Az autóversenyző

Bakancslistához adom
Ho!
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-olasz krimi, 103 perc, 1968

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Egy szerencsétlen baleset is elég, hogy egy zseniális autóversenyző karrierje derékba törjön. Ez történik François Holinnel is, aki egy véletlen ütközéskor versenyzőtársa halálát okozta, és ezért megfosztják versenyzői engedélyétől. Ho ettől kezdve megállíthatatlanul csúszik lefelé a lejtőn. Kezdetben egy gengszterbanda szolgálatába áll, de elege lesz primitív főnökei szeszélyeiből, és saját szakállára kezd bankot rabolni. Úgy gondolja, aki képes Franciaország legszigorúbban őrzött börtönéből meglógni, annak nem okoz gondot vérontás nélkül, pár perc alatt mesés összeget rabolni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Norbert Szalai 2021 márc. 28. - 13:49:57 7/10
Szinte minden szempontból átlagos,vagy annál némileg jobb,mára klasszikus francia krimi,érdekes zeneválasztással.Belmono és úgy általában a színészi játék rendben van,bár nem kiemelkedő.
Ami viszont kiemeli a filmet a középszerből,az a szökés terv kivitelezése,ami igazán kreatívra sikerült,és a kellően erős,és meglehetősen véres befejezés ! Delon majdnem elütése meg jópofa fricska ! :)
bioLarzen 2016 jún. 28. - 16:43:33
Ja, és amit még kimondottan nem értettem, az a film zenéje volt. Csak nekem nem stimmelt sehogysem ehhez a filmhez, annak is legdrámaibb jeleneteihez ez az echte burleszk-zene? Rögtön komédiát, Benny Hillt csinált a jelenetekbõl...
bioLarzen 2016 jún. 28. - 14:38:25
Maga a film elmegy - bár nyilván nem Belmondo legjobbjai közül való. Amit viszont nagyon nem kellett volna, az Belmondo magyar hangja. Az egy dolog, hogy nem a "megszokott" hangjai egyike (Sztankay, Gáti Oszkár, Garas), hanem Dózsa Zoltán - de az õ hangja egyáltalán nem megy Belmondóhoz, ráadásul végig egy felolvasott szöveget hallunk, nem igazi szinkront. Nem mondom, hogy Dózsa rossz színész, de itt végig úgy hangzik, mintha épp csak megkapta volna a szöveget, és végig "blattolna". Egybõl oda az a kevéske varázs is, amit amúgy a film adna :(
7/10
Dalmát 2015 szept. 04. - 22:17:16 7/10
Bemutatása idején megbukott a film, és Belmondo is utólag hibának tartotta, hogy elvállalta ezt a szerepet. Szerintem meg nincs vele semmi baj, jó kis bûnügyi film. José Giovanni regényeibõl, forgatókönyveibõl sok jó francia krimi született, ami nem véletlen, az ipse jól ismerte a bûnözõk világát, õ maga is az volt, a börtönben képezte át magát íróvá.
Az a jelenet tényleg nagyon jó, amikor majdnem elütik Delont. Belmondo gesztusán is jót nevettem, meg a másik színészlegenda bénázásán, ahogy a járdaszegélyben is majdnem orra bukik.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 14. - 22:24:07
Kifulladásig?
8/10
Ayrton Corvus 2011 márc. 24. - 00:26:07 8/10
Magyarázhatod a vv sanyikának. Belmondo névre is azt hitte, hogy valami zenekar. Elcseszett egy generáció.
8/10
Ayrton Corvus 2009 okt. 03. - 15:49:48 8/10
Idáig még senki nem szólt hozzá, akkor, majd én. Hihetetlen 99 forintos áron vásároltam a Corában. Elõször azt hittem, hogy valaki véletlenül rosszul címkézte fel és berakta a turkálóba, így megnéztem a leolvasón, és tényleg
annyi volt az ára (a neten mindenhol 990 körül van az ára). Robert Enrico rendezte, és forgatókönyvet José Giovanni írta ugyanúgy, mint a Kalandoroknál, ezáltal nem véletlen Joanna Shimkus és Paul Crauchet szerepeltetése. Gondolom aki látta a filmet, nembiztos, hogy észrevette a repülõtéri jelenetnél, amikor Belmondoék, majdnem elütnek egy szemüveges férfit, hogy az a férfi Alain Delon. Én is csak az IMDB miatt vettem észre, mert ott szerepel ez a film Delon filmográfiájában. Belmondo, mint mindig hozta a legjobb formáját. A börtönbõl való szökése zseniális. A film vége kicsit eldurvul, hasonlóan a kalandorokhoz.