Anthropoid

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol-cseh-francia háborús filmdráma, 115 perc, 2016

Értékelés:

55 szavazatból
Szerinted?

Reinhardt Heydrich SS-tábornok az egyik fő kitervelője volt a zsidókérdés rendezésének. Hitler és Himmler után a harmadik számú vezető a Harmadik Birodalomban, és a náci erők vezetője a Cseh-Morva protektorátusban. A csehszlovák ellenállási mozgalom a szövetségesekkel együttműködve megszervezi a likvidálását. Az Emberszabású-hadművelet keretében két katonát, Josef Gabcikot és Jan Kubist dobnak le ejtőernyővel Csehszlovákiában 1941 decemberében. Akciójuk örökre megváltoztathatja Európa arcát.

Stáblista:

Szereplők

Josef Gabcík
Jan Kubis
Adolf Opálka
Marie Kovárníková
Jan Zelenka-Hajský
Ata Moravec
Josef Bublík

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Blindmouse máj. 10. 23:09:13 Előzmény bannor72
A másiknak az idióta gagyi vígjátéki magyarított címe eleve megalapozta az előítéletet, valamint képtelen voltam elvonatkoztatni a benne látott Dobozi utcától, valamint az ott gördülő favázas villamostól amely példányon páréve utaztam is.
bannor72 máj. 09. 22:42:43 Előzmény Blindmouse
Hát igen. Valóban jobb. A téma miatt nem tudok teljesen objektív lenni: megrázó mindkettő. A másik film jobban kihangsúlyozta ki is volt Heydrich és a "Végső megolás" és ha ebbe bele gondolunk, már majdnem mindegy ki-kit játszik, erre a legjobb példa a parádés szereposztású Összeesküvés. Nincs benne akció, egy szobában játszódik az egész, de fizikailag is rosszul voltam, annyira hatásos (és mint tudjuk igaz).
Blindmouse máj. 09. 12:28:48 Előzmény bannor72
Ez nagyságrendekkel jobb, a másik verzió pont olyan gagyi mint a magyarított címe lett, a dobozi utcában forgatott másolat. :) Mondom ezt úgy hogy azt a Cillian nevű manuszt utálom, idegesítő feje van számomra. :)
bannor72 máj. 09. 12:12:43
Azt hittem láttam a filmet, de egész más címre emlékeztem, és nem véletlen: 2017-es film - nagyjából egy időben készült, avagy az amerikaik is rögtön leforgatták, ahogy az szokott lenni :) - a HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják (hHhH) c. film volt az amit megnéztem. Az nagyon jó volt. Brutális és nagyon jó. Kíváncsi leszek erre is.
Köszönöm 2019 ápr. 11. - 21:59:03
Engem valamiért nagyon megrazott, nagyon szemelykozelien volt forgatva, bele tudtam élni magam.
Látni kell.
9 /10
9/10
Anna Dé 2018 jan. 28. - 02:51:10 9/10
Az elsõ félóra után úgy volt kikapcsolom, de nem bántám hogy maradtam. Csak a 60. percig kellett kb. várni hogy felpörögjenek az események. :) Hihetetlenül szépen volt fényképezve a film, leginkább ez ragadta meg a figyelmem, na meg a két cseh ellenálló katona, nagyon helyes volt a mind a kettõ. Szép film volt, jó lenne még több ilyet látni.
8/10
Adamo 2017 okt. 13. - 22:42:26 8/10
Nem volt rossz film, tetszett, hogy hitelesen adták vissza (gondolok itt arra, hogy szinte amatõröket küldtek erre az akcióra). Az tuti viszont, hogy ennek a merényletnek semmi értelme nem volt, ellenben Himmlernek jól jött.
10/10
bundi8 2017 jún. 08. - 22:47:41 10/10
10/5 erõsen túlértékelt film, mármint film, a téma 10/10
Reiner Werner 2017 jún. 04. - 19:57:58
Nézhetõ film, de az IMDB 7.2 pontszámát erõsen túlzónak találom.Számos kérdést nem válaszol meg.Például, ha Heydrichet 2 nap múlva áthelyezik, akkor mi értelme van a merényletnek ? Nem ésszerûbb az új protektort likvidálni ? Nem meséli el, hogy mi lett a Moravecz - családdal, Curda-val, a plébánossal, stb. Jan Kubis alakítója nekem eléggé hiteltelen, de a lányok sem a legjobban lettek megválasztva, legalábbis a szõke eléggé furcsa amikor magát - a kb.negyven évével - fruskának nevezi.Maga a film különben nem sokban különbözik az Operation Daybreak-tõl.
10/10
janos5691 2017 jún. 02. - 20:40:44 10/10
Ha googli-val irtad és külföldi vagy, akkor egész jó az értékelésed. De ha nem, akkor azt kell mondjam nem csak magas pontot adni, hanem fogalmazni se nagyon tudsz.
5/10
pihes 2017 jún. 02. - 15:22:31 5/10
Úgy történtek az elõkészületek, hogy kb másfél órát, nagy lendület, nem határozta meg. Aztán igen...
Túl jó értékelést, én nem tudok adni rá.
Bruce2000 2017 máj. 31. - 13:53:34
Az igaz történeten alapuló filmdráma fõhõse két csehszlovákiai katona, akiket Reinhard Heydrich, az SS fõparancsnokának meggyilkolásával bíztak meg. Reinhard Heydrich a Harmadik Birodalom harmadik embere volt, a Végsõ Megoldás kidolgozója és egyben a nácik által megszállt Cseh-Morva Protektorátus vezetõje, akit 1942 júniusában megölt két, a londoni emigráns kormány által "megbízott" ellenálló. Heydrich halála iszonyú megtorlási hullámot váltott ki, végeztek az elkövetõk rokonságával és minden ismerõsével, egész falvakat irtottak ki, azt feltételezve, hogy a merénylõk megfordultak ott, és tízezreket tartóztattak le. És amikor a Gestapo letartóztat valakit, az olyan is. Az akció neve Anthropoid hadmûvelet volt, innen az eseményt feldolgozó angol-cseh-francia koprodukcióban készült film címe, amely a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje is. A merényletet végrehajtó két ejtõernyõs eljátszását két ír színészre bízták: a cseh Jan Kubist Jamie Dornan, míg a szlovák születésû Josef Gabcikot Cillian Murphy alakítja majd - nyilván szimbolikus jelentõsége volt, hogy a feldarabolt Csehszlovákiát mindkét nemzetiség képviselte az akcióban. Sean Ellis (Metro Manila, A város fényei) rendezõ a saját bevallása szerint 15 évig kutatta a témát, így nyilván hiteles és izgalmas képet kapunk a II. világháború egyik meghatározó eseményérõl és annak hátterérõl.
csvkata 2017 máj. 30. - 19:17:35
Reinhardt Heydrich SS-tábornok az egyik fõ kitervelõje volt a zsidókérdés rendezésének. Hitler és Himmler után a harmadik számú vezetõ a Harmadik Birodalomban, és a náci erõk vezetõje a Cseh-Morva protektorátusban. A csehszlovák ellenállási mozgalom a szövetségesekkel együttmûködve megszervezi a likvidálását. Az Emberszabású-hadmûvelet keretében két katonát, Josef Gabcikot és Jan Kubist dobnak le ejtõernyõvel Csehszlovákiában 1941 decemberében. Akciójuk örökre megváltoztathatja Európa arcát
9/10
moti77 2017 máj. 30. - 16:01:25 9/10
Röviden, ennyi kis leírást találtam.

Az igaz történeten alapuló filmdráma fõhõse két csehszlovákiai katona, akiket Reinhard Heydrich, az SS fõparancsnokának meggyilkolásával bíztak meg.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu