Az állatok napja

Bakancslistához adom
The Day of The Animals
amerikai thriller, 94 perc, 1977

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Miközben hegymászók egy csoportja kéthetes túlélési túrára indul a kaliforniai hegyekbe, egy váratlan ökológiai katasztrófa megváltoztatja a föld ózón-egyensúlyát és emiatt nagy magasságban megváltozik az állatok viselkedése, váratlanul az emberekre támadnak és egyik baleset követi a másikat. A csapat egyik tagja egy agresszív madárcsapattal kerül szembe, egy házaspárnak pedig meggyűlik a baja a vérszomjas bestiákkal és a patkányok is áldozatokat szednek. A káosz egyre újabb tragédiák okozója. Szerencsére amikor visszaáll a megbomlott egyensúly, az emberek élhetik tovább békés mindennapjaikat.

Stáblista:

Szereplők

Steve Bruckner
Paul Jensen
Terry Marsh
Daniel Santee
Professor MacGregor
Frank Young

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Midnight67 febr. 08. 22:51:48
Köszi szépen, úgy néz ki, sikerül!!
Nekem Chrome alatt már egy ideje nem indulnak el Videán a filmek, csak forog körbe az a piros karika.
Van még két alternatív böngészőm, de azokon eddig egyáltalán nem működtek a videók. Most a napokban frissítettem őket (az újratelepítés után) és úgy néz ki, a Pale Moon alatt elindul a film!
Köszi még egyszer!
offtopic
Midnight67 febr. 08. 21:31:22
Csak sok szép haragos kutyus.:)
Megkérdezhetem, letöltötted a filmet, vagy találtál online? Mert nekem nem sikerült.
(Letöltéssel nem küszködöm ezen a régi gépen, nagyon lassú, online meg csak a hűlt helyét találtam mindenütt. Olyannal már nem is próbálkozom, ahol regisztrálni kell, mert mindig az a vége, hogy teljesen máshová irányít és teledobál vírusgyanús marhaságokkal, aztán kezdhetem az irtást.:) )
offtopic
Midnight67 febr. 08. 20:52:02
A trailerben az aláfestő zene a legjobb, ha nem tévedek, Verdi - Dies Irea (A harag napja) - ebből lett 'Az állatok napja', a haragos állatoké...:)
offtopic
Midnight67 febr. 08. 20:32:13
Én is bajban voltam a Madarak pontozásával, mert fiatalon nagy hatással volt rám (meg hát mégiscsak Hitchcock..), most újranézve meg többet bámultam a laptop képernyőjét, mint a tévén a filmet. Mondhatom, hogy hidegen hagyott.
Az állatok napja: Lehet, hogy a kutyafalkás támadást innen lopták A falka (The Breed) c. filmhez.
offtopic
Midnight67 febr. 08. 12:36:02
De legalább fel voltál készülve a látottakra.:)
offtopic
Midnight67 febr. 07. 22:54:52
Naná, ha már a Sharknadot is végigszenvedtük.:) (Azért ez talán kicsit jobb.)
Midnight67 febr. 07. 19:31:24
Annyira rossz, hogy már jó!:)

" Az állatok napja (1977)
A film, amelyben Leslie Nielsen megküzd egy grizzly medvével, túrázás közben súlyos napszúrást kap az ózonréteg elvékonyodása miatt, félmeztelenül őrjöng az esőben, és meg akar erőszakolni egy tinédzserként jellemzett lányt, miután ledöfte a barátját a sétabotjával. Az állatok napja nem véletlenül lett kultfilm a szórakoztatóan rossz filmek rajongóinak körében, de az sem véletlen, hogy csak miattuk él még tovább a környezetvédelmi propagandaként is értelmezhető természeti horrorfilm legendája.

Konkrétan egy disclaimerrel indít a film, összefoglalva az ózonréteggel kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményeket, majd a következő mondattal zárul a felvezető: „Ez a film azt mutatja be, hogy mi történhet a közeljövőben, ha továbbra sem teszünk a bolygónk életét biztosító természetes védőpajzs károsítása ellen.”

A film egy, a kaliforniai hegyekben túrázni induló összetett csapat (gyerekek, felnőttek, idősek; antropológus, exfocista, tévériporter) kalandjait követi azon a napon, amikor a Fehér Ház bejelenti, hogy a légkör vegyi szennyezése veszélyes mértékben elvékonyította a földi élővilágot a Nap UV-sugárzásától védő ózonréteget. Ennek eredményeként a magasabban fekvő vidékeken minden állat megőrül és az emberek ellen fordul, és a túrázók még egymásban sem bízhatnak teljesen.

De ahogy a filmet rendező William Girdler sem volt egy Hitchock vagy Spielberg, úgy Az állatok napja sem mérhető a Madarakhoz vagy a Cápához. Annál inkább nevezhető a kora Sharknadójának, egy ponyvaszerű, generációs sokk-eseménynek. A filmet egy rövidebb mozis kör után hamar bemutatták a tévében, és rengeteg nézőnek Az állatok napja volt az első élménye az olyan filmek sorában, amikben a népes szereplőgárdát a civilizációtól távol aprítják szépen sorban – állatok, emberek, vagy mindkettő. És akkoriban viszonylag ritkán lehetett látni a tévében hálózsákban alvó embereket cincáló farkasokat, sziklákon loccsanó agyakat vagy az embereket élve felfaló vad kutyákat.

Az egyértelműen a legérdekesebb karaktert játszó Nielsen egy pszichopata hajlamokat rejtegető Indiana Jonesként viszi hátán a filmet a horrorklisékből összetákolt csapat tébolyult reklámszakembereként. A híres komédiái mellett a fent említett filmjeiben is leginkább rezervált, nem túl robbanékony karaktereket megtestesítő színész pályája során egyszer sem volt olyan élénk és excentrikus, mint Az állatok napjában, és már csak emiatt megéri felkutatni ezt a borzalmas effektjei ellenére (vagy, ugye, éppen azok miatt) egyszerre nyomasztó és szórakoztató ökohorrort.

De azért azt egy percig se bánjuk, hogy Leslie Nielsen három évvel később végleg áttért a komédiákra. "

(Forrás:
https://qubit.hu/2020/11/28/ed-orult-sci-fikben-bontogatta-szarnyait-leslie-nielsen-mielott-a-parodia-kiralyava-valt )
Midnight67 febr. 07. 19:03:34
Midnight67 2019 okt. 22. - 22:25:11
Amennyiben eltekintünk a ma már kissé nevetségesnek ható trükkfelvételek látványától (próbáljunk meg, hiszen 1977-ben készült!), még érdekes is lehet a film. Nekem megvan VHS-en, (hogy miért is, azt már nem tudnám megmondani, anno valahogy csak felkerült rá..: ), de egyszer-kétszer leporoltam és megnéztem (mármint azt, ami rajta van..) . Pontozást azért nem merek megkockáztatni.
1/10
dzsebrail 2018 okt. 19. - 17:21:08 1/10
Minden szempontból rettenetes, önparódiának is rossz!
zoli28 2011 jan. 10. - 17:34:15
Klasszikus! :)
Ha valaki meg tudja szerezni a feliratos változatot (avi-ban, iso-ban, stb.), kérem, írjon nekem!
bakzol_1980@hotmail.com

Köszönöm!
feketevipera 2010 nov. 10. - 20:00:08
Tipikus 70-es évekbeli thriller/horror, gyenge történetvezetés, helyenként némi izgalommal. Kíváncsiságból meg lehet nézni, de azért vannak ennél sokkal jobb filmek is.
9/10
Kurama 2010 szept. 15. - 15:11:41 9/10
Nekem nagyon tetszett!
Izgalmas film :D
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu