Apacs erőd

Bakancslistához adom
Fort Apache
amerikai western, 127 perc, 1948

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az Apacserőd legénységének szigorú fegyelme, amelyet csak egy-egy fényes táncmulatság szakít meg, azt a kötelező éberséget és készenlétet szolgálja, amellyel a rezervátumba zárt indiánokat kell sakkban tartani.

Az újonnan érkezett parancsnok lánya, Philadelphia - a katonai bálon - megismerkedik Michaellel, a fiatal hadnaggyal. Később sétalovaglásra mennek, ami hallatlanul felmérgesíti Thursday ezredest. Michael hírt hoz az indiánokról meg egy feltételezhető gyilkosságról. Az ezredes keményen leszidja a felelőtlen fiatalembert, és eltiltja a leányától.

Később megenyhül, s két év várakozási időt szab a párnak. A csapat felkészül a támadásra, összecsapnak az indiánokkal, s behatolnak az elhagyott rezervátumba. York kapitányék felderítésre indulnak. Azzal az üzenettel térnek vissza, hogy az indiánok tárgyalni akarnak. Thursday ezredes a harc híve.

Stáblista:

Szereplők

Kirby York
Owen Thursday
Philadelphia Thursday
Michael O'Rourke

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
breeder 2014 júl. 11. - 21:11:16 4/10
Klasszikus, historikus western film az Apacs erõd, amit John Ford rendezésében kísérhetünk figyelemmel.
Engem viszont nem tudott lekötni a történet. Kb egy óra eltelte után sem!
Csak vártam, vártam, hogy kicsit izgalmasabbá válik a film, de pár vicces jeleneten kívül nem sok minden történt.
A vége viszont tetszett! Ott már történt pár dolog, ami említésre méltó.
Ezzel együtt, vagy ezt leszámítva nagyon gyenge film. Csak westernrajongóknak ajánlom megtekintésre, illetve azoknak, akik rajonganak John Ford illetve John Wayn munkásságáért. :)

4/10
szajbergirl 2013 júl. 03. - 01:10:24
Én azon John Wayne filmek közé sorolnám aminél láttam jobbat is. Valóban az indiánok szempontjából nem sokat láttunk a filmbõl. Ami nekem bosszantó volt, hogy az új "vezér" véletlenül sem hallgatott volna a "rutinosakra"... meg is lett az eredménye... Milyen parancsnok,aki csak a saját feje után megy...? 10/6
user11 2012 júl. 16. - 22:55:07
Ez nagyon jó film, aki szereti a kényelmes western-klasszikusokat, nézze meg feltétlenül. Lassan halad, nagy színészek, és még 2 dolog, amit más westernekben nem találsz: remek humor, nem harsány, hanem nagyon finom, tényleg nem tudtam, hogy az öreg Fordnak ilyen humorérzéke van, és nem csak akkor látszik, amikor
SPOILER
Henry Fonda alatt összetörik a fotel
SPOILER VÉGE
a másik nagyszerû dolog a filmben Shirley Temple szereplése, aki nemcsak egy tündérien bájos hölgy, hanem remek színésznõ is.

Jó film, kár, hogy csak vén fejjel jutottam hozzá.
feketevipera 2012 ápr. 29. - 23:08:54
Számomra kicsit lapos volt a film, az elsõ órában majdnem elaludtam, fárasztó volt, hogy döcögõsen haladt elõre a cselekmény. Utána már némileg érdekesebbé vált a sztori, akkor már több volt a konfliktus. A jellemek többé-kevésbé egyénítettek, viszont ugyanakkor szinte kizárólag vagy jók, vagy rosszak, középút nincs. Az indiánok szemszögébõl alig-alig látjuk az eseményeket, és érzésem szerint az angolszászok oldalán áll a film. A befejezés kicsit giccsesnek tûnt, a célzatosság pedig egyértelmû, az amerikai hadsereget kívánták dicsõíteni. Egyébként eredetileg fekete-fehérben forgatták a produkciót, ezért szerepelnek az adatlapon ezek a képek, ugyanakkor viszont létezik egy utólag kiszínezett változat is, így jogos a "színes" kitétel. Esetleg azt is fel lehetne tüntetni, hogy "szinkronizált", mivel készült szinkron a filmhez.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu