Az ajtó mögött

Bakancslistához adom
Behind the Wall
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai horror, 94 perc, 2008

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A tengerparti Harrison Bay városának sürgősen bevételre van szüksége, ezért Hendry atya tiltakozása ellenére a polgármester elrendeli egy évtizedek óta üresen álló világítótorony felújítását, hátha az idevonzza a turistákat. A pap azért ellenzi a város döntését, mert húsz évvel korábban ez a világítótorony egy szörnyű gyilkosság helyszíne volt: az akkoriban még csak 8 éves Katelyn édesanyját brutálisan meggyilkolták, és ezért a tettért apját ítélték el, aki a börtönben elveszítette eszét. Az időközben felnőtt nő most visszatér a városba, hogy szembesüljön démonaival, és nem is sejti, hogy az igazi horror csak a felújítás során veszi kezdetét...

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
InteriorLulu 2017 dec. 24. - 10:37:56 6/10
Eléggé színvonal alatti.

SPOILER!

Lássuk, hogyan folytatódna a sztori a végefõcím után.
A házban és a szûk környékén több hulla is van, köztük pl a seriffé. A két túlélõnek nyilván el kell mesélnie mindent az új seriffnek, bár mondjuk inkább az ügyet nagy eséllyel átvevõ FBI-nak. Például azt, hogy egy élõ, amúgy egy szellemmel éppen véres élethalál-harcot vívó embert bezártak a pincébe, beszögelve annak ajtaját. A hatóság kinyitja az ajtót, és vagy folytatódik a szellem öldöklése, vagy nem. Ha igen, nagy eséllyel áldozattá válik a két fõhõs is, ha nem, gyilkosságért lecsukják õket.
Alaposan átgondolt történet, szó se róla...
5/10
stupek2 2015 márc. 09. - 12:03:03 5/10
Nem sok hozzászólás volt eddig.

spiler

Egy lány a világítótoronyban lakik a szüleivel, aztán egyszercsak történik valami…
Húsz évvel késõbb meghívják a víztoronyhoz, és bár undorodik tõle, odamegy. Mindenkit figyelmeztet, hogy ne nyissák ki az ajtót…. de ez csak olaj a tûzre.

Fogynak az emberek. Minõ véletlen minden misztikus filmben van egy pap aki szeretne segíteni.
Minõ véletlen, hogy egy építési vállalkozó kocsijában mindig van két kanna benzin. Minõ véletlen, hogy annál is van gyufa, aki nem dohányzik.
Horror filmszerû a rendezés, de inkább misztikus film. Folyamatosan stresszben tart a rendezõ.

Remélem nem mondtam el a tartalmat...
zs9302 2009 júl. 16. - 06:09:29
Sajnos még nem láttam, de jó lenne megnézni.