Appleseed - A jövő harcosai

Bakancslistához adom
Appleseed
japán animációs film, 105 perc, 2004

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

2131-ben járunk, vége a 3. világháborúnak, a föld a megsemmisülés szélén jár. Deunan Knute a legendás, fiatal harcos és egykori társa, a háború során végzetes sérüléseket szenvedő és cyborggá operált Briareos a génmanipulációval fejlesztett Bioroidok által uralt Olympos városába érkeznek. A Bioroidoknak sokkal rövidebb élet adatik meg mint az embereknek, mivel génmanipulációval elnyomták bennük a szaporodás ösztönét. Az emberek többsége fél és retteg a Bioroidoktól, így amikor a Bioroidok életciklusának meghosszabításán dolgozó központ megsemmisül egy terrorista támadástól, kitör a háború. Deunan és Briareos csatlakoznak Olympos rendfenntartóihoz és szembeszállnak a Bioroidok fenyegetésével. Ekkor bukkan fel a legendás "Appleseed kód".

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kvarc 2015 máj. 27. - 02:55:07
Tisztelt PORT.HU!
Kérem javítsák az adatlapot, ugyanis a cím, évszám készítõk ezé a filmé:
Appleseed - A jövõ harcosai (2004) "Appurushîdo" (original title): http://www.imdb.com/title/tt0401233/
A tartalom és a hozzászólások viszont ezé:
Appleseed Alpha (2014): http://www.imdb.com/title/tt3638012/
A kettõ nem ugyanaz.
MissPoppy_ 2014 szept. 20. - 12:49:59
Mesének elmegy, de a csöcskirakós stílust meghagyhatnák a pornónak... itt kissé nevetséges.
8/10
Neo 077 2013 febr. 19. - 19:00:04 8/10
nem volt rossz szeretem a ilyen stílusu animéket 10/8 aki teheti nézze meg jó film
3/10
Rahar 2011 júl. 21. - 10:42:07 3/10
"Deunan és Briareos csatlakoznak Olympos rendfenntartóihoz és szembeszállnak a Bioroidok fenyegetésével." Nem csatlakoznak, mivel már a történet elején is a rendfenntartók oszlopos tagjai.
Ebben az animációs filmben is megfigyelhetõ az a trend, hogy az ázsiaiak még keményebb, még belevalóbb, még erõsebb, még gyorsabb és még legebb hõsöket, szuperhõsöket akarnak csinálni, mint az amerikaiak. A kiborggá átalakított szereplõ teljes mértékben úgy néz ki, mint egy robot. Szerintem már nincs is neki emberi testrésze. A történet és a cselekményvezetés érdekes, bár néhány helyen azért nagy butaságok szerepelnek benne. A képi megvalósítás néhány helyen igénytelen. A zúzások és a pusztítás nagyon elnagyolt, a fõszereplõk mindent kibírnak. A párbeszédek nagyon egyszerûek és több helyen feleslegesek. Aki szereti az ilyen típusú animációs filmeket vagy csak filmeket az nézze meg, aki inkább a harcokban a realisztikusabb alkotásokat kedveli az felejtse el, mert ilyen szempontból nagy csalódás érné.