Az éjszaka királynője

Bakancslistához adom
Kraljica noći
horvát filmdráma, 95 perc, 2001

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Osijek, 1968. A 17 éves Tomo a város kedvenc evezőse és nagy reménysége az ifjúsági kupáért folyó versenyen, amelyet az Osijekbe látogató Josip Broz Tito fog megnyitni. A fiú azonban a lányoknál közel sem olyan szerencsés, mint az evezésben, s bánatában kórházba vonul egy - még orvosai elől is titkolt - fizikai fogyatékosság miatt. A város hatalmasságai pedig egyre nagyobb nyomást gyakorolnak Tomóra, hogy evezzen újra. A verseny előestéjén apját mint politikai gyanúsítottat őrizetbe veszik...
Az 1957-ben Osijekben született Branko Schmidt rövid közgazdasági tanulmányai után végezte el a zágrábi Színház- és Filmfőiskolát, s több TV-drámát rendezett már, mikor opera primájával (Sokol ga nlje volio, 1988) elnyerte az év első filmesének járó díjat a pulai fesztiválon. Azóta készített dokumentumfilmeket, sőt gyereksorozatot is. Ez a hatodik mozifilmje az év legnagyobb sikere lett Horvátországban.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
ildimix 2016 aug. 15. - 07:19:26
A sorozat 1. részét visszalehet nézni a tv2 oldalán. Még nincs nagyon véleményem a sorozatról a 2 fõszereplõ megismerkedett egymással és egymásba szerettek. Kíváncsi leszek a lány elmegy a fiú után Törökországba? Hány részes a sorozat?