Bordertown - Átkelő a halálba

Bakancslistához adom
Bordertown
amerikai-angol thriller, 100 perc, 2006

Értékelés:

211 szavazatból
Szerinted?

Több mint egy évtizede egy sorozatgyikos szedi áldozatait az észak-mexikói határváros, Juarez környékén. Az áldozatok mind szegénysorból származó fiatal munkásnők, akiket haláluk előtt megkínoznak és megerőszakolnak. Lauren Adrian egy bátor amerikai újságírónő, aki saját életét kockáztatva ered az elkövetők nyomába, hogy megpróbálja felderíteni végre az évek óta elfedett igazságot.

Stáblista:

Szereplők

Lauren Adrian
Alfonso Diaz
Domingo Zapata
Frank Kozerski

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    2007
    Arany Medve jelölés: Gregory Nava

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
vargama 2023 máj. 28. - 21:25:42 5/10
Ahogy néztem a filmet, a 8-asról induló pontszám úgy lett egyre kevesebb.
Az alapötlet jó, de nincs jól megcsinálva ez a film. Szájbarágós, menet közben teljesen hiteltelenné válik, és tele van klisékkel. Túlrészletezett, túl sok benne a fordulat, a vége pedig kimondottan hatásvadász.
6/10
pihes 2022 febr. 25. - 14:48:08 6/10
Színészként JL azért nem akkora, de a film valóban megtörtént eseményeken alapul.
Nagyon túlértékelt, mégis a jó átlagot eléri!

6/10
offtopic
fourdogs 2020 dec. 03. - 10:54:06 Előzmény Midnight67
Úgy, ahogy Messi a vasárnapi gólját Maradonának. Az "ajánlás" szónak több jelentése van: érdemes "forgatni" az értelmező szótárt.
"Vkinek v. vki emlékének ajánl: <irodalmi, művészi alkotást> tiszteletből (régebben pártfogás, védelem, adomány, jutalom nyerése végett) vkihez szóló írott v. nyomtatott bevezető sorokkal, felirattal lát el. Könyvét, művét anyjának, feleségének, mecénásának, mesterének ajánlja. Munkámat feledhetetlen tanárom emlékének ajánlom.  Ezt a könyvemet feleségemnek akartam ajánlani. (Karinthy Frigyes) "
8/10
Midnight67 2020 jan. 25. - 21:37:29 8/10
A film jó, de hogy lehet a végén olyan szöveg, hogy " a filmet ajánljuk a meggyilkol nőknek" ..??
Hogy lehet halottaknak bármit is ajánlani?
6/10
Dörflinger 2020 jan. 19. - 22:26:19 6/10
Túlértékelt film, egyszer nézhető kategória. 6/10
9/10
Andrew9619 2018 jan. 14. - 23:35:09 9/10
A magyar cím kicsit félrevezetõ...
A film jól felhívja a figyelmet az emberiség legnagyobb problémájára a túlnépesedésre, és az ebbõl levezethetõ kizsákmányolásra, és nyomorra. J. Lo meggyõzõen hozza a figurát. A történet annyira nem különleges, inkább a valósággal való kapcsolata teszi mégis azzá. A \"várt\" gyõzelem az életben elmarad... A sárga filter nekem kicsit gagyi volt. 10/9
sexykex 2017 máj. 17. - 07:58:21
Felkavaró film és nem csak a gátlástalan gyilkosságok miatt. A kapitalizmus diszkrét bája sokakat megtéveszthet, de a csinos külsõ alatt rohad az egész világ.
10/10
gimbiikeeh 2017 márc. 31. - 00:16:10 10/10
Nagyon megrázó, de zseniálisan jó film. Nem is értem, hogy annak idején miért nem volt nagyobb visszhangja. Jennifer Lopez talán élete legjobb alakítását nyújtja, és nem mellesleg itt is gyönyörû. Külön örültem, hogy Pápai Erika volt a szinkronhangja. Nagyon illik hozzá.

10/10
samg 2014 júl. 12. - 18:21:12 Előzmény josvart
Ha abban a városban laknál, ahol megtörténtek és most is történnek ezek a gyilkolások, vajon akkor is nyálasnak és közhelyesnek gondolnád?
10/10
Nira1900 2012 nov. 01. - 13:43:15 10/10
Nagyon szuggesztív film, nem tudom, min edzõdik az, aki ezt laposnak látja. Nekem összeszorult a gyomrom nem egyszer. Sajnos arról még nem tudtam leszokni, hogy felháborítanak az igazságtalanságok, az egyezményes kéz kezet mos-dolgok. Annak ellenére kezdtem el nézni, hogy Jennifer Lopez játszik benne (akit egyébként nem szeretek, mert õ meg a való életében speciel az állatok jogaira nincs tekintettel). Szép új világ, népirtás jelen idõben?
offtopic
fáklyás menet 2012 okt. 27. - 22:01:55 Előzmény Atis88
Már viszonylag régen láttam a filmet, nem is nagyon rémlik, hogy milyen helyen volt benne az általad kifogásolt jelenet. Szerintem igenis beleillhet a filmbe, ha a történetbõl nem lóg ki. Inkább az zavaró sok filmnél, hogy direkt nem mutatják, pedig a történet szerint kellene: elõtte mutatják õket, vágás, majd utána, hogy "kész vannak" vagy csak beszélnek róla. Olyan esetben lehet igazad, amikkor tényleg kilóg a történetbõl és látszik, hogy csak az érdekesség miatt tették bele.
6/10
Atis88 2012 szept. 01. - 21:49:36 6/10
Nem igazán fogott meg a sztori hiába valós eseményeken alapszik. Nem értem meg, pl hogy egy ilyen történetbe is minek kell feltétlen kefélõs jelenetet rakni. Mintha ma már nem is lehetne anélkül jó filmet csinálni... 6/10.
josvart 2011 szept. 13. - 10:48:44
SPOILER! úgy van tovább, hogy Chicago-ban kiderül, hogy nem hozzák le a cikket, mert az amerikai gazdasági lobbinak nem jönne jól, viszont kap egy tudósítói állásajánlatot. persze Jlo nem fogadja el, összeveszik a fõnökkel és visszamegy Juarezbe, ahol közben sajnos Diazt lelõtték, meg is hal a kórházban. A kislány megszökik és át akar menni a határon, de az embercsempészek lebuknak, és õt visszaviszik a városba. Jlo visszamegy és keresni kezdi a lányt, épp ott van a házuknál a nyomortelepen, amikor rátámad a sorozatgyilkos (már egy ideje követi). Valamiért tûz van a telepen, és pont a kellõ pillanatban felbukkan a kislány, és egy égõ gerendával úgy megüti a pasit, hogy az beleesik a tûzbe és elég. Jlo pedig ott marad a városban, átveszi Diaz munkáját és harcol tovább az igazságtalanságok ellen.

szerintem nyálas, közhelyes film.
szilviagy 2011 szept. 13. - 04:58:08
Sziasztok. Nem láttam sajnos a film végét, nagyon kíváncsi vagyok a végére. Leírná nekem valaki? Addig láttam, hogy vissza kell menjen a szerkesztõségbe, hogy harcoljon a cikk megjelenéséért, és megígéri a fiatal lánynak, hogy visszajön.
arcansas 2011 szept. 12. - 21:54:57
Ezt még anno j.lo miatt néztem meg,végülis eléggé nyomasztó a film témája..Már csak a kiváncsiságból is megnézem,vajon milyen a magyar szinkronja...J.Lo-t bírom mint színésznõt,mint énekesnõt,mint táncos-elõadót.Sokan szidják õt,de valamiért megnyerõ a filmjeiben-kellemes a hangja,szépek a vonásai,és jó szerepeket kapott.Banderas pedig szintén kedvenc.
pneklara 2011 szept. 12. - 16:56:47 Előzmény kozmamonika
Tegnap este mondott egy sztorit Havas Henrik - ami ide passzol. Megkérdezett egy-szerinte-kínai férfit a piacon, hogyan sikerült beilleszkedniük itt M.o-n. A férfi, mint ha megcsípték volna, felpattant, s kikérte magának: õ nem kínai, hanem vietnami, s fú de utálja a kínaiakat...:))
offtopic
Ford Mustang 2011 szept. 11. - 14:40:30 Előzmény Vágyvillamosa
Képzeld olvastam.
Vágyvillamosa 2011 szept. 11. - 09:40:21 Előzmény Ford Mustang
Nem tökmindegy és nem egykutya! Neked lehet, hogy az, másoknak nem! Olvasd el kozmamonika kommentjének elsõ felét, hogy okosodj egy kicsit! A te megjegyzésedre reagált, nagyon bölcsen!
szilva35 2011 jan. 10. - 16:39:37
sztem a gyilkosságok története volt az igaz sztori, és az újságírónõ történet volt a körités a forgatókönyvhöz, hogy a tehetetlenséget meg tudják jeleníteni.
Hozzátenném, Amerikában kicsit bátrabbak kritizálni a hatalmat és a mûvészet mégiscsak szabadabb földön mozoghat, mint az újságírás.
Based on true story - nem egyenlõ egy dokumentumfilmmel...
Ami sztem aggasztó volt, az emberi élet értéktelensége - fõképp a nõké - és a hatalomvesztettségük... nem hiszem, hogy a korrupció volt az egyetlen ok, ennél sokkal mélyebben vannak az indítékok.
Ami nagyon tetszett, gyönyörûen volt fényképezve, a színei visszahozták a poros, forró, száraz levegõjû várost, a nyomasztóan "színtelen" fakó, barnás-pirosas képekkel. Még az ég is szürkéskék volt.
kozmamonika 2011 jan. 10. - 15:30:57
A felvetésed nagyon jó, én is gondolkodtam rajta.
Ford Mustangnak meg csak annyit: laza eleganciával odavágja, hogy brazil, mexikói, puerto-ricoi- neki egykutya. Igen, mi magyarok hajlamosak vagyunk egy kalap alá venni mindenkit, akit nem tudunk megkülönböztetni (pl. ferde szemûk - akár kínai, japán, koreai, stb.), és nem értjük, ha megsértõdnek emiatt embertársaink. Akkor szembesülünk ezzel az érzéssel majd, amikor külföldön, pláne messze innen, minket is egy kalap alá vesznek egykori szocialista blokkhoz tartozó országokkal. Volt már olyan, hogy külföldön elfelejtette a recepciós, honnan jöttünk és beírta, hogy "lengyel" - a nemzetiséghez. Bár ha lengyelnek néznek, még elmegy. De amikor románnak gondoltak, azon nagyon kiadtam. Sajnos vannak olyan helyei a világnak, ahol a magyarokat nem is önálló népként ismerik. Vagy azt hiszik, hogy a magyar a cigánnyal, vagy a románnal azonos. Nos, én bármelyikért felhördülök, mert sem román, sem cigány nem vagyok, hanem magyar.
A film egyébként nagyon jó. Lopezt meg divat fikázni, mint minden sikeres, sokat szereplõ színészt (ha férfi, ha nõ, mindegy). Én sem mondom, hogy a világ legjobb színésznõje, nem is az, hiszen õ elsõsorban énekes. De a legtöbb filmjében szerintem elég jót alakít. Lehet, hogy tényleg nagy a popsija, de hogy teltebb kategóriában egy nagyon formás nõ, az biztos. Az arca meg tényleg nagyon szép, mint mint keverék nõé.
Én is nagyon megdöbbentem ezen a sztorin. Fõleg azért, mert a hülye mexikóiak a saját fajtájukat öldösik. Mert ha amerikaikat gyilkolnának, még érteném is, ugyanis õket utálják. De hogy a saját népüket....
Egyébként azért nem kísérgette senki a kislányt, mert az apja az Államokban dolgozott, már évek óta nem is látta (elhangzott a filmben). Barátja, fiútestvére meg talán nem volt, ezért ment egyedül. Bár tény, hogy nem a legsötétebb sikátort kellett volna választani. Bár mindegy, mert a támadás a buszon történt. Hisz a sofõr frankón benne volt ezekben a dolgokban.
Ja, volt aki felhördült, hogy hogy lehet nem ismerni az énekest. Jelentem, én is egy alulmûvelt polgár vagyok, és én sem tudtam a nevét se, a szám címét se. Persze ismertem a dalt, tetszik is, de nem foglalkoztam azzal, hogy ki énekli. Azóta se jegyeztem meg. De vagyok még így jó pár dallal. Elhallgatom, de nem érdekelnek a részletek. Ez inkább csak fiatalon volt jellemzõ.
EGyébként attól tartok, a valóság ezerszer szörnyûbb és véresebb (mint mindig), mint ahogy a filmben láttuk. CSak nem akarták annyira sötétre festeni a filmet.
Összes hozzászólás