Arcmás

Bakancslistához adom
Faces in the Crowd
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-francia-kanadai thriller, 103 perc, 2011

Értékelés:

165 szavazatból
Szerinted?

Anna Marchant általános iskolai tanárnő (Milla Jovovich) túléli egy Könnyfakasztó nevű sorozatgyilkos támadását, ám hiába látta a férfit, fejsérülése következtében többé nem képes arcokat felismerni: még a barátja arca is minden alkalommal új és más a számára. Egy terapeuta tanácsára ruházatuk és más jellegzetes ismertetőjegyeik alapján próbálja azonosítani az embereket, ám hamarosan kiderül számára, hogy egyvalakinek mégis felismeri az arcát: a Könnyfakasztót kereső Kerrest nyomozóét (Julian McMahon). Anna és a férfi fokozatosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és együtt igyekeznek megtalálni a gyilkost, mielőtt az újból ölne.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Zahire 2023 dec. 17. - 10:29:42
Az ötlet tetszett, de a megvalósítás valahogy nem.Az, hogy egy figurát többen is játszottak, kimondottan jó volt, de lehetett volna egy kicsit rejtelmesebb, és itt-ott azért le is ült a sztori.
1/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 27. - 00:50:55 1/10
Ócska módon sértegetik az ember intelligenciáját. Összecsapott fércmunka, nem vacakol holmi részletekkel. Teszem fel, írok egy remek scriptet, csak nem lesz haviludban esêlyem sem. Ez a differencia.
21Vick 2020 júl. 02. - 21:29:55
Egy "Spoiler"-t odatehettél volna a mondandód elé! Így az 5. percben megtudtam, ki a gyilkos.
10/10
bosszantosz 2019 júl. 24. - 02:50:53 10/10
Vontatott.
4/10
Nazca van Marple 2019 jún. 09. - 12:24:25 4/10
Egyszer nézős..
Ropovand 2019 jan. 24. - 16:56:05
Kár volt az időt tölteni vele.
3/10
offtopic
Nótárius 2016 máj. 23. - 11:08:53 3/10
Mondá akkoron Jézus az Õ témától eltévelyedett tanítványának a Gecsemáné kertben: - Bizony mondom néked, megbocsátón, hogy mindétig csak a tárgyhoz tartozó hozzászólást tégy, mert csak az kedves a te társaid, a moderátor és az Úr színe elõtt! ;-)
3/10
Nótárius 2016 máj. 16. - 11:30:57 3/10
Biztos, hogy errõl a delfineknek épp az ellenkezõje a "véleménye". ;-)
Ez a számunkra látszólagos egyformaság is csak az emberek elkülönítõ felismerési hiányossága a delfinek esetében.
Tudta ezt minden pásztor is, akiknek szintén nem megkülönböztethetetlenül egyforma birkákból állt a nyája; amint az arra tévedõk látni vélték. ;-)
3/10
Nótárius 2016 máj. 15. - 14:10:56 3/10
Ez egy érdekes, de végig nem gondoltan hibás alapötletre épült film.
A meghatározóan és így több szempontból is teljesen téves alapvélelmezést viszont értelmetlen következetességgel végigviszi.
S, SP, SPO,
Tán *** SPOILER -es !!! ***
1. Az arcfelismerés hiánya NEM azt jelenti, hogy VÁLTOZÓ, elkülönülten más-más karakterû arcokat lát ugyanazon személy esetében; hanem azt, hogy az egyes arcokat nem tudja önálló ismérveik alapján felismerhetõen elkülöníteni; szinte egyformának látja. Olyasféle észlelési hiányosság ez, mint mikor az európai ember nehezen tudja felismerni, egyéníteni az egyes afrikai és távol-keleti arcokat és fordítva.
2. A személyfelismerésnek az arcon kívül bizony nagyon sok fontos más eleme is van. Igenis a jellegzetes beszédhang, a testalkat, a járás, az apró gesztusok, szokások, tévesztések, a mozgáskultúra, a közös elõtörténetbõl fakadón teljesen egyedi és sajátos beszédmód és témairányultság, reagálási jellegzetességek és számos stb.
Mindezeket e film folyamatosan kizökkentõ módon, konzekvens értelmetlenséggel teljesen figyelmen kívül hagyja.
Ennek logikátlan abszurditásáról sokat tudnának mesélni a különbözõ látáskorlátozottsággal (szürke-hályog stb) élõ emberek is.
Tán *** SPOILER -es VÉGE !!! ***
A szerény pontszámú értékelésemben már az is benne van, hogy Milla Jovovich-ot egyébként kedves nekem látnom. ;-)
8/10
Nira1900 2015 aug. 14. - 22:49:14 8/10
Nem volt olyan rossz... Érdekes dolgot feszegetett.

***Spoiler lehet benne

A munkám miatt sok emberrel találkozom - futólag. Többnyire felismerek mindenkit, de az is elõfordult már, hogy összetévesztettem két embert. A hang ilyenkor mit se számít, senki ne akarja nekem bemagyarázni, hogy gyakorlatilag ismeretlen emberek hangját kapásból megkülönbözteti... Persze más egy sokszor hallott színész hangja vagy a barátunké (noha van olyan ismerõsöm, aki egyetlen színész hangját sem ismeri fel)... Meg persze vannak szagok, de ez többnyire tudat alatt mûködik... Való igaz, hogy a vizuális világunkban az információ zöme a szemünkön keresztül érkezik, a csecsemõnek is (egy idõ után) az arcok válnak a legfontosabb kapaszkodóvá, nem pedig mondjuk a ruházat. Valószínûleg az emberek egy része még ezen a szinten van, a látás érzékszervén kívül a többi eltompult.
Gondolom, ezt akarta érzékeltetni a folyamatos szinkronváltás, a mindennemû kapaszkodó hiányát. De volt olyan hozzászólás itt is, amelybõl az derült ki, hogy írója csak a film legvégén (vagy akkor sem) vette észre a hangcseréket. Na ez is érdekes. Igazolta a filmet az ellenvéleményével.
6/10
King Diamond 2015 aug. 02. - 23:32:43 6/10
KIS SPOILER LEHET BENNE!!!
Egyszer meg lehet nézni, többször már nem ajánlatos. Szinte mindent leírtak már az elõttem szólók, legfõképp a film hibáira rávilágítva, így ezeket én most nem ismételgetném. Érdekes történet volt, mert nem sokszor lát ilyet az ember (legalábbis én még nem sok ilyesfélét láttam, pedig azért túl vagyok már jó néhány thrilleren). Nekem a cselekmény elõrehaladásával sem volt problémám, annyira unalmasnak sem éreztem. A színészek jók voltak, bár Milla Jovovichon és Sarah Wayne Calliesen kívül nem nagyon volt ismerõs arc számomra, utóbbi azért szerepelhetett volna többet is annál a pár jeleneténél. A magyar szinkronban lévõ hibára -amit szintén leírtak többen is elõttem-, nem is emlékszem már, vagyis, hogy mindig más szinkronhangot kapott volna egy-egy szereplõ. Szerintem a doktornõ például végig Menszátor Magdolna hangján szólalt meg, az ISZDB szerint is, ahol egyébként meg lehet nézni a szinkronhangokat, ott egyik karakterhez sincs több magyar hang kapcsolva. Nagyjából egyetértek az értékeléssel is, kicsit jobb, mint egy közepes thriller, az egyszer nézhetõ kategóriából.
6/10
feketevipera 2015 júl. 21. - 20:10:10
Jól van, attól még nem kell leharapnod a fejem. Egyébként meg szeretem, ha egy filmnek is van normális sztorija, és legalább valamiféle magyarázatot adnak a gyilkos viselkedésére. Szerintem itt is elfért volna valamiféle indoklás, én így kicsit csonkának éreztem a filmet. Biztosan sokféle oka lehet a lelki torzulásnak, éppen ezért lettem volna kíváncsi arra, hogy jelen esetben mi a magyarázat, és õszintén szólva vártam is.
feketevipera 2015 júl. 20. - 20:34:47
És megtudtuk, hogy miért lett ilyen, miért kellett gyilkolnia? Nekem pont ez hiányzott többek között a filmbõl. A végén jött valami két-három mondatos, sebtében összerakott mondóka, hogy korábban is gyilkolt, ami még csak magyarázkodásnak sem volt jó a tettes részérõl. A jobb (pszicho)thrillereknél azért csak felfejlik valami a tettes elõéletébõl, itt gyakorlatilag semmi, csak az, hogy egy éve költözött át az ország másik végére, meg hogy többször ölt már. De arról semmi nincs, hogy miért torzult el a lelke, legalább a végén beleszõhettek volna a sztoriba ezzel kapcsolatban valamit, õszintén szólva én kíváncsi lettem volna, mégis mitõl lesz ilyen egy ember. Az, amit a gyilkosságok "okának" lehet tartani, szerintem már csak következmény, úgy gondolom, ha kevésbé az akcióra helyezik a hangsúlyt, akkor picivel jobb lett volna az egész film.
feketevipera 2015 júl. 19. - 20:40:58
Egy alapjáraton tisztességes iparosmunkának számító filmet sajnos nagyon elrontottak az összecsapott és béna befejezéssel. Az alapötlet nem lett volna rossz, még a sztori menetére sem lett volna igazán panaszom, bár elég sok volt a klisé (sötétben tapogatózó rendõrség, vonzalom a hõsnõ és a nyomozó között, a végén a csaj "természetesen" belesétál a csapdába, jön a kötelezõ bunyó a jó és a rossz között stb.), nem tudtuk meg, hogy a gyilkos hogyan követte a csajszit (vajon figyelte minden lépését?), hiszen a legváratlanabb helyeken bukkant fel idõnként, szóval kicsit sutának tûnt számomra az egész, kihagytak pár lehetõséget, hogy kissé érthetõbbé tegyék a filmet. A fõszereplõnõ lelki vívódása még aránylag jó volt, de a gyilkos motivációiról nem tudtunk meg semmit, a végén szerintem túl gyorsan jött rá a nyomozó, hogy ki is a tettes, és inkább az üldözésre, verekedésre helyezték a hangsúlyt, mintsem a gyilkosságok okainak felfedésére, szóval én azért többet vártam volna ettõl a filmtõl. Sajna egy izmos közepesnél nem tudnám jobbnak tartani, számomra túlságosan is felszínes volt, inkább lélektani thrillert vártam volna, jobban mondva azt reméltem, hogy megtudjuk, a gyilkost mi vezérelte, de ez elmaradt.
littleg11 2015 jan. 13. - 22:16:02
(2015.01.11, 23:00, FILM+) A par napja HD-ben is nezheto FILM+-on visszatertunk a Kek Lagunahoz: Milla Jovocih-ot vegre Kaptaron kivul is lathatjuk, es habar 'logikai hianyossagok' vannak a filmben (pl. a hangok alapjan valo felismeres lehetosegenek figyelmen kivul hagyasa), egy kituno krimivel/thrillerrel van dolgunk :) Az pedig kifejezetten tetszett, ahogyan az arcok sokszor 'a szemunk lattara' is valtoztak, azaz sokszor atmenetileg mi is a foszereplo helyeben erezhettuk magunkat.
k11zoltan 2014 szept. 19. - 23:30:10
Egyszer nézhetõ.
Belmont 2014 szept. 18. - 14:00:54 Előzmény Belmont
Írtam, hogy a szinkronrendezõ mondjon le.
Lillith Morgan 2014 júl. 12. - 14:00:55
Az alapötlet jó volt, de nem a legjobban sikerült megvalósítani. Egyszer megnéztem, de többször valószínûleg nem fogom.
Kliséhalmok, ostoba döntések... Azért így elgondolkodtam rajta, hogy ezt vajon mennyi idõ alatt csapták össze.
Nicholas Hunter 2014 júl. 08. - 03:28:14
Ja, és a vége nagyon ellaposodott - mintha a készítõk egyszer csak elunták volna az egészet, és összecsapták volna 10 perc alatt a lehetõ leggyorsabb lezárást, csak hogy mielõbb végezzenek, teletûzdelve ostoba klisékkel.

Nehéz értékelni a filmet, mert alapötlet 10/10, de megvalósítás viszont csak 2/10, az átlagban 6/10. Viszont ez azt jelentené, hogy egy középszerû film, s ez nem igaz, semmilyen szempontból nem közepes.
Az ötlet kifejezetten jó, a megvalósítás kifejezetten el van cseszve.
Nicholas Hunter 2014 júl. 08. - 03:22:15
Érdekes film volt, összességében nem bántam meg, hogy megnéztem, de nem az a kategória, amit sokszor megnéz az ember.

Az alapötlet nagyon jó, nem is nagyon találkoztam még ilyennel, de a hibák, amiket lent felsoroltak a reklamálók, kétségkívül jelen vannak SPOILER:
- Érthetetlen, mibõl jött rá a zsaru, egy csavargóval váltott 2 szóból, hogy egy másik zsaru a tettes
- A világon nincs olyan, hogy a zsaru ODAMEGY a megsebesült bûnözõhöz, és mint a gyerekek az oviban, elkezdi kihuzigálni a kezébõl a pisztolyt, "add már ide, légyszi"... :D Ez úgy hülyeség, ahogy van.
Ahogy a Kerrest meghal, az a legidiótább filmes klisé, ami létezik.
- Ez a "borotvás zsaru gyilkos" is elég idióta filmes klisé...
- A csaj, ha úgy zuhan le, és csapja szét a fejét a korláton, ahogy mutatták, tuti, hogy nem éli túl, nemhogy magához nem tér rövid idõ múlva.
-És hát ja, az észlelési hibák... Még ha súlyra, magasságra, szagra, beszédre, stb nem is ismeri fel a barátait, nehogy már ne legyenek képesek megoldani egy gyors jelszóval, vagy akármivel, hogy felismerje, legalább a hapsit, aki 2 órája kelt ki mellõle az ágyból.

Szóval alapötlet szintjén jó a film, de megértem azokat is, akik szidják, mert ennyi logikai bakit ritkán látni egy filmben.
Összes hozzászólás