Amiről a fák suttognak

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar szabadidős műsor, 51 perc, 2020

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Böhöm 2021 júl. 31. - 22:58:11 9/10
Szép és érdekes, közérthető természetfilm a körforgásról, amiben minden mindennel összefügg. A rendezésben van egy-két döccenő, a narráció szövege bár gondosan van megírva, az előadásmód miatt erősen félkész hatású, majdnem "leesik" a filmről időnként. A téma, annak feldolgozása nagyon jól egyensúlyozva a mély tartalom és közérthetőség közötti ösvényen, valamint a lenyűgöző képi megjelenítés mégis valami egészen egyedivé áll össze. A kisebb (rendezési) - nagyobb (narráció előadásmódja) hibákkal együtt 7/10 pontot adnék, de a téma fontossága, és a közérthető feldolgozás révén a lehető legtöbb emberhez eljutni képes üzenet miatt 9- et érdemel. Mindenkinek, minden korosztálynak határozottan ajánlható alkotás.
vajandi_ 2021 ápr. 04. - 13:32:43
Gyönyörű és tanulságos volt, hálás köszönet a készítőknek! ♥
7/10
-Vídia- 2021 ápr. 04. - 12:47:46 7/10 Előzmény eaposztrof
Gyönyörű képek, közepes vágás, gagyi hangtechnika, bárgyú dramaturgia, vérszegény túlartikulált narráció

osztom
ez a narráció kiverte a biztit, nézhetetlen a film
offtopic
guess.who 2021 ápr. 03. - 21:11:21
Für Anikó hangja szerintem telitalálat, ráadásul többször is kifejezetten hallani, hogy elmosolyodik vagy megrendül egy-egy mondat közben.

Az elmondottakkal szakmai szempontból sincs különösebb gond (bár nekem a "zuzmó" elég furcsán hatott egyes számban, hiszen több tízezer különböző zuzmófaj van a világon, és ebből a hazai bükkerdőkben sem csak egyetlen faj egyetlen példánya él), azt hiszem, hogy egy átlag városlakó laikus számára is sikerült érdekesen, élvezhetően megmutatni legalább néhány villanást abból, hogy mennyivel összetettebb és bonyolultabb egy valódi erdő ökoszisztémája a városi parkok vagy a monokultúrás ültetett haszonfa-sivatagok sivárságánál.

Mivel a technika (a drónoktól kezdve a kameratechnikáig) már elért olyan szintet, hogy viszonylag olcsón lehet hasonló filmeket készíteni, talán időszerű lenne, ha közszolgálati szinten (akár állami segítséggel is) elkezdenének végre ilyesmikkel foglalkozni, hiszen a téma kimeríthetetlen, jó botanikus, mikológus vagy zoológus is akad az országban néhány, filmeseink is vannak (még) - egyszóval minden feltétel adott lenne.

Kivéve az akaratot, hiszen a fapusztítók rendszerében a hatalom nem szereti felhívni a figyelmet arra, hogy egy erdőben nem csak tízezer köbméternyi tűzi- és ötezer köbméternyi kitermelhető bútorfa van.


10/10
FilmElemzõ 2021 jan. 10. - 13:14:47 10/10
10 pontos alkotás. Tudományosság, és érthető, jól felépített magyarázat. Kifejezetten kellemes narrációs hang. A szerencsére kevés "hálivúd" effekteket mellőzhették volna. Nagyon jól össze vannak illesztve a drón és a hagyományos kamera felvételek. Az esetenként hallható zene is illik a film hangulatához.
7/10
eaposztrof 2021 jan. 08. - 03:23:44 7/10
Gyönyörű képek, közepes vágás, gagyi hangtechnika, bárgyú dramaturgia, vérszegény túlartikulált narráció
7/10
eaposztrof 2021 jan. 08. - 03:17:07 7/10
Gyönyörű képek, közepes vágás, gagyi hangtechnika, bárgyú dramaturgia, vérszegény túlartikulált narráció