Arthur Newman világa

Bakancslistához adom
Arthur Newman
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 93 perc, 2012

Értékelés:

53 szavazatból
Szerinted?

Wallace Avery belefáradt a saját életébe. Elvált, a fiától eltávolodott, a szerelmi életével elégedetlen, ezért úgy dönt, eljött az idő a radikális változásra. Szó szerint kisétál az életéből, új személyazonosságot vásárol, és immár Arthur Newmanként indul el Indianába, hogy profi golfozó legyen. Wallace szerint csak akkor kap új esélyt, ha új ember lesz belőle. A terv azonban kisiklik, amikor belép a képbe Michaela Fitzgerald. A lány néhány óra alatt leleplezi Arthur hamis személyazonosságát - Arthurnak azonban sokkal tovább tart, amíg leleplezi a lányét.
Bemutató dátuma: 2013. szeptember 26. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Nótárius 2020 jan. 15. - 00:17:26 7/10
Szerintem e film megnézéséhez, de főképp az átélhető viszonyulásához elengedhetetlen az ember sokarcú esendőségének, gyötrődő elbizonytalanodásainak az elfogadása, de méginkább az elsivárultak jóra való változhatásának a bizonyossága. Viszont ha ez már adott, akkor az emberség önmagára visszataláló folyamatát végigkövetve, ez az elsősorban lelki történésekből építkező, megkapóan erős hatású, visszafogott tempójú film, kinek-mennyire megérheti a rászánt figyelmet és a szükséges türelmet.
10/10
Petrapetrus 2015 ápr. 15. - 10:38:10 10/10 Előzmény tchabee
Hogy nem szól semmirõl, az erõs túlzás. Én találtam benne mondanivalót, más kérdés, hogy a karakterek végig antipatikusak voltak számomra és azok is maradtak. Az általatok emlegetett másik filmet nem ismerem, de elolvastam a rövid ismertetõjét, s oké, hogy van benne egy kis hasonlóság, de azért úgy vettem ki, hogy alapvetõen máshová akartak kilyukadni a filmekkel a készítõk.

SPOILER A házról házra járás egyezik, de ezen kívül még mi? SPOILER VÉGE

Ebben a filmben elsõsorban pszichés vívódásokat lehet látni, amelyek egy részére van úgymond magyarázat, valamire kevésbé. Pontosabban van olyan momentum, amit elfogadok, hogy miért van úgy, ahogy, van olyan is, amit meg nem. Ahogy már írtam, egyik fõszereplõ sem szimpatikus. Még akkor sem, ha azokként vannak beállítva nagyjából, meg a viselkedésük is olyan, hogy "szánandó", meg pl. Wallace alapvetõen egy udvarias, jólelkû, normális pasinak tûnik. SPOILER pedig szerintem egy hülye, önzõ disznó :D SPOILER VÉGE

Amúgy maga a film számomra meglehetõsen furcsa, eléggé felkavart... És hiába a mondanivalója, én csak felhúzom magam a szereplõkön. :D Szóval pontozni nem igazán tudom emiatt. :D De az biztos, hogy 4,6-nál jóval többet érdemelne.
2/10
tchabee 2014 júl. 24. - 15:22:24 2/10 Előzmény blaze86
Igen, nekem is volt olyasmi érzésem a film nézése közben.:)
Csak ez sz@r ahhoz képest.
Amúgy rohadt unalmas, semmirõl sem szóló adjuk el a híres színészek nevével a haver szar forgatókönyvét alkotás.
1/10
benvenuto1 2014 ápr. 15. - 14:01:12 1/10
Nagyon unalmas film.
Valóban csak annyiról szól, ami ide van írva.
blaze86 2013 okt. 02. - 17:58:51 Előzmény raczkia
ööö.... Bin Jip??
raczkia 2013 szept. 26. - 15:57:12
Jónak tünik, szerintem megnézem moziban :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu