Anya és a szerelem

Bakancslistához adom
The Mother
angol romantikus dráma, 112 perc, 2003

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

May egy Anglia északi részén élő átlagos nagymama. A férjével útra kelnek, hogy meglátogassák a fővárosban élő gyermekeiket. Miután a férje meghal a családi látogatáson, May ott marad a gyermekeinél, és visszahúzódik a fiatalok elfoglalt, zajos élete mögé. Ottragadva egy ismeretlen városban, távol az otthonától, May attól tart, hogy ő is egy lett azok közül a láthatatlan idős nők közül, akiknek az élete többé kevésbé már a végéhez ért. Persze csak addig a pillanatig, amíg szenvedélyes viszony nem alakul ki közte és egy tőle évtizedekkel fiatalabb férfi között, aki történetesen a fia házát újítja fel, és a lányával jár együtt.

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2004
  Legjobb női alakítás jelölés: Anne Reid
 • Európai Filmdíj

  2003
  Legjobb női alakítás jelölés: Anne Reid
 • Európai Filmdíj

  2003
  Legjobb forgatókönyv jelölés: Hanif Kureishi

Hozzászólások

Szerinted?
mulao 2009 ápr. 03. - 00:57:17
Én még régebben a Tesco-ban jártam alkalmával tettem szert a (olcsó) DVD-re.De lehet,hogy kettõt fizet, hármat kap féle akció volt,lényegtelen.És tetszett a film,ma valamhogy újra is néztem.Csak ma esett le nekem,hogy Craig játssza az egyik fõszerepet.Tényleg ennyire buta vagyok,vagy tényleg õ az új James Bond? Szerintem jól játszott,néhol meg még, kifejezetten jónak éreztem az arckifejezését.Bár a fenekével sincs baj.:)Nem mernék rá megesküdni,de szerintem ebben,a filmben nyújtott alakításáért õt is megválasztották, Európa 20 legígéretesebb stb-ének.Anna Reid-et nem hiszem,hogy láttam másban,itt tényleg jól játszotta a szerepét.A sztori megbonránkoztató talán,de az jó,hogy ilyen filmek is készûlnek.Bár a végefelé kissé erõszakos lett a film szerintem.Na mindegy,jó film.De nem mindenkinek ajánlott.És Craig-nek is talán mostanra már ciki ez a szerep,ez a film.
Newcastle United 2007 jún. 10. - 17:09:33
Kíváncsi voltam Daniel Craigre, ebben a számára kissé szokatlan szerepben, de jól megoldotta, és a film is jó.
*Bátorszív* 2007 jún. 10. - 15:28:55
... Azóta már az mtv is leadta, valamikor a múlt hónap végén; de ha nem láttad volna, és még mindíg érdekelne, akkor javaslom, hogy egy mûvészfilm orientált v. tékában nézz utána... (!)...
üdv. > *B.*