Amatőr

Bakancslistához adom
Amateur
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol-francia filmdráma, 101 perc, 1994

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Isabelle, bár mélyen vallásos, pornográf történetek írásával keresi kenyerét. Egy napon isteni küldetésként New Yorkba utazik, és ott az amnéziás csavargó Thomas-szal találkozva megpróbálja a férfi múltját kideríteni és megváltani őt. Thomas, aki képtelen visszaemlékezni saját bűnöző múltjára, és a pornósztár Sofia-val való régi kapcsolatára, meg akarja menteni a két nőt a nyomukba eredő könyörtelen bérgyilkosoktól, miközben beleszeret Isabelle-be.
Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
akkika 2008 júl. 08. - 16:42:40 10/10
Kit érdekel a mikrofon?
Bénáznak a szereplõk, "bénázik" a rendezõ is.
Aki egyedi hangulatú filmet akar nézni,
ahol nincsenek nagy igazságok meg tanulságos
végkifejletek, vannak viszont egyéni karakterek,
kedvesen furcsa párbeszédek, lassú tempó,
és sokszor kicsit nihilista hangulat,
az nézze meg bármelyik hartley filmet.
És a zenéjük is nagyon jó,
lehet kapni cd-n is.
bébé1 2007 jún. 25. - 20:59:41
Szia Guy!

A számomra elhetõ legegyszerûbb módon! :-) Van egy hdd-s dvd felvevõm, összekötöttem a vhs magnóval, és egy az egyben átmásoltam!

Üdv Bébé
verdeleth 2007 jún. 24. - 23:13:20
na látod ez érdekelt volna hogy direkt vagy véletlen Bár szerintem nem volt a legjobb ötlet de egyedinek biztos az
Cipísek 2007 jún. 24. - 19:04:00 Előzmény verdeleth
A mikrofonbelógásról csak annyit, hogy nem véletlenül "Amateur" a film címe.

Egyébként meg persze ízlések, pofonok és miegyebek, de szerintem akkor is nézz még meg egy-két Hartley-filmet, mert jók (a Semmi ágán pl. kizárt dolog, hogy ne tetsszen valakinek).
Guy007 2007 jún. 23. - 19:23:07 Előzmény bébé1
Szia bébé,

egy szakkérdés: írtad, hogy vhs-ek digitalizálva vannak meg neked. Nekem is van jó pár vhs felvételem, szeretném õket cd-rom -ra vagy dvd-re menteni. Nem tudom, ezt hogyan lehet. Te hogyan csinaltad ?
verdeleth 2007 jún. 16. - 23:20:18
az emlitett két szinész filmjei közül csak a Trafficot láttam azt is az amatõr után szóval nem ismerem õket ez van Egy kis baki tényleg nem lényeg de esküszöm hogy a film egészében végig belelógott Azért ez bakinak is sok Én probáltam nem figyelni rá de nem lehetett nem észrevenni
yazard 2007 jún. 16. - 14:15:45 Előzmény verdeleth
Hartley az utóbi években ismét rendez, a "Hétfõi lány" ment is a Titanic fesztiválon tavalyelõtt. A korábbi filmjei szerintem elérhetõk az Odeon tékákban, de mentek többször is a tévében, biztos vagyok benne, hogy körülötted egy csomó embernek megvannak az "ismeretlen" rendezõ filmjei videokazettán, ahogy nekem is. A belógó mikrofonnal törõdni egy Hartley-filmben, háát, van ott még más baki is, de ezek kisköltségvetésû indie filmek, ha Jarmushnál, Spike Leenél, Wendersnél, Kevin Smithnél és a többieknél ilyesmikre figyelsz, az rég rossz, már ne is haragudj.
És Isabelle Huppert, mint ismeretlen színésznõ?? Ki az ismert, ha õ nem az? Martin Donovanrõl nem is beszélve.
Még a google-t sem kell használni, elég, ha a port.hu-n rákattintasz a nevekre!
verdeleth 2007 ápr. 10. - 20:38:29 Előzmény bébé1
Tényleg nem ismerem Hartleyt, de majd petolom ha tudom.Viszont én figyeltem és tényleg nem olyan rossz film, de azt a mikrofont nem mondanám kis apróságnak, mert szinte végig belelógott a képbe, nem is kicsit.Igy azért nem könnyú nem figyelni rá.
bébé1 2007 ápr. 10. - 09:56:41
Sajnálom, hogy nem tetszett. Meg azt is sajnálom, hogy nem ismered Hal Hartley-t. Az egyik legnevesebb-legjobb független amerikai rendezõ. Ugyan már régen láttam a filmjeit, de mindegyik nagy kedvencem (Egyszerû emberek, Hihetetlen igazság, Flört, A semmi ágán, Henry Fool). Érdekes, nekem annak idején pl egyáltalán nem tûnt fel a mikrofon. Ha nem ragad meg a film atmoszférája, akkor tudsz figyelni ilyen "apróságokra".
N.B. a nõi fõszereplõ Isabelle Huppert igen híres francia szinésznõ, és Martin Donovan sem a "futottak még" kategória.

Szóval én mindenkinek csak ajánlani tudom Hal Hartley filmjeit. (amelyeket persze nem lehet sehol sem megszerezni, esetleg Amerikából). Nekem még régi vhs felvételekrõl bedigitalizálva van meg.
verdeleth 2007 ápr. 10. - 00:43:41
Ismeretlen rendezõ, ismeretlen szinészek, kissé átlagos történet.Itt még el is menne a film, de a képbe folyamatosan belelóg a mikrofon, ami egy percre sem tudja ellazitani a nézõt, iszonyat idegesitõ Nem tudom direkt csinálták e igy, ha nem akkor valami hatalmas bakit követtek el, és nem tudom ki engedte ki igy kiadni, ha direkt, akkor gratula, mert ilyet még nem csinált senki, tudomásom szerint.