Alphaville

Bakancslistához adom
Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-olasz sci-fi, 100 perc, 1965

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Jean-Luc Godard híres science fiction filmje a jövőben játszódik (1965-ben forgatták, a történet pedig 1984-ben játszódik). A rendező egyik érdekes ötlete, hogy lemondott mindenféle futurisztikus hatásról, és a képeket Párizs átlagos utcáin készítették. Alphaville egy több millió fényévnyi távolságban lévő galaxis fővárosa. Ide érkezik Lemmy Caution a "Figaro-Pravda" újság tudósítójaként. Valójában Lemmy egy titkosügynök, akinek kapcsolatba kell lépnie von Braun professzorral. Von Braun, akit kiutasítottak az óvilágból, létrehozta Alphaville-ben az Alpha 60 nevű elektronikus agyat. A mesterséges intelligencia egyeduralmi rendszert vezetett be a városban. Alphaville-ben minden érzés be lett tiltva, a "zene", a "költészet", a "szerelem" szavakat pedig kitörölték a nyelvből... Lemmy tisztában van azzal, hogy az előző ügynökök mind nyomtalanul eltűntek. Megismeri a város brutális valóságát és ebben tolmácsa, Natasa segíti, aki von Braun lánya. Lemmynek végül sikerül megölnie a professzort és elpusztítania Alpha 60-at. Miközben menekül a káosz uralta Alphaville-ből, kiderül, hogy Natasából még nem veszett ki minden emberi érzés.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Mazlee 2013 nov. 21. - 14:06:14
Szerintem is nézhetetlen. Elég nagy a tûrõképességem, de ezt nem tudtam végignézni.
tóbiás111 2011 jan. 22. - 13:40:42
Nagyon unalmas, érdektelen volt számomra, egy kevés mondanivalóval, fárasztó, nézhetetlen. Ha nem Godard rendezi, szerintem egyszerûen mindenki leszarozná.
10/10
Bolond Pierrot 2010 okt. 21. - 09:47:56 10/10 Előzmény paganlord
A film helyes, teljes magyar címe: "Alphaville - Lemmy Caution különös kalandja". Ennek nagy jelentõsége van, hiszen Lemmy Caution a francia James Bond.
paganlord 2010 jan. 07. - 09:55:11
Nagyon, nagyon, nagyon nagy kedvenc!!! Anna Karina fantasztikus!
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu