Az aranygyapjú legendája

Bakancslistához adom
Jason and the Argonauts
amerikai fantasztikus kalandfilm, 180 perc, 2000

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Jászón, Iólkosz királyának fia, országától távol nevelkedik. Nevelője, a kentaur Kheirón egy napon felfedi előtte az igazságot származásával kapcsolatban. Így tudja meg, hogy ő Iólkosz országának törvényes örököse, és hogy apját a gonosz Peliasz ölte meg. Azonnal útnak indul, hogy otthon visszakövetelje a trónt. Ez az út azonban egyáltalán nem egyszerű, és akkor válik különösen nehézzé, amikor Peliasz katonái üldözőbe veszik őt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nikato 2019 dec. 02. - 09:30:24 8/10
Kicsit hasonlított az Odüsszeiára, de attól sokkal gyengébb! Kicsit gyorsan zajlottak az események, a jósok is egyből láttak mindent. Jason elég bájgúnár az elején. Médeaának már néha belezavarodtak merre fessék a szemöldökét. Hérát sem így képzelném el.
Ettől függetlenül egy nézhető, régifajta mítoszos film, kaland lehetett volna benne több!
offtopic
ilali 2013 okt. 27. - 22:15:13
(„... amikor ezek a történetek kialakultak, nemigen volt szükség rá, hogy komolyan különbséget tegyenek valóságos és nem valóságos között. Az eleven képzeletet még nem kötötte gúzsba az értelem ...” Edith Hamilton ford.: Köves Viktória)
offtopic
_Freddy_ 2012 febr. 10. - 11:00:41
Valaki segítsen! Van 2 ilyen címû film is, az egyiket láttam úgy kb 10 éve, de nem tudom melyik lehet az, a tv2-n régen leadták az egyiket, és nagyon tetszett, de nem hiszem hogy a régit láttam, ahhoz képest túl jó volt...
xyJoe 2012 febr. 10. - 10:28:26
Chiron melyik filmekben van még benne?
A film címeit leírhatnátok.
minerva9 2009 jún. 06. - 15:48:52
Szeretem az ilyen tipusú kalandfilmeket,igazán ritkasság..
eugénia22 2008 máj. 13. - 22:20:32
Megnézem mégegszer,mert mikor néztem, nem volt olyan a körülmény,hogy nyugodtan végig tudjam nézni. Nagy monumentális film,olyan vasárnap délutáni mozi, közepes mértékû kalanddal, mitológiával,és a kihagyhatatlan szerelmi szállal.Nem lehet rossz film,mert egy imerõsõmnek akinek, nagyon nehéz olyan filmet mutatni ami tetszene neki,tetszett.Inkább megnézem újra és, utána írom meg a véleményemet.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu