Álomhajó - Mézeshetek Floridában

Bakancslistához adom
Kreuzfahrt ins Glück: Hochzeitsreise nach Florida
német romantikus dráma, 2009

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Marie és Daniel, az MS Deutschland nászút-utazásszervezői mindkét jegyespár részére meglepetésekkel teli nászutat terveztek keresztül-kasul Floridán. Kezdve az Everglades Nemzeti Parkkal, a felejthetetlen élmény a delfinekkel, majd ezenkívül mindent be kívánnak mutatni a két házaspárnak, amit csak Amerika déli része kínál.

Ezzel szemben már az Álomhajó megérkezésekor sok minden másként történik, mint ahogy azt a két házaspárnak, Bianca és Dennis Hoffmann, valamint professor Robert Gruner és Anne Gruner számára azt megtervezték. Bianca Hoffmann megtudja a fedélzeti orvostól, Dr. Schrödertől hogy terhes, és prof. Grunert pedig egy fontos, elkötelezettséggel, munkával járó telefonhívást kap. A tekintélyes tengerbiológus -, aki szakmai okokból azt tervezi, hogy a nászútjuk után végleg Floridában maradnak -, egy megbetegedett helyi kollégája helyett, máris be kell ugrania a mindennapi munkába.

Az ifjú házaspárnak nem marad más választása, mint azonnal elindulni, és a csalódott Anne egyedül kénytelen megkezdeni a „nászútját”…

Paulsen kapitány, Beatrice és Dr. Schröder pedig az utazás során kész tervet eszeltek ki, hogy végre az eszményi párt, Danielt és Marie-t végre a házasság kikötőjébe tereljék. Elővigyázatosságból felajánlkoznak házassági tanuknak. Viszont a két házasságszervező egyáltalán nem gondol arra, hogy a munkahelyüket jelentő hajón kössenek házasságot. Közösen eldöntötték, hogy titokban keresnek egy kis számukra megfelelőbb, idilli kis kápolnát Floridában. Még csak nem is sejtik, hogy a sors kegyetlen tréfát űz velük.

Bianca és Dennis az első közös hajókirándulásukkor észreveszik, amint egy vad motorcsónakos megsebesít egy lamantint, és közben ők maguk is veszélybe sodródnak. Riasztják a tengerparti őrséget, akik kimenteni a sérült lamantint.

Anne és Marie eközben egyre jobban megbarátkoznak egymással. Anne bevallja sokkal szívesebben maradna Németországban tanárként, és mennyire gyötri, hogy a férjének és neki nem sikerül a gyerekvállalás, nem esik teherbe. Közben prof. Grunert a kenujával végzi a kutatási munkáját az Everglades Parkban, ahol mindenütt nyüzsögnek az aligátorok. Az egyik mérőállomáson döbbenten veszi észre, hogy a kenuja elsodródott.

Veszélyes helyzet, ugyanis a Nemzeti Park ezen a részén nemigen fordul meg ember. A férfi nem is sejti, hogy a felesége együtt a házasságszervezőkkel éppen ezen a környéken jár.

A két agresszív motorcsónakost, a Ryan fivéreket szigorúan megdorgálja a tengerparti őrség, amitől a testvérpár csak még dühösebb lesz, és azt tervezik, hogy bosszút állnak Bianca és Dennisen meg a velük egy kocsiban utazó házasságszervezőn. Manipulálják a házasságszervezők bérelt jachtját, úgy, hogy röviddel az indulásuk után tűz üt ki a jacht kabinjában. Döbbenten veszi észre Daniel, hogy Marie lenn, a kabinban életveszélyes helyzetbe került…

Stáblista:

Szereplők

Daniel Bergmann
Paulsen kapitány
Dr. Horst Schröder, a hajóorvos
Bianca Hoffmann

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2022 márc. 09. - 12:18:26 10/10
Fabian von Klitzing = lelkész