Átnevelő tábor

Bakancslistához adom
Boot Camp
kanadai-amerikai thriller, 2007

Értékelés:

144 szavazatból
Szerinted?

Norman Hail sajátos módszert fejlesztett ki a nehezen kezelhető gyerekek nevelésére. A szülők nem sejtik, hogy a paradicsomi szigeten lévő javító-nevelő tábor nem sokban különbözik egy börtöntől, ahol a gyerekeket bántalmazzák és agymosásnak vetik alá. A lázadó természetű Sophie nem tudja feldolgozni apja halálát és utálja a mostohaapját. Amikor botrányt csinál a vendégek előtt, ő is a táborba kerül. Hamar nyilvánvalóvá válik számára, miről van szó. Eközben a barátja, Ben mindent megtesz annak érdekében, hogy ő is a táborba kerüljön és megszökjön Sophie-val.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Dolly17 ápr. 07. 12:12:31 9/10
Egyszer érdemes megnézni. Megtörtént eseményt dolgoz fel a film, jó történet sok durva jelenettel.
Rita Oláh 2016 nov. 03. - 18:55:59
Hihetetlen, hogy igaz történet alapján írodott ez a történet. Bár egy jó film volt, de jobb lett volna, ha nem kell megszületnie.
Nem tudom egy ilyen tábor létrehozójának milyen emberi érzései vannak. Õ valójában azt hitte, hogy egy ilyen módszerekkel javítja a gyerekek erkölcsiségét? Nem vette észre, hogy mit csinál velük?

Hogy a szülõk miért adják ilyen helyre a gyereküket? Nyilván nem tudták mi folyik itt. És lehet elérni olyan szintet, ahol nem tudnak õk maguk mit kezdeni a problémával. Pl. léteznek drogelvonók is mindenfelé, amikre szükség is van. Azért gondolom ott se olyan szép az élet. Szóval gondolom nekik csak a szépet mutatták a táborból. Pl. vannak máshol problémás gyerekeknek normális olyan táborok, ahol egy farmon élnek és az állatok segítségével próbálják jó útra terelni õket, ezek mûködnek és valóban jó hatásúak. Szóval kívülrõl nehéz eldönteni. hogy mikor van a helyzet "sarlatánok" kezében.
idõjós1010 2015 júl. 06. - 14:13:34 Előzmény István Jezerniczky
Az a baj, hogy a szemükben ott volt a meggyõzõdés szikrája is. Mintha maguk is úgy éreznék, egy megvetni való embert ütnek. Értem én, hogy megteszik parancsra, de ennyire átszellemülten talán mégiscsak hiteltelen.
István Jezerniczky 2015 júl. 04. - 04:11:54 Előzmény idõjós1010
Látszik, hogy nem éltél sem közösségben, sem kemény körülmények között. Az életben maradás ösztöne erõsebb a barátságnál. Ha az aki fájdalmat tud okozni neked azt mondja tegyél meg valamit, pár alkalommal még ellenállsz az elején, de egy idõ után már nem, és megteszed amit kell, hogy ne fájjon...
3/10
szingh 2014 febr. 20. - 20:19:44 3/10 Előzmény idõjós1010
Zimbardo
3/10
szingh 2014 febr. 20. - 20:00:35 3/10
Jó történet, gyenge film.
idõjós1010 2013 okt. 17. - 12:19:08 Előzmény H. Zita
Amit legdurvább dologként emelsz ki a filmbõl, én azt tartottam a legnevetségesebbnek. Azzal együtt mondom ezt hogy mindent összevetve nekem tetszett a film. Viszont ha belegondolsz, akkor mért ugrana minden gyerek (köztük fekete pólósokkal) neki, számukra teljesen idegen tábortársaiknak, olyan emberek parancsára akiket gyûlölnek amiatt ahogyan bánnak velük!? Lehet hogy én látom rosszul, de saját sorstársamat biztos hogy nem kezdeném el ütni, csak azért mert fogva tartóim, és a gyerek szülei szerint, tábortársam bûnt követett el. Hason szintû bûnök miatt zárták õt oda be, mint mindenki mást is, akik szintén igazságtalanságnak érzik ottlétüket. Ez pont olyan mint amikor egy pedofil fegyenc elkezdi ütni a gyerekgyilkos társát, azért amit az elkövetett odakint. Ez egyfajta bagoly mondja verébnek szituáció.
H. Zita 2013 aug. 26. - 19:14:22
Sokan kétségbevonják ennek a filmnek a hitelességét, hogy tényleg ilyen durvák voltak e ezek a táborok. Hát szerintem ez még semmi ahhoz képest amik valójában megtörténhettek az ehhez hasonló helyeken.

A legdurvább rész szerintem:
***SPOILER*** amikor nyilvánosan el kell mondaniuk miket követtek el és megszégyenítik, megalázzák, és megverik azok akik már "gyógyultak"... ***SPOILER***

Egyébként teljesen felesleges azon vitázni kié a felelõsség a gyereknevelésben mikor az egy nagyon KOMPLEX dolog, sok múlik a társadalmon, közvetlen környezeten, iskolán, óvodán is. Ja és nem beszélve a gyermeken magán, hogy milyen személyiségû. Könnyen befolyásolható e, vagy határozottabb típus. Meg tudja e beszélni a szülõvel búját bánatát, egyáltalán tud e BESZÉLGETNI vele. Minden gyermek egy önálló egyéniség. Ha csak a nevelésen múlik minden miért van az,hogy testvérek különböznek nagymértékben egymástól, az egyik rendes a másik meg bûnözõ. Vagy egy teljesen jól nevelt gyereket is ellehet vinni rossz irányba, fõleg egy kamaszt, akivel akármennyire lehetsz rendes meg megértõ, úgyis úgy fogja gondolni, hogy te nem érted meg...mert egy olyan fejlõdési periódusban jár. A gyerekek többsége sajnos patchwork családokban nõ fel ahol a szülõk is jócskán küzdenek a saját démonjaikkal, meg alkoholista családokban, munkanélküli szülõkkel (ami egyre gyakoribb)... Amikor a szülõk nagyrésze is sérült lelkileg, hogyan neveljen életerõs, becsületes, tisztességes gyereket?
7/10
gimbiikeeh 2013 máj. 12. - 22:15:04 7/10
Jó film. Egyszer érdemes megnézni. Durva hogy ilyen a valóságban megtörténik. Sokszor elgondolkodtam én mit csinálnék a srácok helyében, volt hogy a hideg is kirázott. Mila Kunis ebben a filmben is remekelt. Az egyik legtehetségesebb, legszebb színésznõ.

SPOILER

Amikor a vége fele meghal az egyik srác és kijönnek a rendõrök miért nem próbálnak meg nekik szólni, hogy valójában mi is folyik abban a táborban? Ezt az egyet nem értettem.

SPOILER vége!

7/10
monika.17 2013 ápr. 26. - 22:11:53
Az aki képes ismeretlen emberekre bízni a saját gyerekét, csak mert problémás az a szememben nem szülõ és nyugodtan el is áshassa magát. Szörnyû hogy egyesek még támogatnák ezt a kínzást ami az ilyen helyeken folyik. Ha nem tudsz gyereket nevelni akkor minek válalltad. A film egyébként jó volt, a vége meg pláne tetszett. Ahogy az a szemét bent éget vagy a dilis dokit bezárták. Na az volt a csúcs pont.
monika.17 2013 ápr. 26. - 22:08:31
Az oktatás a nevelés az egy dolog a kínzás az meg egy másik. Ha valaki csak ilyen módszerekkel képes megnevelni a gyerekét az már eléggé szégyenletes.
Commodus 2012 okt. 21. - 00:19:17 Előzmény Mike088
Ez a korrekt megfogalmazás, a lehetõ legpozitívabb hozzáállással, rengeteg munkával, sok türelemmel, és szeretettel olyan befolyást gyakorolni, mely megfelelõ nevelési hátteret ad egy kamasznak, hogy az képes legyen önmagát megfelelõen definiálni, az életben betöltött helyét normálisan pozicionálni, és értelmes, értékelvû felnõtté válni!
Ám, el kell fogadni a tényt, hogy van eset, mikor minden erõfeszítés hiábavaló.
Tehetetlenül állsz és a saját kudarcodként éled meg, a gyerek félresiklott életét, pedig ez igazságtalan önmagaddal szemben.
Commodus 2012 okt. 21. - 00:09:06 Előzmény kenee
"Egy gyerek attól lesz az, aki, amivé a szülei nevelik."

Ne haragudj, de ez vegytiszta baromság.Nem indoklom, nem magyarázom, úgysem értenéd, úgysem fogadnád el az érveimet, a lentebb írt h.sz-ben amúgy is hozok példát, a saját környezetembõl, így hát felesleges.
A társadalmi felelõsségben igazad van, kétségtelen tény.
6/10
Tamás22 2012 okt. 08. - 19:55:04 6/10
A film nem nagy szám, egyszer meg lehet nézni, viszont Mila Kunis nagyot dob rajta, miatta érdemes, õ egy természetes szépség!:) A film 10/6, Mila Kunis meg 10/10.:)
senna59 2012 júl. 18. - 18:24:34
Nézhetõ, de azért nem egy világszenzáció. Kicsit klisés, de még nálam nem lépte át azt a határt, ami miatt bóvli kategóriába sorolnám. Nem rossz a téma, vannak benne érdekes részek, de nem nézném újra, és nem is ajánlanám a barátaimnak, hogy feltétlenül nézzék meg. Ha épp nincs jobb dolgod, és sok filmet láttál már, akkor egynek elmegy. Értékelésem: 6,5.
Mike088 2012 jún. 14. - 20:47:34 Előzmény kenee
Ezzel nem teljesen értek egyet. Függetlenül a szülõi neveléstõl, a kamaszok már rájönnek az összefüggésekre és arra is mi a helyes és mi a helytelen. De ott munkálkodik bennük az irigység, a kapzsiság, harag, vagy éppen a gyávaság. Az ilyesmi sokszor felnõtt korukban is elkíséri õket. Tehát nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy a szülõk rontják el, mert tudnék rá ellenpéldát milyen pedáns családok gyerekei váltak bûnözõvé, ugyanakkor sok nyomorult családból kerülnek ki sikeres emberek. A helyes megfogalmazás talán az lenne, hogy befolyással lehet a gyerekekre a szülõi nevelés.
9/10
kenee 2012 jún. 11. - 23:19:14 9/10 Előzmény Commodus
Szerintem meg igaza van. Egy gyerek attól lesz az, aki, amivé a szülei nevelik. Az más kérdés, ha a szülõ hiába rendes, aranyos, kedves, imádja a gyerekét...de ha a mai betokosodott társadalom miatt nem tud eleget lenni a gyerekével, mert éjt nappallá téve dolgozik, hogy megéljenek, a gyerek beül a tv elé, onnan tanul. Ott látja a sok drogost, buzit, alkoholistát stb. Sok esetben nem is a szülõ a hibás, hanem a társadalom amibe születtünk. Van, aki különbséget tud tenni jó és rossz között, van, aki sajnos nem, mert nem volt mellette, aki terelgette volna. Manapság már inkább az a baj, hogy hiába van gyereked, nem tölthetsz vele annyi idõt, amennyit szeretnél és amennyit kellene. Nem te neveled fel, mert nem vagy mellette, mint régen, mikor a családok, sõt generációk voltak együtt. Nem kellett babysitter a gyerek mellé, nem kellett bölcsi stbstb.,mert ott voltak pl a nagyszülõk, akik vigyáztak a gyerekre, amíg a gyerek szülei dolgoztak.
Igen, a gyereket MI rontjuk el. A család és a környezet meg az egész társadalom.
sixpack1989 2012 máj. 06. - 21:39:43
Nem rossz film,de nem is egy csúcs alkotás, mindenesetre sok fiatalnak le kéne vetíteni,akik sokat nyafognak.
5/10
MolnarErik 2011 aug. 22. - 23:21:52 5/10
Hát nem 1 nagy szám, elég TV játék színvonalú, de azért minden megerõltetés nélkül végig lehet nézni. A legidegesítõbb, h a mellékkarakterek csak úgy lógnak a levegõben. (asszem a színészeknek elég nagy mozgásterük volt, h kitalálják, h vajon kit is játszhatnak õk valójában) Egyetlen jó, igazi feszültséggel teli jelenet van benne
SPOILER
amikor majdnem meglincselik Logant. De ennek is milyen gáz vége lesz: nem ölik meg, mert akkor õk is olyanok lennének, h aztán 2 perc múlva "véletlenül" mégis megöljék. Ja, és ez a Jack a hosszúhajú drogos srác az elejérõl?
pillangókisasszony 2011 júl. 28. - 03:16:37
jó sokszor írtam hogy "el tudom képzelni" :D bocsi késõ van,fáradt vagyok :D
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu