Árész, a jövő harcosa

Bakancslistához adom
Arès
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia sci-fi dráma, thriller, 80 perc, 2016

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

A közeljövőben a világrend megváltozik. Franciaország 15 millió munkanélküli polgárával szegény országgá válik. Népe a lázadás és a beletörődés között ingadozik, és a televízió által közvetített ultrabrutális harcok formájában talál kiutat, amelyekben a játékosok legálisan doppingoltak és gátlástalanul játszanak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Dörflinger 2023 nov. 07. - 21:52:49 3/10
Ez valami nagyon nagy akart lenni, de kicsi maradt.
Főhősünk vándorlásait követhetjük nyomon, A-ból B-be, aztán B-ből C-be... unalmas párbeszédekkel, és elég gagyira sikeredett kamerarángatós ketrecharccal.
Néha nagyon untam, még 20 percet lehetett volna faragni ebből a 80-ból is. :D
3/10
7/10
sexykex 2021 dec. 29. - 13:02:08 7/10

Reális jövőkép, logikus meseszövés. Attól, hogy sokaknak nem tetszik, ez egy egészen jó sci-fi. (Persze lehet, hogy épp „rossz hold kelt föl”.)
10/10
Figyelő 2021 szept. 08. - 03:18:07 10/10
Mindég azt hittem 90 percnél rövidebb film nem lehet tartalmas.
De mint kiderült ez nem egy sablonos, megszokott alakítás a disney féle futószalagról.
Végig lekötött és nagyon elgondolkodtató film, hiszen már most is kicsit hasonló világban élünk, amikor néhány nagyvállalat kezében van az igazi hatalom.
8/10
nefefe 2021 júl. 24. - 15:16:31 8/10
Tartalom:
A közeljövőben megváltozott a világrend. 15 millió munkanélküli állampolgárával Franciaország mára szegény országgá vált. Az emberei ingadoznak a lázadás és a lemondás között, és olyan tévét sugároznak, amely rendkívül brutális harcokat közvetít, amelyekben a játékosok törvényesen doppingolnak és gátlástalanok.

Posztapokaliptikus kép a nem túl távoli jövőről. Az a baj, hogy benne van a pakliban, lehet ez még valóság is. Amikor Kína ad segélyeket Európának... és a gyógyszergyárak uralják a piacot... amikor mindenféle módon beszabályozzák és manipulálják az embereket... nem ismerős?
A film nagyon jó betekintést ad a lehetséges jövőbe - aminek nagy része már most a jelenben is megvan. Visszafogottan - persze néhány küzdőjelenettől eltekintve -, komótosan felépített film, mély mondanivalóval megtöltve. A főszereplő nagyon hasonlít Scott Adkins-re. Szerintem akik lepontozták ezt a filmet, azok nem értették meg a lényeget. Elgondolkodtató, és a jövőt elég feketének vizionáló, jó film.