Álomhotel: Kína

Bakancslistához adom
Das Traumhotel: China
osztrák-német romantikus film, 2008

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Markus Winter, egy pekingi hotel managere. Lányának segít megszervezni egy német-kínai esküvőt. Az eseményről már mindenki tud, kivéve a menyasszony apját. Mikor Karl rájön, hogy Anna hozzámegy Davis-hoz, úgy érzi lány elárulta őt. A dolgokon csak ront, hogy Davis nem érti miért fontos az apa jóváhagyása ennyire Anna-nak, és kételkedni kezd a szerelmében. Anna kétségbeesik, ráadásul eddig azt is eltitkolta, hogy terhes. Közben Fabian, a tehetséges harcművész kolostorba vonul, hogy meditálhasson és új erőt, energiát gyűjtsön az élethez. Anya, aki művészettörténész, ez idő alatt megismerkedik Thomassal, a kurátorba, aki az ősi kínai kultúra iránt érdeklődik. Loretta beleszeret a férfiba és közben egyre jobban megismeri a kínai kultúrát.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Markus Winter
Karl Brand
Loretta Boehme
Thomas Ritter

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2020 jún. 05. - 13:34:48 9/10
Az Álomhotel - Kína (2008)

Anna az apjának, Karlnak egy pekingi utazást ajándékozott. Megérkezésük után Pekingbe elfoglalják a szállásukat a Markus Winter, Siethoff szállodalánc főigazgatója által vezetett hotelben.

Amit viszont Karl nem tud, lánya Anna Pekingben akar feleségül menni a vőlegényéhez, David Wanghoz. Az orvos és a lány már régóta egy pár, Karl viszont mindezidáig Anna valamennyi próbálkozását megakadályozta, hogy a lánya Davidról beszéljen neki, az apjának.
Ennek oka mindenekelőtt Anna édesanyja hirtelen halála volt, azóta Karl görcsösen ragaszkodik a lányához, Annához. Sőt Anna azt is eltitkolta apja elől, hogy terhes, gyereket vár Davidtól. Maga David sem tud erről semmit.

A Hotelbe érkezett Loretta Boehme és a fia Fabian is. Loretta azért jött az országba, hogy hogy egy az utolsó császári dinasztiából származó értékes áldozati edényt restauráltasson. A fia, Fabian, mint mindig most is vele van, sőt követi minden lépését. A fiúnak két évvel ezelőtt volt egy motorbalesete, és azóta tolókocsiban kényszerült, ugyanis egyik lábát sem tudja mozgatni.

Amíg Loretta megpróbálja az ismert restaurátort, Thomas Rittert rábírni az áldozati edény felújítására, addig Fabian Markus Winter lánya, Leonie segítségével felkeres egy kolostort, ahol végül is egy egész éjszakát eltölt meditációval.

Hiába próbálkozik Anna beszámolni apjának a tervezett esküvőről. Karl szilárdan meg van győződve, hogy Anna még túl fiatal aházassághoz, azonkívül pedig otthon kellene majd egy hozzáillő férfit találnia. Egészen véletlenül Karl megtudja, hogy Anna Pekingbe tervezte az esküvőjét, ezt követően az apa dühödten távozik egy riksában a helyszínről. Amikor később a riksát hajtónak gesztikulálva megpróbálja elmagyarázni, hogy éhes, vendéglő helyett a riksás kórházba viszi, mivel azt hiszi az utasának, Karlnak gyomorpanaszai vannak.

Itt Davidhoz kerül Karl és tisztázódik a félreértés. David persze felismeri Karlt, meghívja egy ebédre. Karl kiönti a szívét, és kijelenti, nyilvánvaló, hogy Anna nem szereti a vőlegényét, mert akkor már réges-rég bemutatta volna őt neki. David az elején magát és Annát is védi, végül mégiscsak kételkedni kezd a lány szerelmében. A beszélgetés során Karl felismeri, hogy akinek panaszkodott, az tulajdonképp a lánya vőlegénye, de szavait már nem vonhatja vissza. David azt hiszi, Anna nem szereti őt, és szakít vele. Elutazik vidékre egy ismerőséhez, hogy végiggondolja a történteket, mérlegelhesse döntését.

Anna bevallja az apjának, hogy gyereket vár Davidtól és nagyon szereti is a férfit. Karl pedig megpróbálja a hibáját jóvátenni. Markus Winter bevezeti Karlt az ország szokásaiba és etikettjébe és ketten közösen felkeresik David apját, Dr. Yong Wangot - aki, miként a fia is, orvos.

Karl ugyan megtesz mindent, hogy az emberek közti kontaktusszabályokat betartsa. Közte és Dr. Yong Wang között a beszélgetés végére egyetértés alakul ki a fia és Anna közötti kapcsolatban. Anna is bevallja leendő apósának, hogy terhes és Dr. Yong máris nagyapának érzi magát, és világos számára, hogy a fiától majd ugyancsak megkérdezi, miért is szándékozik Anna ellen dönteni.

Karl és Markus Winter felkeresik Davidot és őszintén elbeszélgetnek. Karlnak az a benyomása, ő ugyan mindent megpróbált, de mégsem biztos magában, hogy sikerült-e meggyőznie a leendő vejét. David, ahogy visszatér Pekingbe -, Dr. Yong Wang úgy véli, a fia teljesen rá hasonlít, hiszen neki is gondolkodási időre volt szüksége, mikor a felesége mellett döntött. Röviddel később bűnbánóan ott áll David Anna előtt és bevallja neki, milyen mély szerelmet érez iránta. Újra egymásra találnak és össze is házasodnak, úgy ahogy tervezték.

Loretta eközben sikeresen rábírta a kezdetben elutasító Thomas Rittert, hogy restaurálja az értékes áldozati edényt. A férfi kívánságára és ösztönzésére Loretta nem viszi vissza a muzeális darabot Németországba, hanem egy kínai múzeumnak adományozza. A korabeli festék- és kötőanyag használatát ismerő szakemberek felkeresése közben a nő és férfi egyre közelebb kerül egymáshoz. Ugyanis Loretta minden új kapcsolatot elutasít, azonkívül neki is van szakmája, munkahelye és Fabian gondozása is az ő vállát nyomja, de mégis bevallja magának, beleszeretett Thomasba...

Végül aztán csak-csak egy pár lesz belőlük. Fabian számára is minden jól végződik. A kolostori meditációs tréning után úgy érzékeli, érzi az egész testét. Markus Winter rábírja Dr. Yong Wangt, vizsgálja meg Fabiant. Valóban a kínai orvoslásban tapasztalt doktor megállapítja, hogy Fabian idegpályái nem szakadtak meg, csak blokkolódtak, nem áramlik rajtuk keresztül az impulzus. El is kezdi a kezelést… és megtörténik a csoda, Anna és David esküvőjén Fabian egyszerre csak mozgatni tudja a lábujjait és a fiatal férfiban feltörnek az örömkönnyek…
10/10
soracte 2016 aug. 21. - 21:32:39 10/10
Csodaszép film. Megnézném újra. Ismétlést nem terveznek?
P@nni 2016 ápr. 21. - 16:43:19
Gratulálok a tartalomban felsorolt sok hibához. :(
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu