Apatigris

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 60 perc, 2020

Értékelés:

89 szavazatból
Szerinted?

Péter (Scherer Péter), az egyedülálló apa, egész életét annak szentelte, hogy három lányát apatigrisként felnevelje. Most, hogy Vivien (Rujder Vivien), Laura (Schmidt Sára) és Szandra (Michl Juli) kirepülnek és önálló életet kezdenek párjuk oldalán, Pétert is megcsapja a szabadság szele, és „az ötven az új harminc” jegyében maga is elszánt párkeresésbe kezd. Online és offline, szárazon és vízen, vicces és kínos szituációkban keresi azt a bizonyos tűt a szénakazalban. Szerelmes lesz, csalódik, de megy tovább, ismerkedik, randizik, remél, miközben lányai ugyancsak szerelmi bánatukban egyesével visszaköltöznek hozzá.
Az apatigris és lányai életét még számos karakter alakítja, így a sorozatban láthatjuk majd: Für Anikót, Gryllus Dorkát, Haumann Pétert, Kamarás Ivánt, Simon Kornélt, Medveczky Balázst, Balla Esztert, Eke Angélát és Szalay Bencét.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Ordító egér márc. 01. 18:00:37 Előzmény guess.who
Ennél komolyabb dologról lehet szó (priusz, korábbi szexipari munkásnői tevékenység).
offtopic
guess.who márc. 01. 17:49:43 Előzmény Ordító egér
"van valami nagyon komoly dolog a múltjában."
Lehetőségek:
- gyerekkorában ráült a hörcsögére
- titkolja, de már szemüveget kell hordania
- szintén titkolni szeretné, de játszott a Valami Amerika 3-ban és a Meseautó 2000-es remake-jében
- egyszer már házas volt, három gyerekük is született, akik vele élnek, de ezt mindaddig nem mondja el Scherernek, amíg az fel nem dobja, hogy összeköltözhetnének..
offtopic
Ordító egér márc. 01. 10:36:29 Előzmény guess.who
Én az alábbi helyeken látok potenciális konfliktusokat/fordulatokat: A Für Anikó alakította mamát kirúgják a szuperállásából, kap ugyan végkielégítést, de mivel lakást vesz a lányának, alig marad valamije, erre az exe nyakára költözik.
Laura férjének csődbe megy a munkahelye - a szabadulószoba nem veszi vissza.
Szandrácska nem tanul a tinderes leckéből, egyre durvább helyzetekbe kerül ugyanezen a módon.
A papa + a szomszéd között a szó szoros értelmében háborússá fajul a helyzet.
És akkor nem említettem Ónodit, akinek a beharangozó szerint van valami nagyon komoly dolog a múltjában.
offtopic
Ordító egér márc. 01. 10:28:14 Előzmény luci87
Nézd meg utólag. ;o)
luci87 márc. 01. 05:06:50
Nem is volt rossz!
9/10
zazee febr. 28. 22:36:05 9/10
Tévedtem, mert azt hittem ma már a 2. epizódot vetítik, de nem baj megnéztem másodszor is az elsőt!:) továbbra is tetszik, üdítően nézhető kis sorozat, de borzalom a rengeteg reklám!
luci87 febr. 28. 12:15:10
Én meg nem láttam az új évad első részét, de majd pótolom. Igaz,már az elsőre se nagyon emlékszem, de majd beugrik menetkozben.. :)
janderka febr. 28. 11:08:23 Előzmény guess.who
Hááát... Nemtom. Lehet.
offtopic
guess.who febr. 28. 10:32:37 Előzmény janderka
Nézd meg gyorsan, az a 8 rész nem sok idő, és szerintem sokkal jobb volt, mint amilyen a második lesz (az első rész alapján). :)
janderka febr. 28. 10:25:28 Előzmény guess.who
Nem tudok viszonyítani. Az első évadot tulajdonképpen nem is néztem. Így a szereplők személyén kívül nálam nem kapcsolódik össze a kettő. Tiszta lapos a mese. Aztá persze meglátjuk.
offtopic
guess.who febr. 28. 10:12:16 Előzmény janderka
Izgis, hogy semmiben nem értünk egyet. :D
Hosszú és túljátszott volt a vécés jelenet, nagyjából az ezredforduló Amerikai pite-sorozatában látottakhoz hasonlított, csak a kagylóból visszhangzó hangokat nem játszották be háttérzajként. Komolyan nem értem, hogy két évtized múltán ezt még bármelyik rendező vagy író viccesnek gondol(hat)ja?!
Viviék már tavaly is ilyen semmilyen kapcsolatban voltak: Vivike szegény naivan beleszeretett a fickóba, aki eleinte nagyon imádta, aztán pillanatok alatt átment az egész egyfajta "oké, van egy főző-takarító cselédem, aki ráadásul a kávézómat is viszi" jellegű alá-fölérendeltségi viszonyba.

De hát bolond ez a Vivi, inkább szólt volna nekem bármikor. ;)

Persze Vivinek a személysége láthatóan ilyen (mármint a sorozatban!): az előző kapcsolata is ugyanez volt, az örökké gémerkedő fickóját kiszolgálta, kakaót főzött neki, meg mellette dolgozott, mint egy hülye, és ezért igazából semmit nem kapott cserébe. Más kérdés, hogy ez a gyűrűs jelenetsor szerintem eléggé túl volt írva, ilyen a valóságban nincs.
Für Anikó: ha "hazajön", de csak Budapestre, akkor különösebben nem fog sok vizet zavarni. Mivel viszont elhangzott, hogy szállodában lakik, DE hazaköltözik(!), így szinte biztosra veszem, hogy a lakásba fog beköltözni... Alig várom! Ja, nem.
Ónodi Eszter: előzőleg sem az első nő jött be Scherernek, szóval lehet, hogy megint azt játsszák, hogy Ónodi = Gryllus, aztán majd jön a prof másik lánya lamúrozni (aki azóta férjhez ment az immár elvált Öltönyös Vilihez, de most már ők hármasoznak, és szeretnék bevenni negyediknek Pétert. :)
Szandra meg szerintem pont ugyanolyan buta tini volt ezzel a -szerinted- felnőttcsajos koppanással, mint amilyen korábban volt. Sőt: az első évadban AZONNAL lefeküdt (leült, részletkérdés) Kamarással ingyen is, ezzel a Tinderrandis nyikhajjal meg nemhogy pénzt nem keresett, de még a sajátját is elbukta úgy, hogy az égvilágon semmi nem történt köztük. Pedig az előző évadban egy irtó dörzsölt kiscsaj volt - most meg ostoba naiva lett? Fordítva szokott ez inkább történni. :)
janderka febr. 28. 09:49:37 Előzmény guess.who
A wc-s jelenetet vagy háromszor kellett megnézzem, mert folyton ledobott a net. Aztán végül áttekertem, ezért nem tűnt fel hogy alapból lett vona hosszú, vagy a gebasz miatt.
A házat viszont nem csak a kislakások miatt adná el szerintem, hanem hogy legyen tartaléka (a pénztárcás jelenet is erre utalt).
Vivienén kapcsolatának előzményéből annyi maradt csak meg bennem tavalyról, hogy sablonosan eljátszva összejöttek. Ehhez képest ez a mostani kihült/túlremélt viszony már egy "dramaturgiai" előrelépés számomra. Végre van a lagymatagság mögött valami.
Fűr hazajövetele is megindikolta végre a korábbi felbukkanását. Vagy hosszútávon van értelme a szerepének, vagy sehogy.
Ónodi viszont egyelőre talány. Oké hogy a sztori szerint megtetszett Péternek, de a húzónevén túl nem tudni miért épp rá indult be a papa.
Szandra felnőttcsajos koppanása is jobb volt mint a korábbi fajsúlytalan bulitiniskedése.
offtopic
guess.who febr. 28. 08:32:34 Előzmény janderka
Azt hiszem, meg kell ünnepelnünk, hogy valamiben nagyon nem értünk egyet. :) Szerintem az első rész pont ostoba kliséhalmozás volt, főleg az első negyed óra vécés jelenetsora.
A házeladás szerintem teljesen életszerűtlen: ha ennek árából akar venni két kisebbet, akkor ez egy nagy ház, elférnek benne rendesen, nincs értelme eladni. Ráadásul ugye valami olyasmi a terv, hogy csak az egyik lánya költözik el a gyerekkel (mivel nyilván most a csecsemő a legnagyobb konfliktusforrás), egyébként marad együtt Michl Julival. Viszont akkor az a helyzet, hogy a két másik lányát lényegileg kisemmizi. Vivinél az első rész alapján én nem látom annyira, hogy a kapcsolata komolyodott volna, továbbra is olyan "oké, együtt vagyunk, de ha nem lennénk, akkor sem változna semmi" jellegű a dolog, szóval simán lehet, hogy 2-3 részen belül ő is hazaköltözne. Ráadásnak jön anyuci is, biztos vagyok benne, hogy odahozzák a lakásba őt is, mert arra a helyzetre kétszer ennyi műkonfliktust lehet megírni.
Mondjuk ha anyuci vesz a lányáéknak egy lakást, akkor Schmidt Sáráék kiköltöznek a sorozatból is, szóval túl sok értelmét ennek nem látom, valószínűbb, hogy marad a mostani ház (pláne mivel behozták Kalászos Attilát, tehát OTT kell, hogy legyen sok-sok esemény!), csak Vivi és anyuci is beköltözik, és ez lesz a második évad alapja - és ha még hozzávesszük, hogy akár Ónodi Eszterből is lehet valami komoly, akkor aztán tyuhéj!
Bár továbbra is fenntartom, hogy az első, rövidke évad után nem kellett volna ezt a folytatást erőltetni, elég kompakt és teljes volt az úgy.
janderka febr. 28. 00:26:20
Na, amennyire érdektelen karakterismétlés-hegy volt nekem az első évad, annyira pozitív csalódás a második. Eltűntek (vagy legalábbis megnyesődtek) az kliséhalmozások. Lecserélték a sablonszerű helyszíneket. Reálissá öregítették a szereplőket. És a belengetett házeladás is életszerűbbé tette az anyagi viszonyokat. Így már hihetőbb nekem az egész.

Kamarás gondolom a Mintaapák miatt lépett le, ezért kellett valaki a helyére. De mivel a régi évadot az első rész után kvázi offoltam, engem a váltás nem zavar. És bár Árpa messze nem a kedvencem, ha kivénhedt taplót kell majd hoznia, abban minden bizonnyal kiváló lesz :)
Szóval egyelőre jó. Kiváncsian várom a következő részt - és ez nagy szó a korábbiakhoz képest.

Egy nem tiszta csak. Ha Scherer dobta Balla Esztikét, akkor a professzor hogy maradt vele továbbra is ilyen jófejkedő - és hová lett a lánya?
offtopic
Ordító egér febr. 23. 17:48:20 Előzmény guess.who
Az 1. részét csak megnézem, a folytatásait aligha. Bár nem hinném, hogy az eredeti film megnyerné a tetszésemet.
offtopic
guess.who febr. 23. 16:07:07 Előzmény Ordító egér
offtopic
Ordító egér febr. 23. 15:46:47 Előzmény guess.who
Ezt sajnos nem értem, mert nem láttam az Üvegtigrist.
offtopic
guess.who febr. 23. 15:45:04 Előzmény zazee
Z. A. olyan, mint Steven Seagal: egy arca van, egy figurát tud hitelesen(? ne menjünk bele) eljátszani, mégpedig a suttyó izomagyat. Kamarás karaktere nagyon, de nagyon nem ez volt (annak ellenére sem, hogy alapvetően egy bunkó és aljas alak volt!), összességében mégis sikerült ennél sokkal összetettebbet eljátszania, aki még szimpatikussá is tudta tenni a szereplőt.
offtopic
guess.who febr. 23. 15:39:38 Előzmény Ordító egér
Ugyan, kérlek! Ha már tigris: Kakszi "Üvegtigris" Lajos is a folyosón tartott előadást a római jogból. Igaz, az egy hivatal folyosója volt és csak ügyintézők (meg Sanyika) voltak a hallgatói, de attól még a ius bifos (a büfés megmaradás joga) az egyik legfontosabb alaptétel volt a rómaiaknál.
9/10
zazee febr. 23. 15:16:50 9/10 Előzmény guess.who
Számomra egész nézhető ez a sorozat, bár érthetetlen miért cserélték le Kamarást "Zab Attilára", most már lassan mindenhová benyomják ezt a "ritka nagy tehetséget"!!:))
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu