Anna Netrebko

Bakancslistához adom
Anna Netrebko: The Woman, the Voice
osztrák dokumentumfilm, 52 perc, 2003

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Anna Netrebko az a világhírű orosz operaénekes, aki nem csak hangjával, de szépségével is meghódította a közönséget. 1993-ban nyerte meg a Glinka-versenyt Moszkvában, innen indul karrierje. Sorra érkeznek a felkérések, a világ legnagyobb operaházaiban léphet fel.
Egyre-másra jönnek az elismerések, 2004-ben egyenként százezer példányban adják el két aranylemezét, "Sempre Libera" und "Opera Arias" címmel. Még ebben az évben "az év hangja" lesz. A világot nem csak tehetségével, gyönyörű hangjával, de természetes, könnyed viselkedésével és humorával is meghódította. "Nem kell ahhoz nagydarabnak lenni, hogy az ember tehetséges legyen és jól tudjon énekelni."-vallja az énekesnő.
A filmből megismerhetjük egy kicsit a művésznőt és közben népszerű operaáriák hangzanak fel.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vzdaniel 2010 febr. 17. - 17:41:08
Szerintem nem volt annyira rossz.Gondolom,a film nem szakembereknek,hanem laikusoknak készült.Nem vagyok opera-rajongó,a hangjára voltam kíváncsi.Nem csalódtam,jogosan lett az év hangja anno.Szerintem nem üresfejû,csak meg tudott maradni gyereknek a lelkében.Tud örülni apró dolgoknak is.Ez inkább irigylésreméltó.Boldog abban ,amit csinál.Abban van igazság,hogy nem szerencsés dokumentumfilmnek nevezni,ahhoz semmi köze.Inkább tisztelgés volt az énekes elõtt,vagy reklám.Adatokat nem tartalmaz ez a "dokumentumfilm",ha többet akarsz tudni Róla,ott a Net.
2/10
kgyuri0 2008 szept. 15. - 00:18:33 2/10
Borzalmas ócska film volt.
Ez a nõ korunk szupersztárja ami az operaszínpadot illeti. Kifejezetten kiváncsi lettem volna rá!
Róla semmit sem tudtunk meg, csak azt, hogy a feje olyan üres, mint egy luftballon. És persze a film szervezõje, rendezõje is egy uinintelligens barom!
Pl. A SzU-ban töltött gyerekkorában jól éltek, néha 30-an vendégskedtek náluk. Miért ki a fene volt õ? Brezsnyev lánya, vagy mi a nyavaja?
Van gy szerelme, akivel rendszeresn hívják egymást telefonon, annak ad a véleményére. Ki az, szakmabeli? Hol tanult, kitõl, milyen szereoei voltak? Mit szeret, mit tervez? Hol szokott föllépni? Azt mgtudtuk, hogy az Alvajáró(Bllini operája)szerinte "helyes" történet. Eldobom az agyam, ahogy mondani szokták. A magyar televizióban meg természetesen minden sz*rt leadnak!