Aurora

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott román-svájci-francia filmdráma, 181 perc, 2010

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Vajon miért öl egy ember? Talán a bosszú hajtja, vagy szükségből öl? Esetleg egyszerűen csak azért, mert az események így hozzák? Vajon hogyan él a gyilkos? Mivel tölti egy napját? Előkészületeket végez, terveket sző, bandát szervez, vagy egyszerűen csak felkel reggel egy nőnél, hazamegy a felújítás alatt levő lakásába, tusol, autóba ül, elmegy a munkába, várja a rokonokat, várja a bútorszállítókat, elrendezi a cd-gyűjteményét és a kisautóit a polcon?
Az erőszak, a gyilkosság lehet egészen hétköznapi cselekedet, csak egy cselekvés a többi megszokott cselekvések sorában. Cristi Puiu rendező filmje az erőszakot hétköznapiságában mutatja meg, és ezzel teszi az erőszak borzalmát, szokványosságának irracionalitását elénk, nézők elé. A lassan hömpölygő cselekvések látszólag semmilyen irányba sem haladnak.
Bemutató dátuma: 2012. február 23. Forgalmazó: Anjou Lafayette

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
efes 2012 febr. 28. - 08:00:58 9/10 Előzmény Vérone1992
Ápolatlan?! Ha továbbnézted volna, láthattad volna, hogy legalább félóráig tusol! (Nem mellesleg ez a jelenet a kulcsa is a történetnek...)
4/10
Vérone1992 2012 febr. 24. - 22:52:55 4/10
Nagyon szeretem a mûvészfilmeket, és a román filmeket is. Így sokat vártam ettõl a filmtõl, megvettem a jegyet a moziba, egyedül voltam a teremben.
Másfél óráig bírtam elviselni azt, hogy semmi, szó szerint semmi nem történik. A film 90%-a este, hajnalban, vagy szürkületkor játszódik; lehangoló, depresszív képek; ápolatlan, semmitmondó fõhõs. Még soha nem hagytam ott filmet, de hát minek nézzem?!

Nem javaslom senkinek, hogy pénzt adjon ki erre a filmre.

10/4, csak mert román és csak mert valami megfogott a férfi magányából.