Apokalipszis most - rendezői változat

Bakancslistához adom
Apocalypse Now Redux
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai háborús filmdráma, 194 perc, 2001

Értékelés:

174 szavazatból
Szerinted?

A vietnami háború idején az amerikai, vezérkari százados egy őrült parancsnok magánbirodalmába téved. Willard kapitány (Martin Sheen) a saigoni CIA-tól azt a különleges megbízatást kapja, hogy egy nyilvánvalóan megőrült ezredest (Marlon Brando) likvidáljon. Látnia kell, mint válik a vietnámi háború szándékos vagy félelem szülte gyilkolássá. Feladata könnyen az életébe kerülhet. Az ellenséges területeken keresztül el kell jutnia a kambodzsai határhoz, ahol már hosszú ideje él a hegyekben egy "zöldsapkás" ezredes, Kurtz, aki az őt istenként tisztelő bennszülöttekből magánhadsereget szervezett, s esztelen vérengzésekkel tölti napjait. Willard útja felfelé a folyón, a háborús területen keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálomhoz hasonlít. Küldetése: "megsemmisítés bármire való tekintet nélkül".

A mozikban korábban vetített 145 perces verzióhoz képest 53 perccel hosszabb rendezői változat.
Bemutató dátuma: 2003. augusztus 14. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Szereplők

Benjamin L. Willard kapitány
Walter E. Kurtz ezredes
William "Bill" Kilgore alezredes
Jay "Chef" Hicks
Lance B. Johnson
Tyrone "Clean" Miller
fotóriporter
G. Lucas ezredes
Phillips kormányos
Richard M. Colby kapitány

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Richard Kovács 2019 szept. 27. - 09:43:19 10/10
Ez a film egy kixxxxott remekmű! Kell hozzá nem kevés intelligencia, hogy erre rájöjjünk. Elsőre nekem se jött át, ez nagyrészt azért volt, mert mást vár az ember.
4/10
Warthog82 2018 jún. 06. - 13:40:23 4/10
Nagyon túlvan értékelve.Apàink idejében biztos újdonság volt.De ennél sokkalta sokkal jobb hàborús filmek vannak màr.
7/10
kazama90 2015 jan. 11. - 19:29:00 7/10 Előzmény Filmx
ÉN csalódtam a filmben,a nagy hype után. Sheen gyenge a szerepre szerintem meg a karaktere is olyan semmilyen,a film nagyrésze is elég unalmas .Egyedül Brando miatt adok rá 7-et,nagyot játszik.
JohnGotti1980 2014 máj. 22. - 12:47:11
ezt filmet érdemes vmi tudatmódosító hatása alatt nézni :-))
6/10
Filmx 2013 márc. 05. - 11:10:35 6/10
Nekem sem tetszett, elismerem hogy Marlon Brando nagyot alakít, de nem jött át a film lényege, és nagyon hosszú is volt. Ha már itt tartunk akkor Az õrület határán szintén nem tetszett. Ami viszont nagyon is: Full metal jacket,A szakasz,Schindler listája, A Zongorista,Híd a kwai folyón illetve még sok klasszikus.
AYGOOO 2012 okt. 11. - 23:44:26
Vége lett... Háromszor álltam neki, mire befejeztem. Lehet velem van a baj, és majd 20-25 év múlva érettebb fejjel ismét próbálkozok, de most kisebb fajta katasztrófával volt egyenlõ. Nem hittem, hogy valamikor ezt fogom mondani, de 'Az õrület határán' ehhez képest kész akciófilm volt. Még az sem segített volna, ha agyhalottra szívva meditálom végig. Most inkább nem értékelek.
zozkatka 2011 dec. 28. - 09:02:45
Szerintem nagyon jó film. Pedig nem érzem mûvésznek magam és nem használok tudatmódosító szereket(azt hiszem). Itt a lényeg az ember elméjének változásai. Köznyelven az a témája a filmnek, hogy mikor õrül meg az ember. Igazából ez a hosszabb verzió, még nagyobb utazást mutat be a százados(Martin Sheen)agyában. Szerintem.
1/10
Anonymus007 2011 okt. 22. - 00:59:28 1/10
Én el vagyok a mûvész filmekkel, de ezt végigszenvedtem. :( Hosszú és unalmas. Mondanivalója az lehet, hogy van meg a háború borzalmai... blablabla de egy-két jelenetet olyannak éreztem, mint a régi westernekben, hogy csak húzzák az idõt, de azt is nagyon unalmasan. Talán aki nagyon mûvésznek érzi magát és használ tudatmódosító szereket annak tetszeni fog... -.-
offtopic
Ford Mustang 2011 szept. 25. - 21:26:12
Az is lehet.. :)
CsiróCsiró 2011 szept. 25. - 20:39:12 Előzmény Ford Mustang
Lehet,hogy a stáblistát nem számolták bele... :-)
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 24. - 00:25:24 Előzmény Ford Mustang
Aztamindenit!! Most akkor mi lesz? Valamit tenni kell, mert ez nem mehet így tovább. Ellopták a perceket.
szabod1027 2011 jún. 30. - 02:48:27
Lehet hogy velem van a probléma, de én egyszerûen nem értettem meg ezt a filmet. Számomra unalmas, és eseménytelen volt, nem is tudtam egy darabban végignézni. Utólag olvasgattam itt a hozzászólások közt, és azt megértettem, hogy a háború elembertelenítõ hatásáról szól, és hogy az utazás valójában egy utazás az ember belsõjében. Azonban (lehet hogy ezzel egyedül vagyok, bár erõsen kétlem) ezek mind egyértelmûek voltak számomra, mármint hogy hogyan hat az emberre a háború, és hogy az emberek milyen képmutatóak. Ez nem egy nagy titok szerintem, és ezt nem kellett volna 3 órán keresztül ecsetelni. A mûvészfilmekkel valahogy mindig ez a probléma, hogy egy teljesen egyértelmû dolgot próbálnak egy világmegváltó igazságnak beállítani, úgy mintha õk gondoltak volna erre elõször. Félreértés ne essék, szintén utálom a Transformers szintû, mondanivaló nélküli filmeket is, de ez már a másik véglet. Javítsatok ki ha esetleg tévedek.
Ford Mustang 2011 jún. 24. - 19:25:34
Ezt írják az ismertetõ alatt: "A mozikban korábban vetített 145 perces verzióhoz képest 53 perccel hosszabb rendezõi változat."
Na szóval; a 145 + 53' az összesen 198' - erre fönt meg 194'-esnek írják a filmet. :D
7/10
Sasha Wins 2011 jún. 24. - 18:05:41 7/10
Mostanában néztem pár témába illõ filmet, tegnap ezt is megnéztem. Vannak benne részek, amelyek kimondottan jóra sikerültek, és lendületet adtak, segítettek átvészelni ezt a több mint 3 órát. Pl a szörfös ezredes, az komoly volt. Az volt a baj, hogy tudtam hogy Brando lesz a tábornok, de így is meghagyták azt a pluszt, hogy csak a végén jött be a képbe, és ott is eleinte csak a fél arcát lehetett látni, és így egyre jobban látszott, nagy durranás volt, fõleg akkoriban. Sheen is jó volt, érezni lehetett a gyûrõdést hogy mit döntsön, a kiábrándultságot az egész háborúból. Nekem ez a legjobb vietnámi témájú film, de mindezek mellett pl a Keresztapához nem ér fel. De majd még egyszer megnézem, pár év múlva :)
10/10
psytrance 2011 jún. 08. - 18:26:33 10/10 Előzmény nostri
Minél idõsebb az ember, amelett hogy elkezd lógni a hasa, meg fel kell varratni az arcát, arra is rájön, hogy ezekben az úgynevezett listákban igenis meg lehet bízni, sõt. Olyan jó volt régebben, amikor az ember simán hülyeségnek minõsítette, hogy XY filmek a legjobbak, és csakazért is valami fércmûvet tartott a tuti befutónak. Csak hát van egy pont amikor rá kell jönni, hogy nem a kisembernek csinálják a filmeket, õk csak azok, akik fizetnek érte, már amennyiben. A filmeket a nagy mûvészek egymásnak csinálják, és pont tesznek rá nagy ívben, ha néhányan az alsóbb régiókban kikérik maguknak. Hidd el, hogy jó film, ha nem a legjobb a világon, és higgyél a listáknak, mert nyilván nálunk okosabb emberek ütötték össze õket.
Jankaou 2011 ápr. 08. - 21:17:16
Szeretem a háborús filmeket, de ez engem inkább mûvészfilmre emlékeztetett. Nagyon vontatott, nagyon elvont, lassú film, kevés érdemi történéssel.
10/10
tyrichie 2011 jan. 17. - 15:32:14 10/10
Nagyon nagy film.
nostri 2010 aug. 26. - 18:00:17
Sikerült megnéznem dvd-rõl a rendezõi, igen hosszú 3 órás változatot.
Nagyon vontatottnak éreztem végig, õszintén szólva
alig vártam, hogy végre Willardék Kambodzsába érjenek, hogy végre lássam, ki is ez az
eszelõs Kurtz...de addig is csak vártam, vártam...

Aztán végre Kurtz magánbirodalmához értek, megcsonkított tetemeket láttunk, de
hogy ezt az emberei tették volna? és miért? ez nyitott maradt számomra...
...és a legfontosabb...amikor Willard a küldetését végrehajtotta, akkor Kurtz
"magánhadseregének emberei", akik állítólag vakon követték eddig, símán elengedték !?
Willard-et.

Azt tudtuk eddig is, hogy Vietnámban harcoló katonák közül sokan bekantattak, többé
nem voltak normálisak az életben, de Kurtzról ebben a filmben nem sokat tudtunk meg,
épp csak Willard néhány mondatából, amit Kurtz személyi anyagában olvasott.
Szeretem Coppolát, de ez a film a rengeteg díjával együtt nekem nem nyujtotta azt, amit
vártam.!,még ha kapott is Oscart, meg még egyéb díjakat.
nem is egyet.
Olvastam, hogy a 100 legjobb amerikai háborús filmek közül a 30. legjobb lett (máshol azt olvastam, hogy 3.)
http://www.imdb.com/chart/war

és akkor mi van?
Nem az Oscart eldöntõ rendezõi elitnek készülnek a filmek , mint tudjuk...

nyúltak már mellé jó sokszor õk is!...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Apokalipszis_most
gogosb 2010 jún. 14. - 15:30:51
Rahar:
"Egy idióta, meghasonlott ember logikátlan és értelmetlen cselekedete"

Pont errõl szól a film. A háború idiótává és meghasonlottá tesz.
10/10
Leonidas300 2010 jún. 08. - 16:25:44 10/10
Éppen a napokban vitáztam össze egy haverommal arról hogy a katonák hogy viselkednek a háborúban. Szerinte ugyanis a sorozott katonák,vagyis egyszerû hétköznapi emberek, amilyenek mi is vagyunk,a valóságban nem is lõnek az ellenségre és ezért találták ki a hivatásos hadsereget hogy kiképzett gyilkosok legyenek.Azt is mondta hogy a 2. vh. alatt 100 katonából csak 3 lõtt vissza az ellenségre mindkét félrõl,a többiek csak mellé lövöldöztek,mert szerinte az ember nem képes egy másik embert megölni,és ez igy történt az összes háborúban a történelem során.És én ne higgyek a filmeknek és a korabeli leirásoknak mert azok csak propagandák mert az ember egy békés faj.És ami a legdurvább hogy õ leszögezte hogy én sem lennék képes embert ölni,még akkor sem ha az én és a családom élete is múlna rajta pl. egy honvédõ háború esetén.Ezek szerint õ egy gyáva és hazaáruló téveszmét követ,mert nem küzdene a hazájáért ha a szükség úgy kivánná. Mert szerinte ha az ember úgysem lõné le az ellenséget mert szerint "genetikailag kódolva" van benne az hogy ne öljön,úgy az ellenség sem fog rá lõni. Kérdem én akkor hogy a háborúkban az emberek csak végelgyengülésben szoktak meghalni,vagy mire kell vélni a véres csatákat,kinzásokat,népirtásokat és az emberek természetes harci kedvét, ami minden férfiban benne van. Az õ állitását semmi sem igazolja,sem a tények, sem az emberek véleménye, mert szegény szerencsétlen nagy pacifista és azt hiszi hogy ha õ nem bántana senkit soha,akkor az összes ember is igy tesz.e gy álomvilágban él és nem képes felfogni a valóságot.Hogy az ember erõszakos,fõleg egy hosszú békés korszak után mint ez is amiben most élünk,és fõleg ha egyre rosszabbul mennek a világ dolgai,amik egyre inkább nyilvánvalóak.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu