Angyalbőrben

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilmsorozat, 1990

Értékelés:

220 szavazatból
Szerinted?

Az Angyalbőrben című nagy sikerű magyar sorozat a katonaság komikus oldalát mutatja be.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
cukorka76 2020 okt. 20. - 01:48:14 10/10 Előzmény Fules007
Nem Budaörs, Nagykovácsi Adyliget.
10/10
DUNAWÖLD 2020 jún. 21. - 18:09:43 10/10
Ez a mi magyar Police Acadamy sorozatunk! Posztkomcsi korrajz, az elszabadult korrupció, pucérnőhullàm, ami kell.
DireStraits 2018 aug. 30. - 21:57:42 Előzmény Kozutas
Szerintem a Mire gondolsz Katona szólt a sorozatban, vagy legalábbis az instrumentális (hangszeres) verziója.
10/10
Muya 2016 aug. 30. - 22:01:38 10/10
Igazad van :)
10/10
Muya 2016 aug. 30. - 17:51:21 10/10
Nem tudom melyik Szikora dalra gondolsz, de a sorozat végén mindig a Moho Sapiens - Pofon címû dala szól
Kozutas 2016 aug. 29. - 20:50:59
Nem tudja valaki, hogy melyik Szikora dal szól a sorozat végén ?
molp64 2013 nov. 15. - 12:41:43
Ebben a részben többször feltûnik Katona János is. <:) Itt imádnivaló volt: http://www.youtube.com/watch?v=ddyLXkEgfX4
kata3 2013 márc. 14. - 22:32:40
Fules007 2013 márc. 14. - 18:24:02 Előzmény Peppo
Annyira elethuek a diszletek hogy konkretan a Vasvari Pal laktanyaban forgattak Budaorson a repternel. Ma be is mehetsz mert ipari park van a regi laktanya teruleten. A propagandara meg szukseg volt mert mindenkinek tele volt a hocipoje a katonai szolgalattal. (Persze tul lehetett elni). A magyar honvedseg persze soha nem igy mukodott. Plane a Vasvari nem. 1991 ben szolgaltam ott a sorozatot mar akkor vetitettek. Nem is ertem a keszites idejet miert erre az evre teszik. Egyebkent viccnek tokeletes a sorozat. A valosag inkabb tragikomikus volt a valosagban (1991-ben).
Denisam 2013 jan. 03. - 20:05:55 Előzmény tiri
Mindjárt megsajnállak, nekem meg más tapasztalatom van a honvédséggel. Maga a sorozat viszont szuper jó. Rengeteget nevettem rajta, jó elnézni ezeket a fiatal srácokat, akik mostanra már elhízott tokás vén apókák... :P
A magyar sorozatok közül az egyik olyan, amit bármikor szívesen megnézek, ellentétben a mostaniakkal, lásd Barbárok, Jóban pocsékban, stb...
10/10
norbitron 2012 dec. 02. - 11:58:24 10/10
Csak ugyanazt tudom írni, mint sokan elõttem... Gyerekkorom nagy sorozata, egyfolytában csak azt vártuk, mikor kezdõdik végre... Jó esti elfoglaltság volt és tuti emlékek :D Mostani szemmel nézve valószínûleg nem egy sztársorozat, de én most töltöm is le és nézem újra, vagy 5ször :D
Peppo 2012 febr. 26. - 20:44:00
Általános iskola vége felé vetítették a sorozatot, a korosztályomban nagy kedvenc volt. Mai szemmel nézve persze blõd a sztori, de számomra akkor is maradandó emlék a hangulata miatt. Életem legjobb évei voltak azok, és ahogy nézem, meghallom a zenéket, újra beugrik minden.

Ez persze nem a sorozat erénye. :) De azért vannak neki ilyenek is, a hibák mellett.

Katonai propaganda? Az. Bár az értelme nem egészen világos, mert akkoriban még nem kellett népszerûsíteni a katonaságot. Nem kérdezték senkitõl, akar-e menni, egyszerûen vitték. Talán a lelkesítés volt a cél.

De pont azért, mert a honvédség támogatta, lehetõség nyílt rá, hogy életszerû díszletek között készítsék el a sorozatot. Repkedtek a helikopterek, gurultak a tankok, szóval tényleg olyan volt az egész, mint az igazi katonaságban.

Jók voltak a karakterek. A szakasz tagjai is mind különbözõ egyéniségek voltak, még ha nem is jutott idõ mindegyikük részletes bemutatására. Az õket alakító színészeken látszott, hogy kezdõk, de ahhoz képest jó teljesítményt nyújtottak. A hibák is sokszor az utószinkron miatt voltak, mert az néhány ponton tényleg nagyon rossz. Persze némelyiküket kissé túlzásba vitték, mint pl. Éder, akihez képest MacGyver egy pancser, vagy Urbán, aki már annyira faszagyerek, hogy inkább nevetséges lett ez által.

A tiszteket alakító színészekre egy rossz szavunk nem lehet. Profin végezték a munkájukat, Usztics meg szerintem élete egyik legjobb alakítását nyújtotta. Csak itt be kellett volna fejeznie a katonáskodást. De ez már nem ide tartozik.

Tetszett, hogy a környezet kidolgozására is fordítottak idõt. Ugyan Vasbogdányból csak néhány helyszínt lehetett látni, mégis egy hihetõ kisváros képét nyújtotta, eszméletlen vidéki fazonokkal. :)

Természetesen hibák is vannak bõven. A sztori finoman szólva is túlzás. Ezt a szakaszt egy valódi katonaságban életfogytig lesittelték volna, de talán le is lövik. Fegyvert, felszerelést loptak, naponta dobbantottak, és hasonlók. Ahhoz képest elég simán megúszták mindig.
Idõnként az egyes epizódok alapötlete is nevetséges volt, mint pl. a pénzszállítós rész. Nem hinném, hogy egy hatfõs bandának megérné 260000 forintért ekkora kockázatot vállalni. Az már akkor sem volt egy óriási összeg. Vicces volt a következõ rész is, ahol a kiskölykök villanyvezetéken gördültek át egy rögtönzött libegõ segítségével. Ez azért már gyerekként is feltûnt, képzelem, egy akkori felnõtt hogy röhögött rajta. Ahogy azon is, hogy Éder majdnem kirobbantotta a harmadik világháborút egy C64-gyel. :)

De azt senki sem mondta, hogy ez dokumentumfilm. Fiataloknak készült, akik a gyerekkorból éppen kimászni készültek, és ennek a célnak meg is felelt. Azt megértem, hogy akik akkoriban voltak katonák, nem szerették, de attól még másnak tetszett.

A zenéi szintén megkoptak azóta, de akkor nagy slágerek voltak, és a sorozathoz nagyon jól passzoltak.

Mint sorozat, kb. 4 pontot érdemelne a tízbõl, de nekem ez nem csak egy sorozat, hanem nosztalgia, ezért 10-et kap.
10/10
M41 2150 2012 jan. 20. - 15:22:27 10/10
A port.hu szerkesztõinek üzenem, hogy a szereposztásnál nem Verebes István, hanem Vágó István alakítja önmagát!
Kérem kijavítani!
Köszönöm!
offtopic
Rhaegar 2011 dec. 29. - 21:50:40
kata3 2011 dec. 29. - 21:43:32
Az Angyalbõrben Urbánja jelenleg Németországban él és forgat.
http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=17814
porthuuser 2011 nov. 25. - 08:45:20
Azért elvesztegetettnek nem mondanám, de én is meglettem volna nélküle:)
Nem voltam alkoholista, persze mint mindenkinek, nekem is voltak kilengéseim, de nem ezek adták az élményeket. Bármilyen hihetetlen, de a nálunk létezô 10 századnál nagyítóval kellett keresni cigány srácokat, akik meg voltak, semmivel nem voltak rosszabbak a fehér embereknél.
Szó sincsen "csak a szépre emlékezem" hangulatról, egyszerûen objektíven visszatekintve kimondottan szórakoztató volt.
Ha pedig valaki egy olyan helyen, ahol minden nap kimenô, 2-3 hetente eltáv és nem talál más megoldást mint az AK-47-es?? Ez nem a katonaságot minôsíti, hanem az illetôt. Halkan jegyzem meg, hogy háború esetén ilyennel naponta többször is találkoznak a katonák, mégis nagyon sok közülük megôrízte a humorérzékét, pedig 4-5 éven keresztül az otthonát sem látta.....
Ezek után az angyalbôr minden perce röhögôgörcs....de! szigorúan semmit sem komolyan venni benne:)
offtopic
ennyi baromságot... 2011 nov. 25. - 08:19:11
Ennek mi köze ahhoz, amit itt leírok?
Tévében nem nagyon adnak olyat, ami tetszik, a DVD gyûjteményem darabjai meg nagyon ritkán kerülnek itt elém.
Ergo marad a többségében negatív kritika.
De ha gondolod, beszélgethetünk mondjuk a Ripacsokról, amit épp tegnap vettem meg. :-)
offtopic
ennyi baromságot... 2011 nov. 25. - 08:15:51
Hát én még nem találkoztam élõ emberrel, aki _õszintén_ tudott volna röhögni a dolgon. (leszámítva néhány buta alkoholistát, akinek az volt a pozitív élmény, hogy rendszeresen seggrészegre itták magukat)
A "csak a szépre emlékezem" nem nagyon segít a dolgon.
Én egy laza helyen voltam (ha épp nem voltam szolgálatban, mindennap kimenõ, minden második-harmadik hétvégét otthon töltöttük stb), de ez az összes pozitívum. Másfél elvesztegetett év az életembõl, egy erõszakos cigánycsürhe és egy hasonlóan agresszív, erõszakos, buta magyar csürhe közepén pár értelmiségivel.
Mindez tetézve az alkoholista és/vagy bunkó hivatásosokkal, egy szolgálat közben öngyilkossá lett sorstárssal... az õrszoba mennyezetében direkt nem foltozták be a lyukat, amit a 7.62-es csinált, miután átment a srác fején.
porthuuser 2011 nov. 25. - 07:35:08 Előzmény ennyi baromságot...
Rossz helyre vonultál...."Dunabogdányba" kellett volna:)
Én pölö ha belegondolok, végigröhögtem a két évet.
Ha engem kérdezel, simán újracsinálnám, persze 22 évesen:)
offtopic
ennyi baromságot... 2011 nov. 24. - 23:18:24
Na, te se voltál katona.
Vagy ha igen, akkor hivatásos... annak meg általában nem sok esze volt. :D
Pontosabban az összes, általam ismert hivatásosból volt egy darab laktanya parancsnok, akit a mai napig nem tudtam megérteni, hogy mit keresett ott. A többi idült alkoholista, meg nem mellesleg kapitális idióta volt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu