Az ártéri ház

Bakancslistához adom
Floodhouse
16 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál kisjátékfilm, 50 perc, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Mara 19 éves, a nagymamája neveli. Családját egy évben, csak egyszer látja. Születésnapján útra kel, hogy meglátogassa őket, először édesapját, aki mindentől távol, a vadonban, egy ártéri házban lakik Mara kistestvérével. Ezután anyjával is találkozik, aki szintén távol él a nagyváros zajától. A nő öntörvényű művészlélek, akinek a szabadság és függetlenség a legfontosabb.

Különös atmoszférájú kisjátékfilm Ausztráliából, mely méltán nyert el számos díjat, köztük 2004-ben az Ausztrál Filmintézet díját a legjobb kisjátékfilmért.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
adamnagysweetmovie 2011 szept. 20. - 13:54:27 6/10
Középfajú mûvészfilm, diszfunkcionális család, coming of age tematika, szóval semmi eredeti. Mûvészien kivitelezték, de ez így még akkor is csak az átlag. nálam.
Ford Mustang 2011 szept. 19. - 15:33:50
Érdekes, az újság 9-re írja, ahhoz képest jól elnyújtották. Gondolom az igényesebb filmeket nem kívánják normális idõben közvetíteni, nehogy a többség a fõmûsoridõben értéket is lásson.
feketevipera 2011 máj. 14. - 20:11:16
Bevallom, kicsit többet vártam volna a filmtõl. Maga a történet se volt nagy eresztés, a figurák meg elég különcek voltak, legalábbis a többségük. Belõlem a sztori nem váltott ki semmiféle érzelmet vagy katarzist - jóllehet helyenként voltak benne olyan fordulatok, amelyekre egy komoly drámát is fel lehetett volna építeni -, akár még unalmasnak (és mesterkéltnek) is nevezhetném. Egyszer azért meg lehet nézni, de szerintem összességében csak egy közepest érdemel.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu