Anthony Zimmer

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia krimi, 90 perc, 2005

Értékelés:

179 szavazatból
Szerinted?

Anthony Zimmert, a zseniális bűnözőt a világ valamennyi rendőrsége üldözi. Senki sem tudja, hogy néz ki, de Akermannak, az elszánt zsarunak van egy aduásza a többiekkel szemben: tudja, hogy Zimmer mindent kockára tenne csak azért, hogy újra láthassa Chiarát (Sophie Marceau). Épp mielőtt a fiatal nő találkozhatna a rejtélyes bűnözővel, kap egy üzenetet Zimmer kézírásával. Hogy üldözőit lerázza, Chiarának meg kell környékeznie egy vadidegen embert és úgy kell tennie, mintha ő lenne az, akit mindenki el akar kapni. Chiara François-t, a teljesen átlagos férfit szúrja ki, akit teljesen rabul ejt a nő közeledése, és nem is sejti, micsoda szörnyűségek várnak rá. François és Chiara a manipulációk és fondorlatok közepette csak akkor jön rá, hogy csupán gyalogok egy életveszélyes sakkjátszmában, amikor már majdnem késő.
Bemutató dátuma: 2006. június 8. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Shela 2021 nov. 19. - 22:01:24 10/10
Ez egy eszméletlenül jó film a maga nemében, nem lehet megunni. Ez az a film, amit ha adnak mindig megnézem. Nekem Sophie Marceau legjobb filmje. Ez a szerep neki lett kitalálva. Az amerikai verzió - hiába a világsztárok - bugyuta, komolytalan, ez a változat viszont izgalmas, látványos, és a két főszereplő együtt nagyon jó!
kékibéla 2020 febr. 13. - 20:59:21
Múltkor azt írtam, hogy kivételesen az amcsi verzió a jobb. Visszavonom, ez jobban bejön.
3/10
stupek2 2018 nov. 23. - 19:46:23 3/10
A második kiadás "Az utazó" avagy "A túrista" című szintén francia film jobban tetszett. Az látványosabb, pörgősebb lett. Viszont majdnem szó szerint megegyezik ezzel.
mokusho 2018 júl. 01. - 22:29:08 Előzmény Cisco
a franciák sz1nészek, az amerikaiak celebek . kinek a pap, kinek a paplan
fourdogs 2016 ápr. 27. - 10:02:09 Előzmény Cisco
Én nem vízionáltam, bár tekintsd annak, inkább megnéztem, melyik filmre hányan szavaztak. Az általad preferált kemény 6,7 pontot ért el 596 szavazónál. A francia eredeti 8,4-et 162-nél. Ezt összeadva már kijön több száz. De mondok még valamit: az imdb-nél (ott nem csak magyar kóklerek és dilettánsok pontoznak) sok ezren vélték úgy, hogy az utángyártott kevesebbet ér, mint az eredeti.
Most ezt lehet elfogadni, vagy sem. De vitatkozni azért nem vagyok hajlandó, mert úgy sem találnánk meg a közös nyelvet: valószínûleg más filmeket nézünk, más könyveket olvasunk, más színházba járunk. Hogyan gyõzhetnék meg bárkit a zenében rejlõ lehetõségekrõl, ha soha nem hallgatott végig egy Wagner zenedrámát, legfeljebb csak az Operettszínházig jutott el.
Cisco 2016 ápr. 12. - 00:53:38 Előzmény fourdogs
Egy-két kritikust megemlíthetnél, akik szerint a halovány francia változat volt a jobb, ha már velük dobálózol. Mégis kik és hol vetemedtek erre? :)
Cisco 2016 ápr. 12. - 00:47:54 Előzmény Creativ3Form
Ha elsõre, másodikra nem ment, akkor harmadjára minek erõltetni, ha annyira szar volt? :D
Értem én, hogy a jellegtelen, középszerû, szürke karaktereket szereted inkább, mint Attal és Marceau a feltûnõ jelenségekkel szemben, mint Jolie és Depp de én azért maradok a saját véleményemnél: szerintem az amerikai változat összehasonlíthatatlanul jobb, élvezetesebb volt.
Cisco 2016 ápr. 12. - 00:41:49 Előzmény fourdogs
Duma az van... csak az. De mégis melyik több száz nézõt vizionáltad? :DDD
fourdogs 2016 márc. 23. - 10:12:01 Előzmény Cisco
Érdekes, számomra Marceau úgy viszonyul Joliehoz, mint sex a genderhez.
És ez már nem biztos, hogy csak ízlés kérdése.
Ettõl függetlenül elviseltem volna néhány csavart benne, és megelégedtem volna kevesebb esetlegességekkel.
Furcsa, de az amerikai utángyártást a kritikusok rendre gyöngé(bb)nek ítélték, persze érthetnek õk kevésbé hozzá, mint te. De hogy a több száz nézõ mind tévedne, annak annyi az esélye, mint amikor autópályán szemben haladsz a forgalommal, és meg vagy gyõzõdve arról, hogy szabályosan.
Creativ3Form 2016 jan. 11. - 20:40:03 Előzmény Cisco
Hát nem tudom, sztem az utazó majdhogynem nézhetetlen ehhez képest. Én nagyjából a harmadik nekifutásra tudtam csak legyûrni, annyira rossz volt. Lehet, hogy több pénzbõl készült és vannak benne látványosabb dolgok, de se hangulata, se atmoszférája, se kémiája, se semmije. Depp-et imádom, de totál félre casting volt erre a szerepre, Jolie pedig kritikán aluli, ahogy kinéz. Nem is értem, hogy merték így vászon elé engedni. Ráadásul számomra totál mû volt a játéka, õ se igazán illett ehhez a szerephez.
Nem mondom, az eredeti se az a mestermû, amit 2-3 havonta újranéz az ember, de sokkal jobban mûködött, mint az Utazó, ami az egyik, ha nem a legfeleslegesebb amerikai remake, ami valaha készült.
Cisco 2015 dec. 26. - 02:24:48
Hát eeez... valami botrányosan sz@r koppintása a Johnny Depp - Angelina Jolie-féle 'Az utazó' c. filmnek - gondoltam elsõre. Nem akartam elhinni, hogy a franciák csak ennyit tudnak visszaadni a kimondottan jó, látványos amerikai filmbõl, ezért utána néztem ennek és kiderült, hogy ez a hervadt Yvan Attal - Sophie Marceau-féle változat az eredeti, 2005-ös. Szinte üvölt a két produkció közötti minõségbeli különbség minden tekintetben. Különösen igaz ez a legfontosabbra, a két-két fõszereplõ játékára. Amíg a franciák végig abszolút unalmasak, addig az amerikaiak sokkal izgalmasabbak és mindezt még tovább hangsúlyozza a látványuk. Már Depp is lazán veri a átlagosnak is alig nevezhetõ, lagymatag, halvérû Attalt, de Jolie és Marceau között ég és föld a különbség. Marceau már fiatalon sem volt valami szépség, de a 10 évvel ez elõtt jegyzett film idejére kimondottan jellegtelen, mondhatni csúnya nõ lett, önmagában a neve pedig mit sem ér. Nem igaz, hogy nem találtak helyette klasszisokkal szebb francia színésznõt, aki legalább egy kicsit emelte volna a film színvonalát, már csak a látványával is. Ilyen sz@rul egy kezdõ is eljátszotta volna a szerepét.
A lényeg, hogy a két film közötti különbség kifejezésére közel sem elég a 10-es skála.
Óriási csalódás volt ez a film, még jobban felértékelte a csak 5 évvel késõbb készült 'Az utazó'-t.
10/10
hagnes2002 2014 szept. 19. - 15:03:25 10/10 Előzmény MolCsaba
SPOILER

Én úgy értettem, hogy a kitalált személyazonosság csak a formális dolgokra vonatkozott, pl. név, foglalkozás, stb. Viszont a személyiség "saját" volt. Szerintem, Anthony Zimmer inkább valamiféle technokrata, egy ügyes könyvelõ volt, mint kõkemény bûnözõ, aki kinyír embereket. Valószínûleg kiszállni is ezért akart a dologból, mert nem bírta a bûnözõ élettel járó feszültséget. Tehát szerintem, a gyógyszer az övé volt és azért nem hagyta ott, mert tényleg szüksége volt rá.
MolCsaba 2013 ápr. 13. - 23:43:39
SPOILER

Engem csak az érdekel, hogyha F. az igazából Anthony Zimmer, akkor miért aggódott F vagyis AZ a bogyóiért, mikor a lépcsõn lefelé menet elhullottak?

Ha AZ nem szorul bogyókra és az csak a kitalált identitás, F.-nek a tulajdonsága, akkor ha az életemért menekülök nem aggódom egy számomra nem fontos bogyóért!!!

Aki látta érti mire gondolok?

Vagy tévedek ezzel kapcsolatban. Itt nem hibáztak???

SPOILER vége
7/10
Filmx 2013 febr. 06. - 13:03:16 7/10
Még mindig inkább ez a film, mint a Johnny Deppék féle remeake, Az utazó ..
2/10
snipes69 2012 aug. 17. - 09:21:45 2/10
Nekem nem tetszett ,unalmas volt majdnem elaludtam rajta,az egyetlen jó dolog a filmben Sophie volt...ennyi.
8/10
buba66 2012 ápr. 02. - 20:17:34 8/10
***SPOILER*** :D oké, vevõ vagyok rá! Remélem, hamarosan el is készül a folytatás ezzel a cmmel :D *** SPOILER VÉGE***
8/10
buba66 2012 ápr. 02. - 20:16:11 8/10
***SOPILER*** Jogos!!! Arra nem gondoltam, hogy ha a nõ nem megy a pasihoz, akkor a pasi megy a nõhöz...pedig tök logikus!!
Kösz a megvilágosodást! :)) ***SPOILER VÉGE***
6/10
offtopic
fredi60 2012 ápr. 02. - 20:15:30 6/10
Sophie 39 éves volt a film forgatásakor.
mapk 2012 ápr. 02. - 18:23:48
Ez mind igaz.Habár mindenki más,nem biztos hogy másnak is rögtön leesik.(nem mintha baj lenne ezzel)De evvel együtt sztem érdemes megnézni(egyszer).Mondjuk egy du.-i ebéd mellé kiváló volt.
Nem tudom a Kisiklottak-at láttad?Abba pl. nekem nem esett le,pedig....
greghouse 2012 ápr. 02. - 13:46:22
...arról nem beszélve, hogy ilyen csak Shakespeare-nél van, hogy valaki álruhát ölt, álbajuszt ragaszt és az anyja sem ismer rá. Egy szerelmes ránézésre felismeri a szerelmét, nem beszélve a csókról.
...de oké, film. Akkor megint visszajön, hogy kizárásos alapon sem lehet más, tehát megint csak nem érdekes. Ellenben olyan filmekkel, ahol szintén tudjuk, ki mit csinált, és mégis izgalmas. (Hogy hirtelen most mást ne mondjak, a ma este párhuzamos Michael Douglas filmet, de nyilván ezer mást lehet mondani, ahol tudjuk, mégsem "egyéjszakás" film.)
Összes hozzászólás