Az élet egy füttyszó

Bakancslistához adom
La vida es silbar
kubai-spanyol filmdráma, 106 perc, 1998

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Mariana és Elpidio egy havannai árvaházban nőttek fel. Felnőttként életük különböző irányban folytatódik. Mariana tehetséges balett-táncosnő lesz, aki páratlan karrier előtt áll, ám egy fogadalom válaszút elé állítja. Elpidio el nem ismert művészként éli mindennapjait, akit egy külföldi lány érkezése döbbent rá élete hiábavalóságára. A történet harmadik kulcsfigurája Julia, a furcsa betegségben szenvedő középkorú asszony, aki egész életét annak szentelte, hogy másokkal törődjön. A három, látszólag különböző élet egy napon, 4-én délután 4 óra 44 perckor a havannai Forradalom téren új értelmet nyer...
A rendező zsenialitása abban is megmutatkozik, hogy direkt politikai állásfoglalás nélkül nyújt valós képet napjaink Kubájáról, mindezt pezsgő latin ritmusok kíséretében. A film nemzetközi sikerét számos díj, köztük a Berlini Filmfesztivál és a Sundance Filmfesztivál elismerései is jelzik.
Bemutató dátuma: 2000. március 23. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
mzsx 2006 jún. 20. - 14:55:52
Hát nincs sok kubai (gyártású) film, de ebbe beleadtak mindent. Néhol kicsit fárasztó, néhol viszont telitalálat. Összességében - szerintem - nagyon jó film. Szeretem.