Árnyak toszkán verőfényben (Árnyak verőfényben)

Bakancslistához adom
The Shadow Dancer (Shadows in the Sun)
amerikai-olasz-angol-francia romantikus dráma, 100 perc, 2005

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

Jeremy-t, a fiatal és írói sikerekre vágyó könyvszerkesztőt kiadója Olaszországba küldi, hogy csikarjon ki egy írói szerződést a méltán híres Weldontól. Első találkozásukkor Jeremy megbotránkozik az író barátságtalan és durva viselkedésén, de hamar rájön, hogy ez a mogorvaság is csak egy a férfi számtalan csele közül, amikkel Jeremy-t távozásra akarja bírni.
Értékes barátság szövődik az idős és írni nem kívánó, valamint a fiatal, de valódi téma híján írni még nem tudó férfi között. Weldon személyes missziójának érzi, hogy felszabadítsa Jeremy gondolatait, de eközben mi lesz ővele és a szerződéssel? Képes lesz bármi is életet lehelni a már-már megkövült írói vénájába? Természetesen a diáknak is van tanítani valója mentora számára.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Rojita 2023 nov. 11. - 21:24:41 9/10
Bár, majdnem húsz éves film, de nem láttam még. Most a yt-on néztem meg, - igaz, felirattal.
Elsősorban a toscan táj, a kisváros, az utcák hangulata, az ott élők viselkedése fogott meg.
A lassan folydogáló történet kellemes, olykor vicces, némileg kiszámítható, esti film.
Jók voltak, hitelesek a színészek. Nagyon tetszett az idősen is az életet élvező és vágyaival vívódó Harvey Keitel, a fsz-ben. Egyedüli furcsaságnak találtam a festett haját. A színész a 60-as éveinek közepén járt a forgatáskor, nyilván totál ősz volt. Ha az volt az elképzelés, h egy fiatalabb pasit játsszon, - akkor a rendező miért hagyta a szinte mindig jelenlevő erős, ősz borostáját? Jó, kb. akkor volt divatban a mindig borostás arc, - de így nagyon előjött az igazi kora. Mert, ha úgy gondolták, h itt van ez a kicsit bohém, még mindig magát kereső, idősödő ffi, aki 3 hetente a kisváros borbélyánál hajat festet, vagy Ő maga, otthon, titokban elvégzi magán, - akkor rendben. De ezt nem említette a film, - csak a borosta árulkodik. De eléggé feltűnő lenne a fk egy ilyen jelenettel.
Vagy képzeljük el, hogy ez az élet szerelmese ffi haja még mindig sötét, (vagy vörös), és csak a pofaszőrei őszülnek.
Bocs, csak annyira szemet szúrt a látvány. A színész játéka tökéletes volt.
Tetszett a másik fsz Jeremy / Jackson és a szép Isabella is.
proklima 2015 máj. 10. - 04:03:49
"Az idõ értékes dolog:
Az évek megtanítják, amirõl a napoknak sejtelmük sincsen ..."
"Feladod? … Amikor elveszítünk valakit, vagy valamit, amikor úgy érezzük elvették tõlünk az életünket, ... nehéz visszaszereznünk a hitünket. … "
Nyilván nem ez Harvey Keitel legnagyobb filmje, de kellemes és szórakoztató.
Jó színészek játszanak benne.
Van, amikor vicces, van amikor megható, néha elgondolkodtató.
S mindez jó arányban elhintve, nem túlzásokba esve.
Az külön tetszett, hogy amikor Jeremy és Izabella "egymásra találtak", azt nagyon ízlésesen és elegánsan oldotta meg a rendezõ.
A 10-es skálán 9 pont (ts:9).
10/10
benvenuto1 2015 márc. 16. - 16:38:31 10/10
Nekem is tetszett. Errõl a cseppet sem könnyû témára, mint az író és az írás, készült egy eredeti alkotás.
9/10
dandelion83 2015 márc. 14. - 14:30:20 9/10
Nekem tetszett. Persze nem szabad nagy izgalmakat, fordulatos cselekményt várni, de kedves, szívet melengetõ, tele jó színészekkel és mondanivalója is van. Keitel tökéleteset alakít, Joshua Jackson pedig örök kedvenc, jól állt neki ez a szerep, csak a szinkronhangjával nem voltam kibékülve. Aranyosak voltak együtt Claire Forlanival. A film méltatlanul mellõzött.
2/10
TomDenem 2013 szept. 14. - 08:52:57 2/10
borzalmas, Keitel csak azért vehetett részt ebben a filmben, mert néhány hetet eltölthetett a valóban csodálatos Toscana-ban. A filmet hagyjuk...
k11zoltan 2012 dec. 13. - 10:53:28
Toszkána jó hely lehet.

A film átlagos.
gladiolus 2012 dec. 07. - 14:38:13
Szeretem ezt a filme. Ez a film a tisztelet és alázat filmje. Elsõsorban azért, mert végre bemutatja, hogy a tisztelet kétirányú, nem attól tiszteletreméltó valaki, hogy idõs, vagy netán elismert.Attól lehet tisztelni valakit, ha úgy tud viselkedni, hogy ezt megérdemelje. És ez az öreg pasi itt nagyon balfék, és jó sok idõre van szüksége, mire észretér.A srác viszont messze magasan veri emberségbõl és intelligenciából.
8/10
sanderb 2011 nov. 20. - 18:02:26 8/10
Ez, az itt-ott nagyvonalúan, de azért összességében elfogadhatóan dramatizált film pont ilyen borongós, õszvégi napokra, mint ez a mai is, kifejezetten jó kikapcsolódást tud nyújtani. Keitel remekül oldotta meg a fõszerepet: hitelesen alakított és vitte magával a filmet. 10/8