Az aranyműves boltja

Bakancslistához adom
magyar színházi felvétel, 55 perc, 2011

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Karol Wojtyla, azaz ismertebb nevén II. János Pál a történelem egyik legismertebb és legkedveltebb pápája volt. Azt talán kevesebben tudják róla, hogy rajongott a színházért; ifjúkorában ő maga is amatőr színjátszó volt, és élete során számos szépirodalmi művet - köztük színdarabokat is - írt. Igaz, szépirodalmi alkotásait - szemben vallásos tárgyú írásaival - nem saját neve alatt jelentette meg; több művésznevet is használt. Az 1960-ban íródott Az aranyműves boltja c. művét például Andrzej Jawień néven jegyezte. A három idősíkon játszódó mű egymásba fonódó monológokon keresztül adja ki három pár történetét, rajtuk keresztül beszél az emberi kapcsolatok sokféleségéről és változékonyságáról, a választás lehetőségéről, az összetartozás és a szeretet fontosságáról.

A színházi előadást Cseke Péter rendezte.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
perry 2013 febr. 14. - 15:14:44
Nem, de én is a nejemre osztanám az Helység kalapácsa ama­zon­ter­mé­sze­tû Már­ta szerepét, és a Sára Az aranymûves boltja
nõi fõszerepében tényleg jó.:)
olahmiki1959 2013 febr. 14. - 11:15:41
Belenézek, mert jó színházi közvetítésekbõl hiány van.

Egyébként az törvényszerû, hogy a rendezõ a saját feleségének adja a fõszerepet?...
feketevipera 2011 ápr. 30. - 19:53:28
Nos, kuriózumnak jó volt a darab, bár kétségtelenül nem lehet csúcsteljesítménynek nevezni. Mindenesetre azonban jó, hogy ilyet is lehet néha látni, legalább szélesedik a látókörünk.