Angyal a jobb vállon

Bakancslistához adom
Fararishtay kifti rost
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-olasz-svájci-tadzsik vígjáték, 91 perc, 2002

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A finom humorral átszőtt, lírai történet egy kis tadzsik faluban játszódik napjainkban. Hamro, a moszkvai gengszter, tízévi börtön után visszatér szülőfalujába, hogy haldokló anyjától, Halimától elbúcsúzzon. Falujában szembe találja magát a hétköznapi ítélőszékkel: jól elverik, és tizenötezer dollárt meghaladó adósságot kérnek tőle számon egykori hitelezői. A helyi orvos szerint Halimának még három napja lehet hátra, három nap alatt kell hát kibontani a kerítés falát, hogy a koporsót szégyenszemre ne a falon keresztül kelljen majd kiadni. Három nap alatt kell felújítani és eladni a házat, hogy az árából Hamro kifizethesse az adósságát. Az idő szorít, pénz nincs, minden a "jó üzlet" ígéretében felvett munkások szorgalmán múlik.
A filmcím azt a moszlim mesét idézi, mely szerint minden ember vállán két angyal ül. A jobb vállon ülő a jó cselekedeteket, a bal vállon ülő pedig a rossz cselekedeteket írja fel könyvébe, s attól függ, hogy az ember a pokolba vagy pedig a mennyországba kerül-e, hogy melyik könyv nyom többet a végső igazság mérlegén.

Dzsamsed Uszmonov személyes hangvételű filmjét saját falujában rendezte, saját rokonaival, s a kis költségvetésű gyönyörű filmmel több nemzetközi fesztiválon lett díjnyertes.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
pendulo 2007 jún. 18. - 20:33:49
jaja, teljesen nézhetõ volt, így vasárnap estére.
petymeg 2007 jún. 17. - 23:53:31
k :)
petymeg 2007 jún. 17. - 23:51:29
tadzsigisztán.. különös film, nekem tetszett
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu