Asterix: A varázsital titka

Bakancslistához adom
Astérix: Le secret de la potion magique
6 éven aluliak számára nem ajánlott francia animációs film, 83 perc, 2018

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Panoramix druida fagyöngyszedés közben leesik a fáról. Az eseten elgondolkodva rájön, hogy a reflexei már nem olyan élesek, mint ifjú korában. Eljött az ideje, hogy utódot keressen magának. Ez azonban nem is olyan egyszerű feladat. Asterixszel és Obelixszel útnak indul, hogy találjon egy olyan druidát, aki méltó arra, hogy megismertesse vele a mágikus főzet receptjét. Eközben egy gonosz varázsló megpróbálja megszerezni a varázsital receptjét, míg a rómaiak megtámadják hőseink faluját.
Bemutató dátuma: 2019. január 3. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Szereplők

Asterix (hang)
Obelix (hang)
Teleferix (hang)
Oursenplus (hang)
Cubitus (hang)
Sulfurix (hang)
Panoramix (hang)
Ordralfabétix (hang)
Cetautomatix (hang)
Bonemine (hang)

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
füfő 2021 szept. 07. - 20:32:17 8/10
Van rosszabb is. A humor jó, a 3D animáció kifejezetten jól visszaadja az eredeti karaktereket. A humora, hangulata asterixes, engem, aki fejből fújja az összes képregényt, kellő elégedettséggel töltött el... Egy dolgot kivéve:

Konkrétan csak a címében szerepel Asterix. A képregényekben mindig ő állt a középpontban, és bár volt pár rész, ahol más került előtérbe (pl: Obelix és társa), akkor is tőle származott a megoldás, még ha csak közvetetten is. Bátorságának, furfangjának ebben a filmben alig van nyoma. Ez pedig, tekintve, hogy 5 évesen konkrétan szerelmes voltam Asterixbe), rendkívül zavart. Értelmét veszítette valahogy az egész. Remélem, hogy ha jön még film, ez másképp lesz. Bár ez nem egy már meglévő képregény alapján készült, szóval itt lehet a kutya elásva.
6/10
pihes 2019 aug. 09. - 06:34:10 6/10
Nem volt vele problémám, a gyereknek meg tetszett.
Nem rossz!

6/10
10/10
RigbyTheMad 2019 júl. 17. - 13:47:02 10/10
Nagyon jó volt. Olyan kiadó akit nem ismer az ember és mégis tud csinálni normális animációt, ami elég komoly lett. Mai filmek, animációk között aranyat ér egy ilyen. Végre mindenféle dagi és puki vicc, plusz alja szövegek nélkül. 10/10
1/10
Cloudblack 2019 máj. 24. - 18:55:11 1/10
Én Asterix képregényeken és rajzfilmeken nőttem föl. Számomra ez az animáció igazi megcsúfolása magának a szériának (akár az Istenek otthona).
Gyerekes, dedós, ostoba, értelmetlen. Kb. így jellemezném a storyboardot.

Azért imádtam az Asterix szériát mindig, mert egyaránt volt élvezetes gyerek és felnőtt számára. Kicsit bele is élhette magát az ember: Az imperializmus, és a totalitárius diktatúra ellen harcol egy maroknyi lázadó, akiket még a legnagyobb hatalommal rendelkező ember (Caesar) sem tud megtörni. Ebből indulna ki az egész storyboard.
De az a dedós színvonal (ami az Asterix és a vikingek óta jellemző) annyira ellenszenvessé teszi számomra a filmet, hogy úgy érzem, egy nagyszerű művet tiportak a sárba szemem előtt.
(Nem is értem Albert Uderzot, hogy adhatta a nevét és az engedélyét ezekhez a förmedvényekhez.)
8/10
Pusztai Dénes 2019 máj. 04. - 21:40:54 8/10
Nekem bejött kikapcsolt ez a rész is mint az összes többi Asterix és Obelix rész 8/10