Atlantisz

Bakancslistához adom
L' atlantide
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-olasz kalandfilm, 1992

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A történet két francia katona, St. Avis és Morhange barátságát meséli el, akik afrikai küldetésük során ismerkedtek meg. St. Avis mindig is csodálta Morhange-ot széles látókörű gondolkodásáért, öntörvényű életfelfogásáért, titokzatos személyiségéért. Hamarosan együtt töltötték minden szabadidejüket, sőt, még azon a különös asszonyon is osztoztak, akit férfi ruhában ismertek meg egy teaházban. Morhange útja azonban máshová vezetett: feleségül vett egy fiatal, ártatlan lányt, Sophie-t, annak halála után pedig bűntudata elől Franciaországba, egy kolostorba menekült. Itt érte utol a hír, hogy St. Avis barátja a harcokban elesett Afrikában.
Mohrange a francia kolostorban mást is kap St. Avit halálhíre mellett: egy különös jelképet, ami egy női nevet rejt magában. Elhatározza, hogy újra útra kel, és addig vándorol, amíg rá nem lel a jelkép otthonára. Hónapokon át vándorol a Szaharában, és közben megmenti egy ember életét, aki megígéri neki, hogy elviszi a jelkép hazájába. Meg is érkeznek egy eldugott, ősi kőrengetegbe, amelyben egy különös kultúra virágzik, élén Antinea királynővel. Mohrange hamarosan azt is megtudja, hogy St. Avit valójában él, és a királynő ágyasa. A város pedig, amelyben egy időre mindketten otthonra lelnek, nem más, mint az elsüllyedtnek hitt Atlantisz.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
neugassaman 2009 jan. 21. - 21:04:49 Előzmény *Bátorszív*
Nos, akkor ezt is kihagyjuk! Köszi Bátorszív az összefoglalót!
*Bátorszív* 2009 jan. 07. - 21:52:01
... Egy közepes kalandfilmnél senki se számítson jobbra...Némi mese aromával ízesítve., A megszokott sztenderdhez idomuló fantazmagória, mely az Atlantisz mitoszt próbálja elegyíteni egy adag meglehetõsen hiteltelen mû-drámaisággal.
Langyos, könnyen fogyasztható koktél ez is,- tejszínhabbal, mint a többi ivadék ebben a mûfajban...Szolgai hûséggel követi a tengeren túli, klisékbõl építkezõ hason-habitusú produkciókat; top over all jól elnyújtva a cselekményt.,

(író: a jobb sorsra érdemes,Pierre Benoit
fõ.szerep.: a jobb fimekre kalibrált, Tchéky Karyo
rendezõ: a nem túl nagy talentumáról tanuságot tevõ, Bob Swaim )
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu