Aminek jönnie kell

Bakancslistához adom
En mai, fais ce qu'il te plait
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-belga dráma, 114 perc, 2015

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

1940 májusában a németek lerohanják Franciaországot. A megszállás elől az emberek elhagyják a kis észak-franciországi falut. A polgármester Paul a nehéz körülmények közepette is megpróbálja fenntartani a rendet. Velük utazik a német fiú, Hans is. Az apja, Hans szembeszállt a nácikkal, és bebörtönözték Arrasban, amiért hazudott a nemzetiségéről. Amikor kiszabadul elindul, hogy megtalálja a fiát. Vele tart Percy, a skót tiszt, akinek miután egységét lemészárolták a németek, szeretne hazajutni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
alien1976 2016 dec. 01. - 05:46:05
Egy eléggé lassú, óvatos tempóban mesélõ film. Nincs túlpörgetve. A filmben nincs is felvezetés. Azonnal belecsöppenünk egy menekülésbe, ami hamar drámává változik, s onnan már utazunk is tovább két síkon, amiben az egyik úton a kisfiúval menekülünk, míg a film másik szálán pedig az apával kelhetünk útra. Több karaktert megismerhetünk. Ami hiányzott az az utazás viszontagságainak a bemutatása. Egy kicsit erõsebben, hatásosabban, is belehetett volna mutatni az útra kelt emberek szenvedését. Gondolok itt rájuk zúduló természeti viszontagságokat, felboruló kocsikat, többszõr rájuk támadó németekre.
De ezeken kívül egy nézhetõ filmrõl van szó, melyben van családi, emberi dráma, remény, bizakodás, feladás érzéseinek vegyülése.
5/10
pihes 2016 nov. 26. - 06:29:06 5/10
Ebben a filmben, úgy történnek az események, hogy közben, végig lehet unatkozni, az egészet...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu