Az egyiptomi utas

Bakancslistához adom
L' étoile du Nord
francia krimi, 124 perc, 1982

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Georges Simenon regényeit gyakran filmesítik meg. Pierre Granier-Deferre azonban nemcsak szívesen veszi alapul a Simenon-regényeket (négy könyvét vitte filmre), hanem stílusában is rendkívül közel áll az íróhoz. Az egyiptomi utas adaptációját tudatosan a nagy színészpáros jutalomjátékának szánta. A lélektani bűnügyi történet a II. világháború idején játszódik Belgiumban. Az Egyiptomot megjárt Binet úr gyilkosságba keveredik, s a nyomozók elől egy kis belga panzióban húzza meg magát. Keletről hozott nyugalmával, életszeretetével, az apró örömök élvezésének ritka képességével bűvöli el környezetét a kis magánpanzióban, s vívja ki a tulajdonosnő, Madame Baron csodálatát. Az igazságszolgáltatást azonban nem kerülheti el. A két főszereplő - két öregedő színész bámulatos alakításában - meghatóan őszinte és szeretetre méltó. Simone Signoret-t talán az évek lágyították még szebbé, talán csak a szerep igényel ennyi elégikus finomságot...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu