Angyal az asztalomnál

Bakancslistához adom
An Angel at My Table
ausztrál-angol-új-zélandi filmdráma, 156 perc, 1990

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A Pulizer-díjas Janet Frame viharos életét mutatja be a film a politika szemszögéből. A film a költőnő gyerekkorával indul, bemutatva az éles eszű, ám nem túl előnyös külsejű, törékeny kislányt, akinek írói vénája már korán megmutatkozott. A filmből megtudjuk, milyen nehezen fogadta el, és alkalmazkodott a vidéki élethez, ami később sem javult, sőt inkább romlott. Amikor egy pánikroham következtében nem nyeri el a remélt tanítói állást, pszichiátriai vizsgálatra küldik, és tévesen skizofrénnek diagnosztizálják. Elmegyógyintézetbe zárják, ahol hosszú éveken át kénytelen elviselni a szükségtelen sokkterápiát és a többi kínzásokat. Az írás azonban minden szenvedésen átsegíti. Egyik művére felfigyel egy híres író, akinek közbenjárására sikerül is elérni, hogy kiengedjék. A férfi a későbbiekben is egyengeti pályáját. Segítségével Janet fokozatosan eléri azt, amire hivatott: hogy világhírű költő legyen!

Stáblista:

Szereplők

Janet Frame
a gyerek Janet Frame
a kamasz Janet Frame

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    1990
    Zsűri különdíja: Jane Campion

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
fosszilia 2019 szept. 09. - 02:57:22 8/10
Összességében nekem tetszett, inkább az volt a bajom, hogy helyenként nagyon aprólékos, részletes, helyenként pedig borzasztóan elnagyolt, nemhogy elvarrva nincsenek szálak, de még igazán kibontva sem. A film tkp így is 3 részes, csak egyben leadva. Szerintem ha 4-5 db 1 órás filmet csináltak volna, akkor nem lett volna helyenként nagyon "hiányos" a történet.
olahmiki1959 2019 szept. 09. - 02:08:08
Megnéztem, az lett, amit vártam. Ilyen terjedelemben nagyon hosszú, időnként vontatott, időnként egyszerűen unalmas film. Nem elég drámai, feszültség nincs, a színészi alakítások nagyjából rendben vannak, és körülbelül ennyi. Több részes tv-filmnek talán jobban elment volna.
olahmiki1959 2019 szept. 08. - 18:20:16
Vélemény? Látta valaki? Borzasztó hosszúnak tűnik, több, mint 2 és fél óra.
luci87 2017 márc. 04. - 19:01:58
Kar,hogy nem szinkronizaltak.