Alvajárók

Bakancslistához adom
Sleepwalking
16 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai-amerikai filmdráma, 100 perc, 2008

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

James Reedy egyszerű ember, még az átlagosnál is hétköznapibb, vágyak nélküli élettel. Ezt forgatja fel fenekestül nővére, Joleen, aki az éjszaka közepén hívja fel, menedéket keresve maga és 11 éves lánya, Tara számára. A nő pasija börtönben ül, lakását lefoglalták a hatóságok. Joleen a beköltözés után is folytatja zabolátlan életvitelét, ami nem csak James-ből, hanem a kislányból is nemtetszést vált ki, bár Tara a lelke mélyén nagyon szereti anyját. Egy szürke téli napon azonban Joleen eltűnik. Csak egy levelet hagy maga után, melyben azt ígéri, visszatér lányának születésnapjára. James és a kislány hátrahagyva iskolát, nevelőotthont, barátokat és munkát, autóba ülnek, és kettesben kezdenek kutatni utána, míg végül ott kötnek ki, ahol minden kezdődött: a farmon, ahol James és Joleen nevelkedett. A közös élmények hatására a nagybácsi és unokahúg között kialakul egyfajta kötődés, és Tara számára egyre világosabbá válik: anyja végleg elhagyta. James pedig életében először arra kényszerül, hogy szembenézzen apjával, és eldöntse, hagyja-e, hogy a múlt régóta eltemetett emlékei továbbra is kísértsék.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
gimbiikeeh 2017 márc. 13. - 01:41:12 5/10
Én szeretem a drámai filmeket. Ez viszont nem lesz a kedvencem. Nagyon vontatott, lassan bontakozik ki a cselekmény. Egyszer meg lehetett nézni ugyan, de többször biztos nem fogom. A színészi alakítások viszont nagyon tetszettek, Charlize Theron ismét bizonyított.

5/10
1/10
Rahar 2011 júl. 19. - 11:18:05 1/10
Nekem nagyon nem tetszik ez a film. Érdektelen alaptörténet, egyszerû cselekményvezetés és színészi játék jellemzi. Az egész filmnek nagyon erõs pesszimista hangulata van. 1 pontra értékeltem. Bár aki szereti a drámákat az nézze meg, nyomasztó egy film.
kizarny 2010 febr. 13. - 00:44:48 Előzmény Les
DVD Megjelenés dátuma

2010. március 25.
Les 2009 jan. 31. - 20:42:39
Jó film? mikor lesz bemutató?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu