Az acélember

Bakancslistához adom
Man of Steel
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kanadai fantasztikus akciófilm, 143 perc, 2013

Értékelés:

499 szavazatból
Szerinted?

A kis Clark egy egyszerű farmer házaspár, Martha és Jonathan Kent gyermeke. Egy napon ráébred arra, hogy rendkívüli adottságokkal rendelkezik, és olyasmikre képes, amire egyik barátja, sőt egyetlen földi halandó sem. Ifjúvá serdülve Clark eltökéli, hogy kideríti, honnan származnak a képességei, és mi célból jött a világra, mi a küldetése. Ekkor még nem sejti, hogy múltja a csillagok közé repíti, és a sorsa az, hogy megmentse a Földet. Acélemberként az emberiség reményének szimbólumává válik.
Bemutató dátuma: 2013. június 20. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
baromarc666 jan. 12. 17:18:11 1/10 Előzmény Poothy Bickmann
Ez nem film, ez egy CGI ömlengés, egy történet nélküli zagyva baromság.
1/10
baromarc666 jan. 12. 17:16:40 1/10
milyen egy okádék szenny ez megint... miért van ezekre a filmnek nem nevezhető borzalmakra szükség?
egon_von_compact 2019 febr. 12. - 21:03:09 Előzmény tamas patkos
És tényleg! :D :D
3/10
tamas patkos 2019 febr. 12. - 17:25:18 3/10 Előzmény egon_von_compact
Pont ezért nagybetűkkel oda is írtam!!!
1/10
éljen május 1.! 2019 febr. 10. - 22:58:25 1/10 Előzmény Peet04
Aki szerint ez jó, az hülye, inkább vegyen a kezébe pár komolyabb könyvet, olvassa el, fogja fel, aztán fusson neki újra. Ez a műveletlen, igénytelen, amcsi-imádó buta alakoknak szóló CGI orgia.
1/10
éljen május 1.! 2019 febr. 10. - 22:54:32 1/10
Azilyet én úgy hívom, hogy hullagyalázás...
egon_von_compact 2019 febr. 10. - 19:26:55 Előzmény tamas patkos
"SPOILER"-nek hívják, köszi.
3/10
tamas patkos 2018 szept. 17. - 20:01:52 3/10
Azt kell mondanom, hogy totál SPOILER!!! Szanaszét szadják egymást a főszuperek, mindenen átdobva, mindent túlélve (még a sérójuk is cool, sehol egy lila folt), aztán egy órányi fölösleges bunyó után szupermen egy könnyű gigatöréssel végez az ellennel, ez miii?????
4/10
bogesz1967 2018 szept. 16. - 21:39:03 4/10
Egy órát bírtam... nekem nagyon nem tetszik.
10/10
dunpeal1 2018 aug. 10. - 20:54:20 10/10
Mint minden film esetében, amely nekem tetszik és sokaknak nem vagy éppen fordítva, kicsit félve teszem közzé véleményemet, mivel tudom, hogy szembe megyek az árral, tehát nem a többség véleményét osztom. A film, mivel nem mai, és én is már vagy 5 éve tekintettem meg először (és azóta jó néhányszor), így elmondhatom, hogy a leírtak nem a teremből kilépve, a friss "Hű" meg a "Ha" hatása alatt állva fogalmazódnak meg most bennem.
Emlékszem, a 2012-es év a Sötét lovag Felemelkedés és a Bosszúállók éve volt (képregényfilmek tekintetében legalábbis). Kövezzenek meg, de én mindkettőt kicsit túllihegett filmnek tartottam. Ez sokszorosan igaz a Marvel/Disney szerelemgyerekére és valamivel kevésbé Nolan filmjére. Hittem is meg nem is, hogy sikerül olyan szuperhős filmet letenni az asztalra, ami az én tetszésemet is el fogja nyerni. Még élénken élt gyerekkorom Superman filmjei iránt érzett ellenérzésem. Amikor megtudtam, hogy Chris Nolan is bábáskodni fog a film felett (A tökéletes trükkel engem megvett kilóra, és az eddigi filmjei mind figyelemreméltók), reménykedni kezdtem - Zack Snyder neve még a 300 ellenére sem keltette fel a figyelmemet. Nézegettem a trailereket, és tényleg bizakodva vártam a júniusi bemutatót. Az IMDB-s pont(csillag)szám emlékeim szerint kb. 80 ezer szavazatig 8-as volt, ami meggyőző érv amellett, hogy legalább egy esélyt adjon az ember a filmnek. Aztán valamikor 2013 októberében kijött a film elérhető/letölthető változata (BDrip). És én lecsaptam rá! Már az első pár perc biztosított engem, hogy a látványra nem lesz panaszom! Aztán a folytatásban tapasztaltam, hogy a történet sodró lendületű, megvolt a kellő dinamikája ahhoz, hogy a film azon kevés részében, amikor nem a szememet kényezteti effektekkel, akkor se unatkozzak. A zene epikus (a régi szólamokat hál' Istennek teljes egészében kukázták/lecserélték), a címszereplő mind fizikumában, mind pedig alakításában hozta azt, ami elvárható. Itt jegyezném meg, hogy direkt a magyar szinkronos változatot vártam ki; Welker Gábor kiváló választás volt Henry Cavill hangjának, talán miatta is éreztem azt, hogy hősünk szimpatikus, szerethető! Legnagyobb örömömre teljesen mellőzve lettek a Marvel filmekre jellemző felesleges poénkodások (amik nálam sokszor csak egy "Hümmm"-re voltak elegendőek), és végre sikerült ezt a tökéletesnek mondott szuperhőst olyan emberközelivé tenni, hogy ahol kell, ténylegesen együtt tudjak vele érezni és a vívódását is a magaménak érezzem (lásd feljebb). Az akciójelenetek nagyon ütősek lettek, mondhatni kiszedik az embert a székből, a számomra meglepetésként jelentkező finálé/végső ütközet Zoddal pedig szépen megkoronázta a filmet, egyszerűen darabjaira törte azt, amit a korábbi Superman filmekben láttam. Összegezve: kaptam egy olyan képregényfilmet, ami végre felnőttként kezeli a nézőit. Ennek köszönhetően szinte zéró a humor, helyette inkább frappáns szövegeket hallani a szereplők szájából, az atmoszféra komoly (nem sötét, borús, stb...) nagyszerű látványvilággal, komoly szereplőkkel, nem egy gyerekesen csetlő, botló és szánalmat keltő főszereplővel, és amely film akciójeleneteit tekintve mintha közeli rokonságban lenne a Mátrix - Forradalmak című másik kedvencemmel. Ez mind-mind olyan jellemző, ami miatt az alkotás nagyon hamar helyet követelt magának gyűjteményemben.
Kétségkívül sokan nem osztják véleményemet, de hát nem vagyunk egyformák.
Köszönöm annak, aki elolvasta ezt a hosszúra nyúlt beszámolót.
sexykex 2018 jún. 20. - 12:41:50
Egy film, amelyik elmagyarázza a hozzám hasonló tudatlanoknak Superman előéletét. Kár, hogy ez a jófiú feldúlja a várost, romba dönt maga körül mindent, miközben megmenti a Földet, vagy egy-egy földlakót.
Számomra érthetetlen volt már a képregények sikere is, de ez Marvel-féle tömeggyártás kasszasikere egyszerűen megmagyarázhatatlan. Az emberiség látványosan visszafejlődik, gyermekien naiv és egyre jobban elszakad a valóságtól. Mesefilmek hozzák a nagy zsozsót – röhej!
10/10
Poothy Bickmann 2018 jan. 15. - 13:29:23 10/10
Nincs ezzel a filmmel baj.
Ez 1 film. Nem több.
Nézhetõ, még akkor is ha itt-ott kesze-kuszának tûnik, a nagyon látványos képek, részek megvágásával, lehetett volna rövidebb.
Nem kell sokat várni tõle, nem kell hasonlítani semmihez, le kell ülni és megnézni. Jó idõtöltés.
...na és AMY ADAMS... de ez már az én bûnöm :)

8/10
Atis88 2017 nov. 12. - 18:27:46 8/10 Előzmény Keresztes³ovag
Nem Cavil helyett kell más hanem Zack Snyder helyett. Most vissza is lépett. Az apropóját nem kívántam, de a következményt nem bánom. Így talán az igazság ligája is megmenekülhet, illetve lesz esély egy új, jobb superman filmre. Bár hozzáteszem, hogy az elsõ sem volt rossz. Sõt! Az én szememben Sokkal jobb mint a korábbi superman filmek bármelyike. Itt normálisan fel van építve a sztori elejétõl a végéig és jut idõ mindenre. A Kriptonon is eltöltünk egy kis idõt, még amikor nem a felrobbanás határán volt és ez is egy plusz pont. Ugye ezek az elején lévõ kb 1 óra visszaemlékezései amik az aktuális jelenetekkel párhuzamban futnak. Az is dicséretes, hogy itt supermant nem eredendõen jónak állítják be, hanem látszik a gyötrõdése, hogy mi a helyes és mi nem. Helyes e például egy életet kioltani (zod) azért, hogy megmentsünk így másokat. Aki szerint ez a film egy baromság, az vagy nem nézte meg normálisan, vagy egyszerûen képtelen felfogni amit lát...
4/10
caseyjones 2016 aug. 28. - 13:27:06 4/10
Nagyon gyenge. Óriási csalódás volt. Ennél sokkal jobb a Batman vs Superman és a Suicide Squad. Negyedóra elteltével úgy éreztem, mintha legalább egy órája nézném már a filmet, olyan unalmas volt. Az akciójelenetek gyengére sikerültek, beleértve a filmvégi nagy összecsapást is. Kár volt így elrontani Supermant, mert egy nagyon ütõs mozifilmet össze lehetett volna vele hozni. Talán Henry Cavill karaktere, Superman jelmeze, meg néhol a látvány értékelhetõ, valamint a Zodot alakító színész. Ezeket leszámítva tisztára eseménytelen, unalmas mû.
Eddig nem túl érdekes a DC moziuniverzuma...
Keresztes³ovag 2016 júl. 27. - 15:04:03 Előzmény Atis88
azóta már tudjuk, hogy 2. rész sem lesz, nemhogy trilógia. Valóban unalmas, borús hangulat jellemzi a filmet. Reeve óta nem volt méltó Superman. Cavillben pedig volt potenciál, de Snyder elcseszte, úgyhogy most megint lehet keresni valaki mást.
10/10
Peet04 2016 máj. 21. - 19:59:53 10/10
Hát aki azt mondja erre hogy rossz az hülye. Az ne nézzen filmet. Ez a film nagyon király.
1/10
szirgabor 2016 márc. 29. - 14:58:54 1/10
hüjjeség
az elsõ egy óra unalmas, zagyva, értelmetlen hüjjeség
utána majd másfél óra látványos és szórakoztató hüjjeség
kár az idõért
Auralaura1976 2016 márc. 28. - 22:47:42
Sziasztok! Aki szereti a Superman filmeket, annak tetszeni fog :)
St3vEn 2016 márc. 28. - 22:23:26
Nagy csalódás ez a film, ez tényleg gagyi. CGI effektek nagyon jól néznek ki de ennyi.
Nem vagyok nagy Superman fan, de számomra tele van hibákkal, elképesztõ dolgokkal a film.

Csak néhány. Superman tud az ûrben repülni, levegõ se kell neki, ok ez korábban is így minden filmben. Akkor viszont a kicsit más sûrûségû levegõtõl miért kezd el vért köpni fél perc után? Most hogy van ez? Teljes oxigén hiánnyal nincs gondja, de ha csak simán változik a levegõ sûrûség az kikészíti a tüdejét?
Egy másik, az apja hologramja elõhozható, ok, de még hogy intellinges is legyen, és önálló tudata azt hogy? Ne már.
Csak még egy, a riporternõre rászakad a fél ház de semmi baja? Ez Hollywoodtól is erõs nekem.
FAZEKAS MARIA 2016 márc. 28. - 18:48:40 Előzmény Péter_31
jajde régi...el is ment a kedvem, .ha egy filmet a load vagy loudniss lõ be...vagy a birálata sz-,,,,,,,,,,,,,,,,,,,r vagy a film... ezért most megnézem.na. em biztos, de majd akkor leszedem........
Összes hozzászólás