TOP10 BRAND
1
INDEX 1 093 576 RU
2
BLIKK 1 033 804 RU
3
ORIGO 829 464 RU
4
24 780 436 RU
5
PORTFOLIO 726 240 RU
6
IDOKEP 719 168 RU
7
TELEX 596 156 RU
8
FEMINA 564 808 RU
9
NLC 521 152 RU
10
RIPOST 492 728 RU
1
INDEX 1 093 576 RU
2
BLIKK 1 033 804 RU
3
ORIGO 829 464 RU
4
24 780 436 RU
5
PORTFOLIO 726 240 RU
6
IDOKEP 719 168 RU
7
TELEX 596 156 RU
8
FEMINA 564 808 RU
9
NLC 521 152 RU
10
RIPOST 492 728 RU

Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - Szívügyek

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Herzensfragen
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2011

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Lady Nicol, miután megözvegyül, anyósával, Claire-rel lakik a családi kastélyban. Új sofőrre van szükségük. Kapóra jön Duncan, aki múltja elől menekülve dolgozni kezd a két hölgynél. Hamar világossá válik hogy Ő és Nicol nagyon vonzódnak egymáshoz.

Stáblista:

Szereplők

Nicole Sherberton asszony
Duncan Fraser
Claire Sherberton asszony
Gregory Taylor
Admiral Ben Mullen
Pfarrer Miller

Hozzászólások

Szerinted?
sadrok 2020 márc. 06. - 13:13:50 Előzmény Herbst Ferencné
Én sem úgy vettem... :-) Egyébként én tavaly besokalltam ezekkel a német romantikusokkal. Egy idő után már nem tudtam élvezni a filmeket, egyre inkább a hibákat vettem észre, és... idegesítettek... azt hiszem egy időben túl sokat néztem belőlük :-) Erre a történetre sem igazán emlékszem.
Herbst Ferencné 2020 márc. 05. - 15:18:30 Előzmény sadrok
Én nem "rossz indulatból írtam le, amit gondolok", hisz szeretem a könyveit, és a belőlük készített filmeket is megnézem, néha még az ismétlést is. Mindig van egy szál, mindegyiknél más, és más, ami pördít a történetnél, és ezt az írónő, fantasztikusan csinálja, megbolondítván ezzel a nézőket , olvasókat !
9/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 10:55:20 9/10
Rosamunde Pilcher – Megérdemelt boldogság (2010)
Egy idegen emberre szánt nap "A day for a stranger" novella nyomán

Az ifjú özvegy, lady Nicole Sherberton a férje halála után csupán a szeretetreméltó, de igen akaratos, önfejű anyósával, lady Claire Sherberton-nal törődik. Az általános elvárás, hogy a gyászév leteltével lady Nicole kezét, az elhunyt férje legjobb barátja, Gregory Armitage hajóskapitány nyeri el.
Úgy tűnik ezzel Nicole is egyetért. Gregory gyakran felkeresi Nicole-t és Claire-t és arra is tud megoldást, mikor a két nőnek sürgősen sofőrre lenne szüksége: Duncan Fraser, az egyik legjobb altisztje, akinek el kellett hagynia a Brit Királyi Haditengerészetet, lenne a legmegfelelőbb.

Duncan és Nicole-nak már az első találkozása is veszekedéssel végződik. Nicole még soha nem találkozott ilyen barátságtalan, modortalan emberrel, és Duncan sem tanúsít semmilyen megértést Nicole diplomatikus viselkedésével szemben, amit a férfi szimplán a gerincesség hiányának tart. És így aztán Duncan állása már az első munkanapján felmondással végződik.

Kényszerből az éjszakát a férfinak még a Sherberton kastélyban kell töltenie, ami mindent egy csapásra megváltoztat: Duncan megmenti Nicole-t egy betörőtől, aki a nőt is hatalmába kerítette. Az átélt sokk után mindketten közelebb kerülnek egymáshoz, és Nicole bevallja Duncan-nek a nagy-nagy álmát, szeretne jogosítványt szerezni és végigkocsikázni Cornwallban a tengerparton egészen Land’s Endig. Duncan Nicole-t a szaván fogja, és elkezdi napnyugtakor a magánoktatást gépjárművezetésből.

Lady Claire szilárd meggyőződése, hogy a kibontakozó érzelmeket még csírájában el kell fojtania. Szívrohamot szimulál és megkéri Nicole-t kísérje el egy párhetes gyógykúrára. Úgy reméli ezzel sikerült is őket elválasztani, de Nicole nem képes Duncant a szívéből száműzni. És pláne akkor, amikor nagy meglepetésére megtudja, hogy terhes. Ezt teljesen lehetetlennek tartotta – mivel a házassága gyermektelen volt.

Teljesen összezavartan hazautazik, hogy lehetőséget találjon arra, hogy beszéljen Duncannel, de itt meglepetések várnak rá: Duncan-t rehabilitálták és azonnal visszatérhet az egységéhez a Királyi Tengerészethez.
Nicole nem is sejti, hogy emögött az anyósa, Claire áll, ő pedig vonakodik Duncannek a terhességéről beszélni. Ezenkívül közben felbukkan a Sherberton kastélyban Debbie, Nicole elhunyt férjének a szeretője és azt állítja, hogy gyermeke van a férfitől, és annak számára tartásdíjat követel. Nicole megpróbálja összeszedni a követelt összeget, hogy anyósát megkímélje a keserű felismeréstől, hogy a fia bizony félrelépett. Nem is sejti, hogy Claire unokaöccse, William áll a zsarolás mögött.

Amikor mindenre fény derül, az már túl sok Claire számára. Ezúttal a szíve valóban nem bírja a túlzott megpróbáltatást. A hosszú lábadozása során végig lojálisan mellette áll Nicole. Egyidejűleg ezzel a Duncan döntése miatt érzett fájdalmát –, a Tengerészet melletti döntését – mélyen magába fojtja. Végül mégis éppen Claire tanácsolja neki, hogy hallgasson a szívére…
9/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 10:54:25 9/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.

sadrok 2018 nov. 30. - 19:02:28
Hát igen... az írói fantázia is véges...ennyi alkalommal - nap mint nap - teljesen új történetet, nem lehet produkálni. :-)
Herbst Ferencné 2018 nov. 30. - 16:57:30
Az igazság az, hogy , ha sokat nézzük egy írónak, v. írónőnek a történetéből forgatott filmet, egy idő után, már tudjuk,hogy mi fog történni a "következő percekben" . Laza, kikapcsolódásra jók ezek a filmek.
napraforgó 2018 aug. 23. - 11:11:41
Tisztára Danielle Steele -szerű a történet. Gazdag úri hölgy, főnemesi családból beleszeret a botcsinálta sofőrjébe.
Általában ez a séma, vagy a nő, vagy a pasi gazdag, a másik fél meg nem. Valaki mindig keresztbe fekszik a boldogságuknak, na de a végére minden jóra fordul, megoldódik.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu