Armageddon

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 145 perc, 1998

Értékelés:

802 szavazatból
Szerinted?

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás elkerülhetetlennek látszik, és bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: Harry személyében megbízza a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába, és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Oscar-díj

  1999
  Legjobb hangkeverés jelölés
 • Oscar-díj

  1999
  Legjobb hangvágás jelölés
 • Oscar-díj

  1999
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • Oscar-díj

  1999
  Legjobb betétdal jelölés: Diane Warren

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nótárius 2023 okt. 24. - 16:07:14 10/10
A minap, miközben együltő helyemben, végigolvastam e humorban sem szűkölködő grandiózus alkotásnak, "1998. legnagyobb filmsikerének regényváltozatát" (M. C. Bolin), több olyan poén derített mosolyra/nevetésre, amelyek mintha nem lettek volna benne a nem is olyan régen újra megnézett filmben. Vagy mégiscsak megcsalt az emlékezetem? ;)

EzeketA NASA vezetője nem volt abban a helyzetben, hogy belemenjen szőrszálhasogató vitákba, ha azt szeretné, hogy még egy hónap múlva is legyenek hasogatható szőrszálai.

- Azt mondja, hogy nem végeztünk elég jó munkát?!
- Nem, én ezt egy szóval sem mondtam. Én azt mondtam, hogy szar munkát végeztek.

A két sötét öltönyös férfinak sikerült becserkésznie.
- Hölgyeim - bólintott engedékenyen - bármiért is keresnek, valószínűleg én voltam az.

- Ön Charles Chapple? - érdeklődött az egyik.
- Mielőtt választ adhatnék kedves kérdésére uram - felelte - elárulná nekem, hogy vajon kisült-e már abból valaha is, valami jó, ha az embert megkereste két férfi tökegyforma (!) öltönyben?

Én soha nem keresem a balhét. Mindig a balhé talál meg engem.

-ként, tényleg csak azoknak ajánlom, akik már látták a filmet, nehogy élményrontó legyen.
10/10
Zöldségember 2023 okt. 18. - 21:12:26 10/10
Ez egy fingorkán ;) Minden eszét vesztett embernek ajánlom.
9/10
moti77 2023 jún. 25. - 19:15:17 9/10
ezt is túl éltük :D
5/10
Révész István 2023 jún. 10. - 00:51:26 5/10
Az egyik legtipikusabb jenki hulladék film.
Túl hosszú, sok értelmetlen akció jelenet, amelyek hihetőségi szintjét kábá egy 10 éves gyerek szintjére állították be.
Persze mesterien kidolgozott, sablonos, szirupos, "érzelgős" jelenetek, hogy mindenki kapjon valamit.
És persze, hogy csakis Amerika menti meg az egész világot, hát ki más lenne erre képes. Az átlag 20-as IQ-ju idióta amcsi emberek meg gondolom ezt el is hiszik.
Szánalmas...
ildik.flp@gmail.com 2023 márc. 26. - 16:33:02
Ez az Aerosmith telitalálat!!!!!!!!!!!!
10/10
DUNAWÖLD 2022 ápr. 10. - 20:50:54 10/10
Anno , fiatalon, kihagytam. Le is lettem dorongolva érte.
A film jó sztori, amúgy meg egy vicc...

Amikor kiválasztják őket stb.
Hogy nézi ezt meg egy fizikzs, vagy pilóta?


Maradjunk a gondolkodás nêlküli szórakozàsnál, es nem csalódunk.
8/10
Tiberio 2021 jún. 04. - 18:59:12 8/10
Tudod, MCD, Te voltál a király.
10/10
sawyerx 2021 máj. 14. - 11:10:54 10/10 Előzmény Sindelar
Ha sértő voltam, ne haragudj.
Kinek mi, nem egy film van, amit az ocsmány képi világ vagy béna operatőri munka ront el, hiába a kiváló színészi munka vagy írás.
10/10
sawyerx 2021 máj. 14. - 10:57:04 10/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Hoooogyne, másik ilyen a Leslie Nielsenes Szörfös nindzsák, meg nyilván van még pár, ezeket így lehetetlen felnőtt fejjel reálisan látni :D
1/10
Sindelar 2021 máj. 11. - 20:33:00 1/10
Pedig a "basztatást" pont te akartad nyomni, sawyerx, már ha érdekelne, ki mennyi pontot ad egy filmre. :D Engem ez egyáltalán nem érdekel, megvannak a saját elvárásaim, hogy más mit tart fontosnak, tojom le magasról.

Áltudományoskodásból azért nem volt hiány ebben a filmben, de még csak nem is ez az igazi probléma. A szirupos-giccses-nyálas jelenetek egyáltalán nem tetszettek, a vegetatív, fölösleges karakterekről pedig már volt szó. A képi világ sem érdekel, ha jó a film - és ez megint csak teljesen szubjektív, kinek mit jelent az, hogy "jó" film -, azt számomra egy kezdetleges technika sem tudja elrontani, és ez fordítva is igaz a rossz filmekre vonatkozóan. Ha szép képeket akarok nézni, arra ott vannak a természetfotók, a filmek terén számomra ennek nulla jelentősége van. Ezek teljesen személyes igények vagy elvárások, teljesen fölösleges azon kiakadni, ki mennyi pontot az egy adott filmre. De érdekes módon a személyeskedést mindig azok kérik ki maguknak a legharsányabban, akik az élharcosai a műfajnak.
Roberto DiCapribogyó 2021 máj. 11. - 14:17:09 Előzmény sawyerx
Ja, ha ez gyerekkori kedvenced, az úgy jelentős "enyhítő" körülmény .... ;-). Nekem is van pl. olyan autótípus, amire gyerekkoromban rákattantam és úgy maradtam a mai napig, noha racionális nézve ma már egy nulla. (Ettől függetlenül azzal járok.) Az eddigi hozzászólásaidból nekem ez nem derült ki, úgy tűnt már felnőttként láttad.
10/10
sawyerx 2021 máj. 11. - 11:08:00 10/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Na, a személyeskedést hagyjuk. Attól, hogy egy gyerekkori kedvencem és elfogultan felpontozom, attól még ugyanúgy szeretem a minőségi drámákat, sőt, alkalomadtán még az igényes művészfilmeket is megnézem. Az utolsó mondatodról meg lenne mit mesélnem egy sör mellett, csak ezt a basztatást nem értem, ami itt porton valami népbetegség...
10/10
sawyerx 2021 máj. 11. - 11:03:58 10/10
Ez a film a tudományos oldalt magasról leszarja, szerintem semmit "nem is vállalt", amit kellett volna tartania. Nem várok tőle plátói magasságokat, kőkemény drámát, a film az elejétől kezdve letesz egy félig paródia-alapot, ahhoz tartja magát. Szórakoztatni akar, amit a helyzetekkel, dumákkal meg is tesz, valakinek bejön, valakinek nem. Én a mai akció-vígjátékoktól tudnék hányni.
Oké, te az utóbbi vagy, neked irreálisan sok a tőlem kapott 10/10, de nekem meg irreálisan kevés a 1/10 :D
Ha még a sztorit, tudományt, karaktereket, dumákat nem is nézzük, már a fényképezése olyan, hogy a mai patikakimért, steril netflix képi világokat kenterbe veri.
offtopic
Edmond Dantes 2021 máj. 10. - 20:14:55
Lehet tudni, meddig garázdálkodik itt és más topikokban az új futóbolondunk?
Roberto DiCapribogyó 2021 máj. 10. - 12:26:02
Kedves Brierley! Köszönöm, hogy megosztottad gondolataid.
Roberto DiCapribogyó 2021 máj. 10. - 09:24:13 Előzmény Sindelar
Szerintem hagyd rá.... egyetértek veled. Objektíven nézve szerintem ez tipikusan az a film, amit az ember egy bizonyos érzelmi érettséget elérve már nem tud élvezni. Ha pl. korai tizes éveimben látom, akkor el tudom képzelni, hogy csapkodtam volna térdem a gyönyörtől (ahogy pl. legózni is imádtam gyerekként, aztán szép lassan elmúlt ez a vágy, kinőttem belőle) amikor pl Bruce hősi halált hal. Egyébként én egyetemista éveim elején láttam még moziban a filmet és már akkor is kínosnak éreztem.

Szóval ebből kiindulva elhiszem, hogy sawyerx-nek tényleg tetszik ez a film, hiszen a mai világunkban gyakori a felnőtt test-éretlen lélek kombó...
1/10
Sindelar 2021 máj. 07. - 21:27:43 1/10 Előzmény sawyerx
Én meg veled nem értek egyet. Hogy képes voltál erre a filmre 10-est adni, és a filmtörténelem egyik leghidegrázósabb 5 percét képes voltál ehhez a filmhez kötni, azt minősíthetném és elemezhetném, de nem teszem, mert veled ellentétben én valóban tiszteletben tartom mások véleményét.

Attól, hogy egy filmről lerínak a következetlenségek, attól ez számomra még nem lesz megbocsátható. Ahogy írtam, amekkora tudományos igényt vállal a film, ahhoz tartsa is magát (ha figyelmesen elolvastad volna az írásomat, láthattad volna, hogy nem maga a tudománytalanság zavart benne, hanem az, hogy nem tartották a film által vállalt tudományos szintet). Emellett egyáltalán nem gondolom, hogy az összes karakter emlékezetes lenne benne, több karakter jelenléte teljesen és kínosan fölösleges, kizárólag az erőltetett hatásvadászat célját szolgálják. Az általad leírtak pedig abszolút szubjektívek, és nem tények. Én nem találtam sem a párbeszédeket maradandónak, nem aléltam el egyetlen hatásvadász klisétől sem, és kifejezetten zavartak benne a vegetatív karakterek.
5/10
gerhajdu 2021 ápr. 18. - 00:47:33 5/10
Ma már jó fajta forró csoki és nachos, popcorn mellett el lehet nézegetni. Bruce Willis és a legtöbb színész borzalmas, de maguk a karakterek ütnivalóak, a történet hülyeség, a vágást egy csimpánz vitte véghez. De a legvégén kicsit elérzékenyeltem, ezért kap tölem 5/10-et:D (Én nagyon utálom ezt a filmet.)
10/10
sawyerx 2021 jan. 26. - 20:25:45 10/10 Előzmény Sindelar
Tiszteletben tartom a véleményed, de nem értek egyet.
A film tökéletesen tisztában van a műfajával, ahogyan Michael Bay legtöbb filmjéről ez elmondható. Az összes karakter emlékezetes, még az utolsó statiszta is, a dialógusok és zseniálisan maradandóak és szarkasztikusak, a képi világ simán veri a mai látványfilmeket, a zenéi gyönyörűek, ráadásul az elejétől a végéig tele van az arany középutat megtalált epic jelenetekkel, amik gyerekként beleégtek a retinámba. Pár évente újra szoktam nézni, de a kilövéses jelenetet az elnök beszédével gyakran még melóban is benyomom, az talán a filmtörténelem egyik leghidegrázósabb 5 perce.
Ha amerikai rendez egy filmet, nyilván Amerika fogja megmenti a világot, nem is értem, hol ezzel a probléma. Többször olvastam, hogy a NASA a kiképzésein levetíti ezt a filmet a leendő űrhajósoknak, hogy szedjék össze a temérdek hibát, de ezen kívül is nyilvánvaló, hogy a tudományos része sántít, de ebbe belekötni hülyeség, mert az elejétől kezdve így áll hozzá a témához.
És hát 1-est adni ERRE a filmre, amiben a fentebb leírt dolgokon kívül minden szépen követhető, a sztárgárda mindegyik tagja remekül alakít, és szinte minden jelenetnek megvan a funkciója és eléri a hatását... hát, ez téged minősít.
Összetenném a kezem, ha csak egy negyednyi részben látnék még ilyen "szarokat", mint ez...
Ha egy vérkomoly sci-fi lenne, vonnék a pontból, de számomra ez a film hatalmas 10/10-es.
Cukros csirkecomb 2020 nov. 02. - 18:17:28 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Belenéztem pár percre, és pont ez jutott az eszembe: zseniális paródia! :)
(Elnézést a rajongóktól.)
Összes hozzászólás