Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - Bárhová is mész

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Wohin du auch gehst
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2010

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Férje halála után Sabrina egyedül vezeti vidéki szállodáját. Kevés a vendég, majdnem csődbe megy, ezért kölcsönért utazik a városba. Ott találkozik gyerekkori barátnőjével, Lisa-val, aki segítséget ajánl a szorult helyzetben. Helyet cserélnek egymással, így Sabrina találkozik Lisa egykori főnökével, Vince-el….

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
RedTiger jún. 17. 11:59:07 9/10 Előzmény grosz_i
Semmi baj, a filmet ma fogom megnézni és a tartalom ismeretében biztosan jobban fogom tudni követni :)
9/10
grosz_i 2020 nov. 18. - 19:45:22 9/10
Kedves Tiger Girl, bíztam benne, hogy a prompt kiegészítésemet csak-csak hasznosnak találja majd, valamint a kusza, szövevényes történet (ismertetve a filmnek megfelelő kronológiában), a leegyszerűsített történettel kiegészítve elnyeri a tetszését, hátha nem, akkor nem.
Üdvözlettel, grosz_i
9/10
grosz_i 2020 nov. 17. - 20:31:19 9/10 Előzmény RedTiger
Sabrina Wellington, azaz Mrs. Wellington Londonban nem boldogul fordítóként, Lisa Moore pedig, Sabrina gyerekkori barátnője, aki reménytelenül szerelmes volt Vince Stevens ügyvédbe szerepet cserélnek. Lisa rájön, hogy Padstowban Mr. Paddington, alias Paddy a főkomornyik a felesége betegsége miatt az átutalásoknál manipulál - azokat rendszeresen kiegészítve egy-egy nullával és az így megszerzett pénzt a saját céljára, a felesége gyógykezelésére fordítja.
Az ügyvéd, Vince szakít a majdnem menyasszonyával, majd Sabrinánál megjelenik Vince egy csokor virággal és őszintén elnézést kér és bevallja, nemcsak mint munkatárs hiányzik neki Sabrina… és a szerelem.
Lady Tilla Brown kibékül a lányával, az elzálogosított családi ékszert visszavásárolja és segít a lányán.

Lisa annak idején egy boldogtalan szerelem miatt ment Londonba, azaz menekült, de ott sem talált rá a remélt boldogság. … „Lisa elmegy a mosodában, és igazán nagyon meglepődik, találkozik Bob Makenzie-vel, az egykori szerelmével, aki miatt annak idején elmenekült Londonba… és ez lesz a filmben a második beteljesült boldogság, azaz szerelem.

9/10
RedTiger 2020 nov. 17. - 19:13:56 9/10 Előzmény grosz_i
Elvesztettem a fonalat...pedig mindig nagy élvezettel olvasom a tartalmakat amiket megosztassz :)
9/10
grosz_i 2020 márc. 04. - 16:55:33 9/10

Rosamunde Pilcher - Wohin du auch gehst - Bárhova is mész (2009) - A „Santa Canine” novella nyomán

Sabrina Wellington szállodatulajdonos Cornwallban. A hotelt férje két évvel ezelőtt bekövetkezett halálos balesete óta egyedül vezeti. Sabrina nem túlságosan rátermett üzletasszony, így a szálloda rövidesen csőd közeli helyzetbe kerül. Kétségbeesetten nézi az elhunyt férjével közös képet - drágám, nélküled nem boldogulok - és ekkor lép be a komornyik, Mr. Paddington a kertész kérné Mrs. Wellington az esedékes bérét, jelenti Paddy. Egy személy, tudna Sabrinán segíteni, mégpedig az édesanyja, Tilda. Viszont Sabrina évek óta mereven elutasít az anyjával minden kapcsolatot. Még egy utolsó kísérlet tesz, amivel próbálkozik a pénzügyi csőd ellen, elmegy Londonba, szeretne Mr. Harrdinggal a bankügyi tanácsadójával beszélni. Megígéri Paddynek, pénz nélkül semmiképp sem jön vissza.

Lisa Moore Londonban megelégedetten hajt az ügyvédi irodába, kocsijában díszes 37. születésnapi tortával, ugyanis szerelmes Vince Stevens ügyvédbe, aki bizony nem viszonozza az érzelmeit. Isabel, ugyanis ahogy a születésnapi köszöntőn is kiderül, úgyszólván már Vince jegyese. Csalódottan és felháborodottan azonnal felmond Lisa az ügyvédi irodában. Nagyon is elégedetlen az életével és legszívesebben azonnal kiszállna mindenből.

Lady Tilla Brown kijön az orvosi rendelőből és a komornyikja megkérdezi, hova viheti a miladyt haza, vagy talán Padstowba? És valóban Padstowba mennek, ahol a Paddy, a komornyik azt gondolja szállodai vendég érkezett, pedig Tilla a lányát, Sabrinát keresi, aki Londonba utazott.
Útközben bekövetkezik egy baleset, amelynek részese egy másik fiatal nő is. Mint ahogy kiderül, Sabrina gyerekkori barátnőjéről van szó, Lisáról. Évek óta nem látták egymást. Lisa annak idején egy boldogtalan szerelem miatt Londonba ment, azaz menekült, de ott sem talált rá a remélt boldogság. És az életből nem lehet csak úgy kiszállni… Spontán úgy dönt a két barátnő, az életükben rövid időre szerepet cserélnek egymással. Lisa megy el Cornwallba és átveszi Sabrina állását, a hotel vezetését. Sabrina pedig beköltözik Lisa londoni lakásába és megpróbál valami munkalehetőség után nézni. A csere mindkettőjük életét totál fejére állítja. Lisa természetesen értesíti Paddington, hogy átmenetileg a barátnője fogja őt a hotelben helyettesíteni.

Az ügyvédi irodában pedig teljes a káosz, a fejetlenség, amin Vince egyáltalán nem tud úrrá lenni. Így utolsó ötletként felkeresi Lisát az otthonában, de persze Sandra nyit neki ajtót. Az ügyvéd arrogáns fellépése alapján Sandra azonnal rájön, a férfi valójában Vince, Lisa főnöke. Padstowban, a szállodában pedig Lisa ügyes üzletpolitikájának köszönhetően - kereslet kínálat határozza meg az árat üzletpolitikával egyre jövedelmezőbben alakul minden, Paddington nagy-nagy meglepetésére.

Az ügyvédi irodában pedig Vince közli Isabellel, a születésnapi parti az tegnap volt, ma az irodában kizárólag a hivatali ügyekkel kíván foglalkozni, és kezébe veszi a Blumenthal kontra Blumenthal aktát és tudomásul veszi Isabel távozását. Közben Sabrinának sincs nagyobb sikere Mr. Hardingnál, a szálloda nem jövedelmező, Mrs. Wellington pedig tolmács-fordítóként az üzleti életben nem jártas, újabb kölcsönről nem lehet már szó, miért nem fordul az édesanyjához… És a szállodában is sokasodnak a gondok, az ágyneműcsere már gondot okoz, hiszen a mosodának is tartoznak. Lisa elmegy a mosodában, és igazán nagyon meglepeődik, Bob Makenzie-vel találkozik, az egykori szerelmével, aki miatt annak idején elmenekült Londonba…

Mr. Harding felkeresi lady Tillát és tájékoztatja, a lánya kölcsönkérelemmel volt nála, de a szálloda továbbra sem megy jól, a helyszínen megbízható embere van, aki erről folyamatosan tájékoztatja. Közben Sabrina elzálogosítja a széfben őrzött ékszereit, amiről tájékoztatja is Lisát. Lisa pedig kideríti, a hotel körül, pontosabban az átutalások körül valami nagyon nincs rendben… Sabrinánál pedig megjelenik Vince egy csokor virággal, elnézést kér a modortalanságáért és úgy tűnik a tengernyi bonyodalom részben Londonban, részben Padstowban minden személy számára meghozza végre az annyira remélt boldogságot.
9/10
grosz_i 2019 szept. 13. - 14:36:34 9/10

Rosamunde Pilcher - Bárhova is mész (2009)
A „Santa Canine” novella nyomán

Sabrina Wellington, szállodatulajdonos Cornwallban, amit a férje két évvel ezelőtt bekövetkezett halállal végződött balesete óta egyedül vezet. Sabrina nem túlságosan jó üzletasszony, így a hotel a csőd szélén áll.

Egyedüli személy, aki segíteni tudna rajta, az édesanyja, Tilda. Sabrina viszont évek óta elutasít minden kapcsolatot az anyjával. Az utolsó kísérlete, amit még a pénzügyi csőd ellen tehetne, Londonba megy. Szeretne a bankügyi tanácsadójával beszélni.

Útközben bekövetkezik egy baleset, amelynek részese egy másik fiatal nő is. Mint ahogy kiderül, Sabrina gyerekkori barátnőjéről van szó, Lisáról. Évek óta nem látták egymást. Lisa annak idején egy boldogtalan szerelem miatt Londonba ment.

Most viszont nagyon is elégedetlen az életével -, szerelmes Vince Stevensbe, egy ügyvédbe, aki viszont nem viszonozza az érzelmeit. Lisa ezért felmondott az ügyvédi irodában és a legszívesebben mindenből kiszállna.

Spontán úgy dönt a két barátnő, hogy az életükben rövid időre szerepet cserélnek: Lisa megy Cornwallba és átveszi Sabrina állását, a hotel vezetését. Sabrina viszont beköltözik Lisa lakásába Londonban és megpróbál valami lehetőség után nézni. A csere mindkettőjük életét totál fejre állítja; a következmények: bonyodalmak, izgalmak, szereptévesztések és csalódások. Viszont új lehetőségek, perspektívák és nem utolsó sorban új szerelem születik mindkét nő számára.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu