Apró gyilkosságok a családban

Bakancslistához adom
Petits meurtres en famille
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia tévéfilmsorozat, 94 perc, 2006

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

1939-ben, a hadiállapot kihirdetésének előestéjén Simon Le Tescou összehívja a családját, hogy bensőséges ünnepség keretében együtt ünnepeljék hetvenedik születésnapját. Meghívja fiait: Victort, a híres sportolót, aki 17 éve elhagyta a családot, Antonint, az anyagi gondokkal küszködő politikust, Édouardot, a megcsalt férjet, valamint menyeit és unokáit. De mielőtt még felolvashatná a végrendeletét, a családfőt brutálisan meggyilkolják a szobájában. Larosiere felügyelő kezd a nyomozásba Émile Lampion segítségével, akinek ez az első felderítésre váró bűnügye. Rövidesen rá kell azonban jönnie, hogy nem ez az egyetlen csontváz a szekrényben. Minél mélyebbre ás a bűnügyben, annál több a rejtély és az áldozat.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
zetorka 2016 nov. 09. - 18:32:47
Ezzel nem az a baj, hogy meggyalázza Agathát, hanem az, hogy semmi köze sincs az eredeti történethez.
A felügyelõ gondolkodás helyett csak össze-vissza vagdalkozik, amíg véletlenül el nem talál valamit. A szereplõk pedig, sokszor teljesen felesleges, szexjelenetekkel töltik ki a hatalmas ûrt, illetve inkább csak próbálják kitölteni.
Ha egyáltalán nem akar az ember gondolkodni, akkor tökéletes néznivaló, de az eredeti krimihez nem sok köze van, szinte csak a kiindulási alap egyezik meg.

Inkább csak az \"ott van Agatha Christie neve, majd többen nézik meg\" elve érvényesül.
RedTiger 2014 aug. 12. - 18:37:28 Előzmény Skultetyko
Nekem is pont a Poirot karácsonya jutott eszembe a tartalmát olvasva....dehát mindegy is....az abból készült ugyanolyan címû filmet is láttam, annál rosszabb ez sem lehet bár nemigen nézem meg.....AC krimijeibõl igen nehéz hiteles filmet készíteni, talán ha kettõt említhetnék amit hûen a könyv tartalmához csináltak meg...a többi felejthetõ.....
LexH 2013 szept. 21. - 09:14:56
Sajátos összefoglalója és megkavarása mindannak, amit AC krimijeiben összeírt. Egy kereskedelmi tévé megvehetné és egymást követõ napokon leadhatná, hogy normálisan lehessen követni a fejleményeket.
9/10
Skultetyko 2009 jún. 05. - 22:31:43 9/10 Előzmény feeco
... és moat, hogy megnéztem, úgy látom, nem csak hasonlít, hanem a Poirot karácsonyának egy feldolgozása.
Így viszont sajnos tudhatjuk a végét.
9/10
Skultetyko 2009 jún. 05. - 21:08:12 9/10 Előzmény feeco
Írója Agatha Christie, úgyhogy a hasonlóság megbocsátható.
feeco 2009 máj. 22. - 19:58:58
Agatha Christie Poirot karácsonyára hajaz, de nem rossz..