Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - Féktelen szerelem

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Ungezügelt ins Glück
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák romantikus dráma, 89 perc, 2012

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Amikor Lord Dylan Brooks, az Afrikában dolgozó orvos egy hosszabb távollét után hazatér a szűkebben vett otthonába, Cornwallba, meglepődve állapítja meg, hogy az excentrikus édesanyja, Lady Ava a családi birtokot egy „lómenhellyé” alakította át.

Az afrikai Szaharából hazatérő lord Dylant a pályaudvaron egy ló szállító utánfutóval az anyja, Lady Ava és Finley -, aki Betsyvel együtt úgy-ahogy az ősi birtok gondját viselik - már várják. Otthon Lady Ava bevallja, hogy valakinek törődnie kell a szegény állatokkal -, ugye Dylan sem mondhatta a betegeinek, hogy bezárt a kórház, menjenek haza -, és éppen ezért nyitott egy lómenhelyet, ahol mintegy ötven lovat tart. Az állatok eltartása, gondozása bizony alaposan elapasztotta a családi vagyont. Dylannek sürgősen be kell szereznie egy jelentősebb hitelt, hogy elkerülhessék a kényszerárverezést.

A magánügyfelek osztályvezetői posztját nem a magát esélyesnek tartó Lincoln szerzi meg, hanem Gilliannek adják. A bankban találkozik az amerikai Gillian Morrisszal, a frissen megválasztott privát ügyfelekkel foglalkozó, csinos részlegvezetővel. Gilliant, az egyik rosszindulatú konkurense besúgja a Külföldieket Ellenőrző Hatóságnál.

A nőt a kitoloncolás veszélye fenyegeti, ezért sürgősen keresni kezd egy férfit egy látszatházassághoz. A titkárnője gondoskodik a lehetséges jelöltekről. Egy félreértés során Gillian Dylant is egy potenciális pályázónak véli, és pro forma ajánlatot is tesz neki a házasságra.

A kölcsönös jó üzlet: jelentős jelzálogkölcsön a birtokra, ill. egy azonnali látszatházasság Gretna Greenben mindkettőjük számára ideális megoldásnak tűnik, de rögtön átláthatatlan kockázatokkal kezdődik, amiből egy igazi próbatétellé lesz. Ugyanis, és Lincoln ezt nem hagyja annyiban, rászabadítja a Külföldieket Ellenőrző Hatóságot Gillianre, és a Hivatal bizony a házasság valódiságát ellenőrzi…

Gilliannak nem csak a banktisztviselő szerepét, hanem a Brooks kastély tulajdonosának Lady Ava, menyének a szerepét is kell hitelesen vállalnia. És eközben mindkét fél érzelme nem marad a megállapodás keretei között…

Stáblista:

Szereplők

Gillian Morris
Dylan Brooks
Lady Ava Brooks
Betsy St. James

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2022 máj. 11. - 16:07:41 10/10
Tehát nem csak a szökevény szerelmes párok kötöttek házasságot Gretna Greenben, hanem egyéb nyomós indokból is..., de az is szerelemmel végződött...
10/10
grosz_i 2019 júl. 31. - 15:08:31 10/10
Elhunyt Rosamunde angol Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.
Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.

Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket 'Jane Fraser' álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
10/10
Nanásnani 2016 márc. 03. - 09:14:22 10/10 Előzmény ildimix
Teljesen egyet értek, kár, hogy keveset vetítenek, és a torrent oldalakon sem nagyon találhatóak meg!
offtopic
ildimix 2015 jan. 29. - 19:05:24
Szeretem az író filmjeit kikapcsolnak a hétköznapokon. Ellazul tõle az ember nem gondol a stresszes világra. Nem öldökölnek benne a végén minden rendezõdik. Mindenkinek csak ajánlani tudom a filmjeit.