Amerikai levelek

Bakancslistához adom
The American Letters
16 éven aluliak számára nem ajánlott cseh életrajzi film, 102 perc, 2015

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Antonín Dvořák világhírű cseh zeneszerzőről készült életrajzi film. Dvořák 53 éves korára világszerte elismert zeneszerző, a Károly Egyetem és a Cambridge-i Egyetem díszdoktora. Bécsi és londoni sikerei után New York és a híres Carnegia Hall is a lábai előtt hever. Boldog családja, felesége és számtalan gyermeke, békésnek hitt családi élete mögött azonban Dvořák mélyen őrzött egy titkot. Szerelembe esett Josefina Kounicová zongoraművésznővel, aki élete végéig a Múzsája, s nem mellesleg felesége testvére. Látványos, kosztümös film, sok-sok klasszikus zenével és melodramatikus szerelemmel. 115 éve, májusban hunyt el Antonín Dvořák, új életrajzi filmjével a nagy zeneszerzőre emlékezünk. Díjak: 2015 - 23. Cseh Oroszlán Díj - a" Legjobb televíziós film- és miniszéria" kategóriában 2015 - 10. Szöul Nemzetközi Televíziós Fesztivál - Zsűri különdíja filmdráma kategóriában

Stáblista:

Szereplők

Antonín Dvorák
Anna Dvoráková
Josefína Kounicová
Václav Kounic
Josef Václav Sládek

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
fourdogs 2021 febr. 05. - 09:17:06 Előzmény Nótárius
Kedves Nótárius, ne adja fel. A Bartókon viszonylagos rendszerességgel játsszák a késői szimfóniáit, a csellóversenyt (h), az (E) szerenádot, 1-2 szláv táncot; ritkábban a Stabat Matert, kamara- és kevésbé népszerű versenyműveket. Aztán ott vannak a konzervzenék (ha nem tévedek) a polcon vinil és cd formátumban.
Egyébként köszönöm az ajánlást, feltétlenül felveszem.
10/10
Nótárius 2020 dec. 07. - 15:34:52 10/10
Antonín Dvořák már késői kamaszkorom óta mindmáig a megkophatatlan kedvenceim között van. Most, hogy oly hosszú ideje nélkülözni kényszerüli az ember a hangversenytermekben felcsendülő zene közvetlen élményét, külön is nagyszerű volt, más formában is, ennek az igényes életrajzi filmnek az alapjaként és meghatározó hangzáskereteként hallani műveinek részleteit. A zeneművek keletkezéstörténete szempontjából is érdekesen informatív, színvonalasan korhű érzetű, sőt gyakorta festői szépségű, hangulatos film, a karakter-azonosultan remeklő színészek által testet öltve, a feszítő ellentmondásaival együtt is mélyen megérintő, hiteles felépítettséggel jeleníti meg a szereplői összetett érzelmi kapcsolatait és viszonyait, valamint a drámai történéseket.

Természetesen ezenfelül is sorolhatnám e nívós film érdemeit, de másnak is hagyok teret az elismerő méltatására. ;)
Mindenesetre, miként egy jó hangversenyről hazatérve, most egy ideig még biztosan itt maradnak velem Dvořák örökbecsű dallamai.

A fenti port-os ismertető két képe közül a baloldalin látható fiatal pár és ekként ez a képük sem szerepel a filmben, ... avagy az általam látott verziójában. (?)
ABG 2019 ápr. 29. - 06:14:23
denibaby 2019 ápr. 28. - 18:10:37
Feliratos. Jelezni kellene a cím után...valahol.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu