Az ártatlanság hangjai

Bakancslistához adom
Voces inocentes
18 éven aluliak számára nem ajánlott mexikói-amerikai-Puerto Rico-i háborús filmdráma, 107 perc, 2004

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Világszerte jelenleg több mint 300 ezer gyermek szolgál hadseregben. Az ártatlanság hangjai, melyet a Film Week az év egyik legjobb filmjének választott, egy 11 éves fiú, Chava igaz történetén alapul, akinek az otthona 1980-ban harctérré változik a polgárháború sújtotta Salvadorban. A film megrendítő dokumentum-látlelet a közelmúltból, az alapvető emberi jogok semmibe vevéséről, a gyerekek és családok szétszakításáról. Az igazság, a hit, a szeretet, az erkölcs, a tudás, a béke megsemmisítő képei peregnek, miközben családok százai küzdenek kiskorú fiúgyermekükért, nehogy katonának vigyék el őket.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
valkover 2010 dec. 23. - 18:12:25
Hali! Nos minden bizonnyal bennem volt a hiba hogy a film nem érintett meg túlzottan... Azaz a témája érdekes volt és nem könnyen feldolgozható, de én egész végig vártam hogy átéljem hogy jöjjön az a pillanat ahol sírok vagy valami... Számomra túl kiszámítható volt pár jelenet és sajnos magyar szinkronnal néztem, ami ronott a filmen. A legmeghatóbb rész, ahol éreztem is valami szorongást... amikor gitáron játszik Beto nagybácsi. Furcsa egy kis film és azért megnézésre ajánlott, lehet hogy csak a hangulatom nem passzolt ehez és nem sikerült belemerülnöm. Összeségében élvezhetõ mert jó a témája elgondolkodtat (minimum)... Még annyi hogy az anyuka szerepe nagyon is reális azaz ilyen egy "igazi" anyuka, akárhová visszamenne hogy megkeresse a gyerekét, ez nagyon tetszett a filmben--> az ábrázolása az anya szerepének! Ja és mert mindg irkálok a zenérõl a filmben nekem itt a gitáros zene bejött, de ennyi. Hát most elég lesz ennyi.
9/10
bubesz1990 2010 dec. 08. - 23:58:15 9/10 Előzmény Borella
Üdv!
Hát ez jó film volt, dráma stb! 10/10 (a kivégzések miatt a végén az (10/2) zárójelbe tettem)

Hát ami a végén történik a gyerekek kivégzése, ez nagyon izgalmas, vagy inkább úgy mondom, hogy rossz volt látni, hogy ilyen megtörtént!

én 21 éves létemre, nagyon ellenzem a rossz politikát(pénzrablók,csalók stb) és még azon is tüntetek, hogy a gyerekeket más Országban besorozzák katonának, vagy rabszolga sorba teszik õket!
EZT ELLENZEM 100%-ban!

Remélem sok ember ellenzi, és sztem vagyunk elég sokan akik nem jól szemmel nézik ezeket akit(akik) ezt tesznek!

sajnos ebbõl a világból jobb már nem lesz, remélem az én generációmban akár 10-20-25-30 év múlva lesz olyan ember aki csakis az emberek oldalán áll, és irányítja úgy az országot(kat) stb (folytatnám szívesen de az már hosszú lenne)!
Csak reménykedni tudok!

Üdv!
Miklós
Miskolcról
(elnézést ha helyesírási hiba van benne)
Borella 2010 okt. 04. - 03:28:11 Előzmény J.Veronika
Sajnos késõn kapcsoltam a filmre, nem ismerve a mûsort. Engem ugyanez a jelenet terített le, hogy ***SPOILER*** katonák tarkóra tett kezû kisfiúkat vezetnek az erdõbe és lelövik õket, ***SPOILER VÉGE*** hát ez valami vérfagyasztó. És mindez a 80-as évek elején, mikor mi itt az átkosban tapostuk a szürke porban a szürke cucilista hétköznapokat. Borzalom. Én nem is értem se a polgárháborúkat, se semmilyen háborút. Milyen jogon veszi el bárki az emberek gyerekkorát?! Milyen alapon pusztítják a gyerekeket a felnõttek a förtelmes háborúikban?! És még ma is ennyi gyerek szerte a világon katona...iszonyat!
10/10
J.Veronika 2010 aug. 27. - 13:52:04 10/10
Tegnap este véletlenül kapcsoltam a filmre,de jól tettem.
Nagyon megható,és megrendítõ volt,még könnyeztem is rajta,a kisfiú nagyon jól játszott benne :)
A legkomolyabb jelenet számomra az volt,mikor elvitték a fiúkat az erõbe a katonák,és hidegvérrel tarkón lõtték õket.Az nagyon megrendített,a valóságtól se áll messze bizonyára :((((
kgyuri0 2010 aug. 27. - 00:39:16
Hu, a mindenit!
Csak ennyit mondok.
kocamama 2009 dec. 04. - 14:44:41 Előzmény jessica alba fan girl
Szerintem is nagy film, igazi háborús dráma. Vibráló feszültség, jó alakítások. Kis szigorúság nálunk sem ártana.
9/10
Mandzsi 2009 ápr. 28. - 22:35:08 9/10
Szerintem is jó film. Talán az egyetlen ami nekem furcsa volt, hogy néha olyan monológokat adtak a fõhõs szájába, ami nem passzolt az életkorához.
jessica alba fan girl 2009 jan. 18. - 18:38:22
egy borzasztó jo film én nekem ez volt az összes film között amit láttam ami a legtöbbet mondott!
és mindenki hálás lehet hogy nem oda született!
én csak Leonor Varela miatt néztem, de a végén nagyon sokat mondott!!!
Dius 2008 okt. 20. - 19:00:32
A filmet még nem láttam, de olvastam nyáron Ishmael Beah: Gyerekkatona voltam Afrikában amíg ti játszottatok címû könyvet. Gondolom, sok hasonlóság lesz a két elbeszélés közt.

Nagyon megindító volt a könyv, - gondolom a film sem kevésbé az.
Nagyon szomorú ez az egész, fõként az, hogy nem lehet a gyerekeken segíteni. Miután bekerülnek a katonák közé, nagy valószínûség szerint sosem keveredhetnek ki onnan, a hátralévõ életüket a drog és az agresszió árnyékolja be.
Ahelyett, hogy iskolába járnának és egészséges felnõtteké nõnének, a családjuk körében. :(

Igyekszem megnézni a filmet, de nem tudom, képes leszek-e rá....
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu