Asszonysorsok Kínában

Bakancslistához adom
Pavilion of Women
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kínai filmdráma, 111 perc, 2000

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

1938, Kína a japán megszállás idején. A negyvenéves, gazdag Wu asszony (Yan Luo) nem fogadja el többé férje szexuális közeledését. Csendes önmegtartóztatásában azonban férjének felajánl egy fiatal parasztlányt második asszonyként. A lány kevésbé érdekli apját, mint fiukat, a kommunista érzelmű, heves Fengmo-t (John Cho). Wu asszony felfogadja a város fehér katolikus misszionáriusát, hogy fiát korrepetálja. Andre atya (Willem Dafoe) modora és kisugárzása újra feléleszti az asszony nemi ösztöneit, de kötöttségeik miatt nem élhetik át a teljes szenvedélyt. A japán megszállás kegyetlenségei felgyorsítják végzetük beteljesülését. Pearl S. Buck amerikai írónő híres novellája alapján készült ez a csodálatos feldolgozás.

Stáblista:

Szereplők

Wu Ailian
Andre atya
Wu úr
Fengmo Wu
Chiuming

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Xxy92 2019 nov. 28. - 17:19:35
November 28. - Csütörtök
21:50 Film4

Ma ujra lathato ez a kincs a teveben, erdemes megnezni. Csak fel kell keszulni, hogy ezen a csatornan kb. 15 perc szunet van: reklam-ajanlo-reklam :/
ramicica 2011 ápr. 08. - 20:16:04 Előzmény csoki@
Szia!

Ne haragudj, de én is imádom mind két filmet!
Azóta is annak a filmnek a címét keresem. És most is azért néztem el erre az oldalra, mert fanatikusan keresen azt a 3 generációs filmet.
Has azózta megtudtad kérlek írj!
Köszi
csoki@ 2008 febr. 15. - 18:20:57
Sziasztok!
Valamikor régen már láttam ezt a filmet, de most újra a tévé elõtt ragadtam, még jó, hogy reggel nem kellett kelnem...
Hát igen, nem értem, ha már ránkerõltetik ezt a valentin-napi marhaságot, akkor miért nem inkább ezt a filmet adták este 9-11-ig, abban az idõpontban miért szegény bamba-bociszemû Cruisené Katie Holmes-t kellett adni? Szerintem tökéletesen megállta volna a helyét valentin-napi filmként ez is, hiszen tele van romantikával, érzelmekkel, és ha csak egy pillanatra is, de betekintést nyerhettünk az akkori kínai kor kultúrájába is. Persze, nem tipikus amerikai happy end a vége...

Egyébként valamikor régebben láttam egy ehhez hasnoló filmet, csak ott úgy emlékszem 4 kínai család asszonyairól volt szó, és ott több generációt átfogóan mutatta be nagymama-anya-lánya sorsokat, amint némelyikük elfogadta, mások fellázadtak ellene. A múltból a jelenbe húzódnak a szálak. Valaki esetleg nem emlékszik a film címére? Szeretném megnézni újra, de sajnos sem színészek nevére, sem a film címére nem emlékszem, úgyhogy ha esetleg valakinek ismerõs a film, nem írná meg a címét? Elõre is köszönöm!
VicaCica87 2008 febr. 15. - 01:36:27
Sziasztok!
Egyszer már félig láttam, a végérõl lemaradtam! :-(
Most se hiszem, hogy végig tudom nézni, korán kell kelnem holnap.
Valaki majd elmeséli a végét?
Nem tudjátok, honnan lehetne megszerezni?
Amit láttam belõle, nagyon tetszett, szerintem egy nagyon szép film!
10/10
zsouzs 2008 febr. 14. - 19:57:07 10/10
Újra csak nem értem, hogy már megint miért..?!miért ilyen késõi idõpontban vetítenek (0:50 perckor) egy olyan filmet, ami végre nem a hollyvoodi szemét közül való!?!

..aki teheti, nézze meg, nekem sajna ezt most ki kell hagynom..:-((