Az ébrenlét mögött

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm, 40 perc, 2006

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A dokumentumfilm korabeli filmfelvételek, fényképek és újonnan forgatott interjúk felhasználásával vezeti végig a nézőt azon a folyamaton, amely a kilencvenes évek elején vette kezdetét Tiszaújvárosban (Leninvárosban). Néhány fiatal a Mobil Klubból elvonult Szanticskára, ebbe a kihalásnak induló csereháti faluba, és ahogy belemerültek egy folktábor szervezésébe, majd megvalósításába, olyan kulturális, kommunikációs és léleképítő kincset fedeztek fel magukban és egymásban, amire a legkevésbé sem számítottak. Ez az érték az a nyitottság, elfogadás és szabadság volt, ami a rendszerváltás hajnalán természetes módon szabadult fel azokból a fiatalokból (is), akik akkorra már kipróbálták a hivatalos kultúra által biztosított, a korabeli városban hozzáférhető kereteket, és azt a maguk számára másképp kívánták megteremteni és újrafogalmazni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
pimre 2008 aug. 17. - 23:54:20 Előzmény Bertram Klamp
Az tény, hogy nem szeretem az ennyire elaprózott riportokból összeállított dokumentumfilmet. Magam nem voltam ott Szanticskán, de így utólag irígylem a fiatalokat, akik ott voltak.

A végén viszont sokat ellentételezett a címadó Zalán/Huzella dal, aminek a keletkezését elmondták.
Bertram Klamp 2008 jún. 03. - 22:08:18 Előzmény perry
Nagyon sajnálom, hogy, ez a film gyakorlatilag a nullával volt egyenlõ. Én a régi ÉPÍTÕ - táborok hangulatát vártam volna, eredeti kézikamárval(faterom gépészmérnök, tanár...,MÁV-nál kezdett betanitott munkásként, diplomával...) Sajnálom, mert én tipikusan az a generáció vagyok, aki a Mozgó Vlágon és persze a BESZÉLÕ-n nöttem fel, gimnazista koromban.
Ezért most nem osztályozok...
perry 2008 máj. 27. - 00:23:47
Korunk rohanós és nagyon önzõ világban több mint tíz éves távlatban is jó visszanézni arra , hogy létezett emberek közössége, akik képesek voltak kiszakadni a nagy "társadalmi haláltáncból", egy álltaluk fontosnak ítélt ügy érdekében.
Ebben kortörténeti dokumentum ez a mozi.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu