Asztal két főre

Bakancslistához adom
Menú degustació / Tasting Menu
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott spanyol vígjáték, 90 perc, 2013

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Marc és Raquel egy éve foglaltak asztalt a világ egyik legfelkapottabb éttermébe, a spanyol tengerpartra. Kiderül, hogy a foglalásuk napja egyben az étterem működésének utolsó napja is lesz egyben, így hát még fontosabb, hogy ott legyenek, mint eddig. Mindössze annyi a bökkenő, hogy ők ketten már elváltak... De egyikük sem szeretne lemondani a különleges kulináris élmény lehetőségéről. Annak ellenére, hogy már egy éve nem találkoztak, együtt vesznek részt a vacsorán, amely Mar, az étterem séfje számára a búcsút jelenti mindattól, amit eddig felépített, hogy valami újba kezdhessen. Ezen a különleges estén csupa érdekes vendég gyűlik össze az étteremben: Mar japán befektetői, egy órásmester, egy grófnő a halott férje hamvait tartalmazó urnával, majd meglepetésszerűen betoppan Raquel munkatársa is, a könyvkiadással foglalkozó Daniel, akivel Marc még sosem találkozott.
Bemutató dátuma: 2013. augusztus 29. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Eszter.Sz 2020 jún. 01. - 21:43:29 2/10
Ez egy nagyon unalmas, üres, semmitmondó, vérszegény történet. Azt hittem, hogy csak TÚL hosszúra sikeredett a felvezetés, aztán a felénél rájöttem, hogy ez maga a film. A szereplők sekélyesek, mindegyik a saját öt mondatát hajtogatja különböző variációban. Mellette vagy picsog, vagy affektál, vagy pléh pofát vág. Nincs egy rokonszenves karakter sem, akiről többet megtudnánk mint 3 tőmondatnyi információ. Igazából a gasztro vonal sincs kibontva, csak homályos háttérként szolgál a molekuláris gasztronómia egzotikusan hangzó menüsorát puffogtatják leginkább szóban - aki esetleg emiatt nézné az bátran kihagyhatja.
Zéró mélysége van mindennek ami ebben a filmben van. De még az sem lenne baj, csak lenne vicces, vagy lenne valamilyen.
Edmond Dantes 2020 febr. 17. - 15:13:51
Köztévé igényesebbnek remélt Filmklubja vetítette, reménykedtem. Rövid is és ahogy fent olvasható, "csupa érdekes vendég gyűlik össze" ... mi baj lehet vele? Nagyjából első harmadban élvezetes, utána sajnos leül és érdektelenné válik. És idegen kultúrákon, szokásokon -ebben a japánon- nem élcelődünk ilyen primitív, alacsony színvonalon mint ebben, még ha csak az egyik mellékszál is.
4/10
euTanázia 2020 febr. 10. - 16:57:08 4/10
Kifejezetten rossz filmnek tartom, sótlan, széteső katyvasz, élvezhetetlen.
4/10
funfun 2014 okt. 26. - 11:09:43 4/10
4 pont. Erõltetett kissé, és kiszámítható.
6/10
palmainimrod 2013 dec. 08. - 20:55:19 6/10
kissé szokásos gasztro film gasztro bonyodalommal és megoldással, bennem nem hagyott mély érzéseket. szép, volt, ahol vicces is, pl. a japánok de kissé sokat akar mutatni, kicsit zavaros, emiatt üres. azért egy estére jó.
6/10
tizenkétbetû 2013 szept. 02. - 13:20:36 6/10
A szereplõk jók, a képek szépek. A történet inkább mese, az életben felnõtt emberekre nem jellemzõek ilyen gyors változások és az amúgy komolynak tûnõ szereplõkhöz nem illik döntéseik ilyen gyors megváltoztatása. Ez hiteltelenné teszi a filmet. Jól indul, a közepéig tartható, a vége nem illik a képbe. Kár, hogy a történetíró ragaszkodott a happy endhez, legalábbis ahhoz, ami szerinte happy end. Így a végére cukormázassá - szirupossá válik. Aki persze szereti az ilyen "habkönnyû", cukormázas, következmények nélküli filmeket, azoknak ajánlható.