Az Árnyék

Bakancslistához adom
The Shadow
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 103 perc, 1994

Értékelés:

55 szavazatból
Szerinted?

New York a harmincas években. Vérzivataros és bűnökkel terhelt múltját maga mögött hagyva Lamont Cranston a távoli Tibetből érkezett a metropoliszba, és feltett szándéka, hogy ezentúl a jót szolgálja. Ő a titokzatos Árnyék, aki képes ellenfelei elméjét összezavarni, és eltűnni a szemük elől. Egyedül ő képes szembeszállni Dzsingisz kán ugyancsak különleges képességekkel rendelkező utódjával, a világuralmi terveket dédelgető Shiwan kánnal, aki a kísérleti stádiumban lévő atombombára pályázik. Az Árnyék amúgy is komplikált feladatát csak nehezíti, hogy megismerkedik a csábos Margóval, akinek apja az ügyben érintett neves tudós.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Lamont Cranston/Árnyék
Moe Shrevnitz
Farley Claymore
Shiwan kán
Wainwright Barth
Dr. Reinhardt Lane

Hozzászólások

Szerinted?
ilali 2015 nov. 13. - 11:57:36
***SPOILER?OFFTOPIC?***
„Az igazat megvallva azonban el kell ismernünk, hogy Tibetrõl és lakóiról szép számmal akadnak általános, s néha felületes munkák.”

„A „tároló-tudat” a múltbeli történések tapasztalatait tárolja, ami tulajdonképpen az jelenti, hogy összes tettünk és azok eredményei termékenyítik meg. Így nem egy állandó lélek- monas, hanem inkább egy folyó, mely annak következtében változik, hogy vizet kap és ad. Ez az elképzelés remekül egybeesik a karma tanítással, mely szerint minden tett gyümölcsét, legyen az jó vagy rossz, meg kell tapasztalnunk.” H.H.
*** SPOILER?OFFTOPIC?VÉGE?***
kybuck 2013 okt. 18. - 00:26:46
A film a kritikusoknál és a kasszáknál is bukott, Baldwin karrierje pedig innentõl fordult igazán lejtmenetbe.
szoszó_k 2011 ápr. 30. - 14:36:44
Ez a film bõven király és nagyon alulértékelt. Szinte korát meghaladó humora van, és a Burton-ös Batman-eket idézi. Gondolom a költségvetés volt kicsit alacsony, de megéri ettõl eltekinteni, legalábbis szerintem... Alec meg zseniális, mint mindig.
ricoo 2011 ápr. 26. - 20:37:24
Szerintem felesleges a cg-t összehasonlítani a hagyományos trükkökkel.Teljesen más a kettõ.A cg-ben is ugyanúgy kellenek kreatív megoldások mint a hagyományos megoldásoknál.Sokszor kell ott is trükközni ,új programokat írni egy adott jelenethez stb...A cg is legalább annyi kreativitást igényel mint a hagyományos trükkök elkészítése.Akik pedig ilyen filmeken dolgoznak azoknak mindnek van valamilyen hagyományos mûvészeti képzettségük.Nem kockafejû pattanásos tizenéves programozókölykök dolgoznak ott :)
Ennek ellenére én sem rajongok túlzottan egy filmnél a sok cg-ért.Csak ott kellene használni ahol feltétlenül szükséges.
joe80 2010 szept. 22. - 23:40:25
megvan ez a film valakinek eredeti szinkronnal?a formátum mindeggy lehet vhs is.mert nagyon érdekelne!a második az valami katasztrófa!
Newcastle United 2007 márc. 16. - 20:27:35
Alec, Alec ez mire volt jó?
Riker 2007 márc. 16. - 13:13:45
jo én nem azt mondtam hogy régen nem voltak jok a trükkök csak hogy ez ollyannak is elmenne amit ma forgatnak....
különben is jobban szeretem a régi filmeket mint a mai robbantásos-vackokat!!!
Riker 2006 aug. 14. - 17:05:34
Imádom ezt a filmet amikor adják általában megnézem!!!
Szerintem nagyon joés ahhoz képest hogy több mint 10 éves a filmtrükkök még mindig elég jok!!!