Film

Archibald de la Cruz bűnös élete (Egy bűneset története)

/Ensayo de un crimen/
mexikói filmdráma, 90 perc, 1955

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Egyszer Archibaldnak egy zenélődobozt ad ajándékba a nevelőnője, mellyel a mese szerint emberek élete feletti hatalomra lehet szert tenni. A kíváncsi gyerek felnyitja a dobozt, abban a pillanatban a nevelőnő holtan terül el a földön. Később, felnőttként Archibaldnak ismét kezébe kerül a doboz és felébred benne a gyilkolási vágy: borotvával elvágott nyakú lány, liftaknába zuhant menyasszony hevernek körülötte. De valóban ő követte el a gyilkosságokat?

Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Archibaldo de la Cruz
Patricia Terrazas
Alejandro Rivas

Vélemény:

2015 dec. 29. - 14:42:42
2015 dec. 29. - 14:42:42
Nem különösebben érdekes kriminalisztikai eset, és bár van néhány kiemelkedõ jelenetsor (fõként Carlota és a róla mintázott élethû modell Archibaldhoz fûzõdõ viszonyára gondolok), a rendezõ fõbb mûveihez képest ez elég jelentéktelen.
szavazat: 9/10 2011 ápr. 02. - 16:28:38
2011 ápr. 02. - 16:28:38
Topzódnak benne a bunueli "metszõen" abszurd helyzetek (néha már a drámai hangnemet is aláásva, de ez is bunueli kettõsség, komolyan venni és kinevetni egyszerre).
Nekem kicsit repetitívnek hatottak Archibald hasonló problémái, hasonló nõi karakterekkel, így a film második felét árnyalattal monotonabbnak éreztem.
De az újra és újra felbukkanó morbid elemek fenntartották végig az érdeklõdésemet. Mindenkinek ajánlom.