Átmeneti üresedés

Bakancslistához adom
The Casual Vacancy
angol drámasorozat, 2015

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az angol kisváros tanácsának kapzsi elnöke, Howard Mollison gyógyfürdő építésére tesz javaslatot, ám Barry Fairbrother ügyvéd tiltakozik ez ellen. Amikor az ügyvéd váratlanul meghal, a tanácsban megüresedett helyére választást írnak ki.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Howard Mollison
Vikram Jawanda
Samantha Mollison
Tess Wall
Barry Fairbrother
Miles Mollison
Mary Fairbrother
Simon Price
Parminder Jawanda
Shirley Mollison
Hannah Morbury

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
drobek 2015 aug. 24. - 16:06:17 4/10
Hát, valóban csak nyomokban tartalmazza a könyvet. Helyenként a változás pozitív: kicsit feszesebbre sikerült dolgokat venni, mint a könyvben van, de összességében, és többségében sikerült kiherélni a könyvet. A karakterek lógnak a levegõben, nem igazán fontos, hogy mi van velük. A legjobb példa rá talán az indiai kiscsaj, Palminder lánya, aki ugyan itt is ott van mindenütt, lát mindent, be is nyög a végén valamiféle tanulságot, de ezen kívül mintha nem is szerepelne (holott a könyvben elég hangsúlyos volt a jelenléte)
A Crystall szálat meg sikerült teljesen elsziruposítani, Crystall épp csak nem úgy szerepelt, hogy glória lebegett a feje felett (nyilván a könyvben is ez lett a VÉGE a dolgoknak, csak az olvasó ott megdolgozott érte, hogy felismerje azt, amit itt a nézõ szájába rágtak.
De legjobban a sorozat lezárásán esett le az állam: ami történt, mind hiába történt, aki meghalt, hiába halt, amire ráerõsített a szirupos zenével megtámogatott zárás, ahogy bemutatták, hogy a középosztálybeli családok tkp. egész jól jöttek ki a dolgokból, mindenki vissza/ vagy helyrerázódik, és addig élnek, míg meg nem...
Összefoglalva, a könyv és a minisorozat úgy hasonul egymáshoz, mintha a könyv az lenne, mikor leülsz megépíteni vm bonyolult konstrukciót legóból. Szenvedsz, nem adja magát könnyen, lehet, néhány dolog nem is illeszkedik tökéletesen, de akkor is nagyobb élmény, mintha valaki odaadja a kezedbe az összerakott részeket, neked meg nincs más dolgod, mint felpatentolni a táblára, hogy fixen álljon.
freek82 2015 júl. 06. - 21:30:31
ez érdekes. Mármint ,hogy úgy emlékeztem itt olvastam róla rosszakat is, jókat is. De mivel csak 1 hsz van, összekeverhetem vmi másik fórummal.

Szóval mivel hbo tárban fent van, gondoltam bepróbálom, most, h banshee 3. évaddal végeztem. Nekem tetszik ez a minisorozat, 2 részt láttam a 3ból ,éjjel jön a záró.
Könyvet nem olvastam.
Queen22 2015 máj. 29. - 00:42:10
Hát, ez harmatgyenge volt. Pedig a könyv az egyik kedvencem, de ennek a förmedvénynek köze nincs hozzá. Teljesen átírták az egész történetet, a karakterek hiteltelenek és szerethetetlenek, az alakítások pedig mind túlságosan prûdek vagy ripacskodóak. Fáj a szívem, ha arra gondolok, mennyivel jobbat is ki lehetett volna hozni ebbõl az alapanyagból... :(
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu